Vil rasere nye Jordal

07.04.2016 av under Gjetord | 4 kommentater

Rina Mariann Hansen er en løgnhals, en taskenspiller og en udugelig AP-politiker. Nå har hu satt seg som mål å ødelegge nye Jordal Amfi. De vil nå spare litt penger og bygge amfiet mindre. Det betyr at det ikke blir mulig å avholde store arrangementer der, internasjonale hockeykamper og at hallen ikke egner seg for både toppidrett og breddeidrett. Dette er den samme Hansen som er idrettsbyråd i Oslo og som vant fram som byråd blant annet på grunnlag av nettopp nytt amfi.

Dersom Hansen vinner fram med dette forslaget er det totalt ødeleggende for ishockeysporten i Oslo. Det verste er at alle som trudde på arbeiderpartiets lovnader denne gang blir holdt for narr. Det var blant annet den overlegne rød seieren på Vålerenga, Kampen og Ensjø som satte henne i den posisjonen hu er i nå. Så pisser hu på de som ga henne stemmene og byrådsjobben. Det gjør oss ikke bare forbanne. Det gjør oss eitrende forbanna.

 

Jordal Amfi skal rives i januar 2017 og i september 2018 skal nytt amfiteater stå klart for 625 millioner kroner. At Hansen nå forsøker å fjerne 125 millioner fra denne summen er et hån mot Oslo, et hån mot østkanten, et hån mot ishockeysporten og et hån mot Vålerenga. De er flinke til å late som de vil oss godt når det kommer til valg, men så fort de kommer i posisjon viser de sitt sanne ansikt. Klanen og andre vålerengasupportere har stilt opp og vist styrke før – og en ny aksjon mot byrådet er allerede så smått i emning.

 

Fotball

Som vi skreiv i går har det vært mye negativitet rundt Vålerenga Fotball i det siste. I VG går nå Elin Horn ut med begrunnelse for at hu hopper av fra Vålerenga til Norges Fotball Fiender og det skyldes uenigheter med styret. Fem personer har altså forlatt Vålerenga siden nyttår og det kan fort komme et par oppsigelser til. Det er ikke bare Horn som er på kant med styret.

 

Heldigvis er ikke krisa så stor på Valle som den er i Stavanger. Viking fikk ny stadion i 2004 og har brukt oljepenger som fulle siddiser er vant med. Nå er derimot olja dems verdt omtrent halvparten av =Oslo og klubben, som ikke har vinni noe som helst siden de fikk egen stadion, er på konkursens rand. Det krangles heftig i Stavanger og om en treukers tid er pengekassa tom om det ikke kommer inn flere midler.

 

Da får hverken spillerne lønn eller det er penger til å avholde kamper på Viking Stadion. Buss til bortebane har de heller ikke råd til. Viking – Haugesund 1. mai står i fare for å ikke kunne spilles, flytur og hotell i Tromsø 7. mai er heller ikke billig og klarer de da heller ikke borteturen til Stabæk 12. mai, så strykes klubbens resultater og Vålerenga har ikke tapt åpningskampen. Det er realitetene vi faktisk står foran.

 

At klubben går tom for penger allerede i april tyder på at klubben aldri burde fått tippeligalisens for 2016. Og en styreleder som sier opp stillinga etter tyve timer taler sin sak.

 

Hansen ansatt,

Vålerenga Fotball erstatter de frafalne i ekspressfart og Frank Ove Hansen er nå ansatt med første arbeidsdag mandag. FrankO er en kjent person fra vålerengamiljøet og har de siste åra drivi bloggen Aperopet og kommentert på Klanens Webradio. Han har fått en 50% stilling. Arbeidsoppgavene skal primært være knytta opp mot den praktiske gjennomføringa av kamparrangementer på ny stadion.

 

Hva innebærer så det? Vel, det handler i stor grad om å finne forskjellige tribune- og VIP-konsepter for å maksimere inntektene inne på stadion og utafor stadion på kampdager. Organisering av kiosksalg, ølsalg og matsalg inne på stadion; underholdningstilbud som gjør at folk kommer til kampen og gjerne tilbringer litt tid og legger igjen litt ekstra penger rundt arrangementet.

 

Samtidig skal han ta over en del av arbeidsoppgavene Michael Boll hadde som salgssjef på privatmarkedet. Hansen var inne i søkeprosessen da Boll fikk stillinga, men han trakk seg da han ennå ikke er i stand til å jobbe i en 100 % stilling. Nå får han altså en 50 % stilling.

 

Med siste tids nyhetsoppslag skal man kanskje være skeptiske til tidligere sportsjournalister. Hansen kommer fra jobb i TV2s sport og spill-portal de siste tre åra. Før det var han i nesten ti år markeds- og pressesjef i Centerbet og før det var han altså sportsjournalist i A-pressen.

 

Hva får vi så med Hansen? Det veit man jo egentlig ikke ennå, men en god del idéer har han jo allerede delt. I slutten av november i fjor skreiv han et åpent brev til Vålerenga om hva Aperopet ønsker seg på ny stadion. Her kommer stuttgartmodellen med Safe Standing fram som et perfekt konsept for Vålerenga. En slik modell vil føre til et massivt trykk fra ståplassene. Det vil rett og slett være dobbelt så mange ståplasser som når det er sitteplasser og står folk dobbelt så tett, så blir det dobbelt så mye trøkk. Dette er gjetordet helt klart positive til.

 

Hvordan de i artikkelen foreslår å profesjonalisere kiosksalget og minimalisere køen er også spennende. Når fotballkampen starter klokka 17:00 på en lørdag, så kan du rett og slett spise middagen din på stadion. Du skal få lov til å kjøpe en brus uten å stå i kø og på puben kan man fylle opp ølet mye raskere ved å sende det opp i glasset i stedet for ned.

 

Landsdelsleir

Osame Sahraoui og Marcus Melchior reiser i dag til Østfoldhallen for å delta på landsdelsleir for femtenåringer. Vålerengas to midtbaneeleganter knyttes det store forventninger til etter at de kom til klubben. Sahraoui kom i 2014 fra Hauketo i bydel Søndre Nordstrand, mens Melchior kom fra Frigg i fjor. De er med andre ord begge ekte oslogutter. Det gror godt i Vålerenga.

 

Vålerenga i dag:

20:15 Fotball: Skeid – Vålerenga G19, Interkrets, Nordre Åsen

 

 1. Andreas Halse sier:

  Hei

  Dere har nok misforstått saken med Jordal Amfi en del. Budsjettet har hele tida vært 500 millioner pluss moms. Det er 625 millioner. Budsjettet er akkurat det samme fortsatt.

  Problemet er at som nær alle andre prosjekter som ble planlagt under det borgerlige byrådet ligger dette prosjektet an til å koste en god del mer. Derfor holder man nå på med en kvalitetssikring for å finne ut av hvordan man kan kutte kostnader, og hva det faktisk går an å bygge for 625 millioner. En del av den prosessen er å finne ut om det er andre ting man kan gjøre for å dele på kostnadene på andre måter.

  Så for å være usexy: det er for tidlig å si hva som kommer ut av den prosessen. Og uansett, når prosessen er over, så må vi finne ut om vi kan bruke mer penger på ny hall. Men denne framstillingen av at vi faktisk prøver å kutte hvor mye penger som skal brukes på dette er feil. Vi prøver å finne ut av hvordan vi kan unngå enda en overskridelse i Oslo.

  mvh

  Andreas Halse

  bystyrerepresentant, Oslo AP.

 2. Geir Arne Midtgaard sier:

  Ap kommer til å sette ny komunerekord i valgløftebrudd. Man burde sette sin ære i å holde det man lover uansett. Alee vet at alle slike prosjekt blir dyrere – det er kommunal kotyme. Skal dere gå fra løftene bør dere ta forbehold før du lover noe.

 3. Kåre Thorkildsen sier:

  Frode Kyvåg fortalte han ville bli politiker når han var ferdig med Norway Cup. Han har ansvar for idrettsanlegg som oppgave? Hvor er du Frode? Sjefen sjøl Raymond, han var med og ansette Martin Andresen som trener i Enga. Det var viktig å unngå at Erik Hamren ble trener i Enga. Nå er han mest opptatt av være by(stats) minister og kjøre bil  jobben.

   

 4. […] For å få til dette må an tørre stort nok og skal kommunen få god nytte av anlegget så er OL-anlegget med 17 000 kvadratmeter det som skal til. For her ligger det også en stor pott for kommunen som kan tjene gode penger på messer og konserter i sommerferien. Men vedtar de et budsjett som kun vil gi 11 500 kvadratmeter så er dessverre mulighetene for bruk av hallen innskrenka til de mulighetene som foreligger i dag. Og det fikk Sotahjørnet til å skrive om Jordal Ruinpark av Rina Mariann Hansen. […]