Det positive er semifinale og unggutter som herjer

21.03.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Helga har fortona seg som en merkelig greie. Fra ekstase i bussen hjem fra Askerhallen til en fryktelig tung bussreise hjem fra Fosshaugane Campus. Det går i bølgedaler i Vålerenga. I dag er det nye muligheter, treningskamp på La Manga og ikke minst har iskrigerne en ypperlig sjanse til å sende Frisk Asker ut av kvartfinalene i NM for tredje året på rad. Det må vel i bunn og grunn kunne kalles en tradisjon nå…

 

Så jævla enkelt

Vålerenga møtte opp i Askerhallen og spilte halen mellom beina på tigrene i første periode. Rasmus Juell satte den første pinnen allerede etter fem minutters spill. Så kom et helt vanvittig overtallsmål. Mathias Trygg gravde ut pucken fra rundvantet. Filip Gunnarsson dro seg baklengs inn i målgården, finta keeper på skudd, men løfta i stedet pucken over på motsatt side av målgården med backhand. Der slo Jonas Oppøyen pucken inn på tennis. Krydder!

 

Da var det litt under tre minutter igjen å spille og på Klanens Webradio blei det fastslått at Vålerenga kom til å gå til pause med en tradisjonell tomålsledelse. Den blei greit jinxa. Vålerenga fikk nemlig et nytt overtallsspill og da var det Gunnarsson som var sist på pucken. 0 – 3 etter første periode og analyseteamet til tigrene kunne melde om et lag av skinnfeller som stirra motløse ned i parketten i garderoben i pausa.

 

Vålerenga gikk ut og skulle spille kontrollert i midtperioden og det gjorde de godt. Tigrene forsøkte seg dog tidlig i perioden og hadde en puck opp i nettaket ved krysset. Videodømming måtte til; men i stedet for å få armen retta mot midten og tigerenergi slo Roy Stian Hansen begge arma ut til sida. Blytungt for skinnfellene. Moro for oss. Perioden endte målløst og iskrigerne fikk med seg den gode tremålsledelsen inn til pausa før tredje periode.

 

Det gjaldt å holde stand ut perioden og med en fantastisk Steffen Søberg helt bakerst så det svært vanskelig ut for hjemmelaget, men med drøye tre minutter igjen kom reduseringa – knallhardt i krysset fra Marshall Everson. Sune Bergman tok time-out. Oppøyen scora i tom kasse og det blei kjørt analtog på tribunen.

 

Kvartfinale #6

Og det betyr at Vålerenga nå leder 3 – 2 i kamper og har matchpuck hjemme på Jordal Amfi klokka 19:00 i kveld. Med støtte på tribunen og seier, så går klubben til semifinale. Da må man faktisk kunne kalle sesongen en suksess – i og med at det spares på importspillere inn mot at amfien rives.

Sender Filip Gunnarsson tigrene ut av NM i kveld? Foto: Kenneth Myhre.

 

Tigrene fra Asker ender alltid som skinnfeller i kvartfinalene. De har rett og slett en keeper som svikter når kampprogrammet blir så tett som i et sluttspill. Etter å ha levert respektable 92,5 i grunnspillet har det vært en nedtur i sluttspillet – som vanlig og som vi også meldte her før sluttspillet starta. Redningsprosent på 87,5 i første kamp var unormalt; men så leverte han 94,6 og 91,3. Deretter orka han ikke mer. 83,3, etterfulgt av 86,9 og en foreløpig total redningsprosent på 89,2 er svakt.

 

Til sammenligning kom Søberg omtrent likt inn i sluttspillet med 92,4. Søberg har 93,3; 89,7; 92,3; 89,6 og 96,6 i sluttspillkampa. Betydelig bedre med en total redningsprosent på 92,3. Det er tydelig at Søberg ikke har problemer med det tette kampprogrammet, men det har tydeligvis Dahlberg – i år igjen. Derfor kommer Vålerenga til å slå ut tigrene av kvartfinalene for tredje året på rad allerede i kveld. Møt opp. Billetter får du kjøpt her.

 

La Manga

Fotballjentene er på La Manga og gjør sine siste forberedelser inn mot seriestart andre påskedag. I dag møter de damer med bart. Trondheims-Ørn tok åttendeplassen i fjorårets toppserie. Vålerenga tok ledelsen hjemme ved Rikke Storrø, men Guro Ramstad utligna på overtid. På DNB Arena i Trondheim endte det derimot 2 – 0 til Vålerenga etter mål av Anne Lise Olsen og Johanne Fridlund.

 

Storrø satte altså ett av sine to toppseriemål i fjor mot ørnene og gikk tilbake til dem etter sesongen. I oppkjøringa nå har ørnene sett sterke ut. 8 – 0 over Byåsen og 7 – 0 over Fortuna Ålesund blei etterfulgt av 4 – 0 over Vålerenga. Alt i høytrykkshallen Abrahallen – så disse resultatene skal tas med en sekk salt.  Så blei det tap 3 – 2 for Charlottenlund G16 før de slo Sandviken 4 – 1 på La Manga.

 

At de framstår sterke i oppkjøringa er slettes ikke så rart. Ørnene har svært få utskiftninger i stallen sin. I tillegg til Storrø har de henta spissen Ingunn Svestad fra undulatene, der hu ikke fikk spilletid. Inger Ane Hole har lagt opp, mens Julie Adserø er vraka ned til Byåsen. Det samme har de gjort med spisstalentet Marthe Enlid. Så vidt vi kan se er det altså tre spisser ut og to spisser inn.

 

Sotahjørnet er ikke helt ferdig med analysen av årets toppserie, men at Trondheims Ørn blir ett av laga som skal kjempe om medalje synes allerede å være ganske klart. Et samspilt lag der et par av de unge spillerne ventes langt mer stabile prestasjoner i årets sesong. Det blir en tøff batalje for David Brockens jenter klokka tolv på La Manga i dag.

 

NTF G14

Vålerengas G14-lag herja i helgas NTF G14-turnering. I første kamp mot Bryne blei det hele 5 – 1 etter at Kenneth Nyguen hadde sendt Vålerenga i en tomålsledelse allerede etter tolv minutter. Trygve Aarstad la på til 3 – 0 før pause. Bønda reduserte én gang; men Njegos Ljusic og Fredrik Oppegård sørga for pene sifre.

 

Mot Godset blei det 4 – 0 etter mål av Oppegård, Christoffer Øverland og til slutt to mål av Florind Lokaj. Mot Sandefjord scora først Oppegård før Lokaj la på til 2 – 0. Ljugos økte til 3 – 0 før Sandefjord reduserte så det til slutt endte 3 – 1. Aarstad, Oppegård og to mål av Lokaj sørga for 4 – 1 over Brann og en overlegen seier. Målforskjell 16 – 3 lar seg høre i en toppfotballturnering.

 

Fredrik Oppegård er midtbanespiller og hospitant fra KFUM. Han scora fire mål. Ett mål i hver kamp. Det gir nok et greit inntrykk på støtteapparatet til Vålerenga skulle vi tru.

Vinnerlaget: Foto: Vålerenga Talent.

 

NTF G16

Vålerengas G16-lag spilte også toppfotballturnering i helga. I første kamp mot Bryne blei det 2 – 0 etter to tidlige mål av Hans Jacob Thomsen og Sander Werni. Sistnevnte er allerede tatt opp i rekruttstallen. Etter 0 – 0 til pause havna Vålerenga under mot Bodø/Glimt. Osame Sahraoui utligna men fiskera scora én gang til og Vålerenga måtte se seg slått 1 – 2. De gikk på et 0 – 3 tap mot Brann og fikk 0 – 1 tap også mot Rosenborg etter at trønderne fikk straffe. Disse kampa gikk i grusomme Abrahallen.

 

Finaletap

Vi tar en liten hockeynotis til. Vålerengas U18-lag starta bra mot Frisk Asker/NTG i den andre kampen i NM-finalen. Riktignok starta de med et tabbemål, men Lars Erik Franche-Eriksen utligna raskt og Jeppe Wik økte. Frisk Asker/NTG utligna igjen, men Espen Hermandrud sørga for 3 – 2 til første pause. Mer scora ikke Vålerenga og til slutt sto det 3 – 6 på tavla og Frisk Asker/NTG blei norgesmestere etter 2 – 0 i kamper. Kampreferat ligger her.

 

Tippeligaen

Da tar vi sats og tar en kort notis om tippeligaen også. Det kommer et eget turreferat, men litt må med i gjetordet også. Vålerenga reiste altså til Sogndal og kunstgressbane for første bortekamp i år. Været var kjølig, men ikke for jævlig. Det som mangla var entusiasme på banen – på tross av brukbart oppmøte fra supporterne og bra stemning gjennom hele kampen. Så mye skal det ikke bety at en syk Christian Grindheim ikke starta kampen og at Jesper Arvidsson var ute med et overtråkk.

 

Vålerenga fikk tidlig en i ræva etter elendig forsvarsspill og blei snytt for en soleklar straffe da keeperen felte Deshorn Brown uten å være i nærheten av å ta ballen. Han var to meter unna å treffe kula, men en meget feig dommerjævel valgte å dømme hjørnespark. Det bør få konsekvenser for dommer Kai Erik Steen. Det er greit å dømme feil, men det er ikke greit å dømme bevisst feil fordi man er feig. Da får han settes ned i obosligaen sporenstreks.

 

Bortsett fra dette var Vålerenga svært tannløse og att på til blei Robert Lundström skada og hinka rundt på krykker. Rasmus Lindkvist blei flytta ned på backen og Simen Juklerød kom inn framover. Det tok seg opp i andre omgang, men stort sett blei det med at Vålerenga fikk dødball og de skulle Lindkvist slå. Hver gang en alt for høy ball som sjøl om Vålerenga vant hueduellen kom ballen ned med så mye snø på at det var umulig å få noe kraft i headinga.

 

Et tannløst Vålerenga tapte 1 – 0 og det var ikke mye positivt å ta med seg fra Sogndal. Der vikingkampen var god spillemessig, men dårlig avslutningsmessig var egentlig alt bare ræva på Fosshaugane. Sånn kan ikke Vålerenga framstå. Forhåpentligvis løfter de seg i løpet av landslagspausa og inn mot kampen mot Rosenborg. I den kampen må gutta ta poeng – for akkurat nå er ikke tabellen et lystig skue.

 

Vålerenga i dag:

12:00 Fotball: Trondheims Ørn – Vålerenga Damer, Treningskamp, La Manga G – TV2 Sportskanalen

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Frisk Asker, NM Kvartfinale #6, Jordal Amfi – TV2 Sumo