Kampreferat: Vålerenga U18 – Frisk Asker

18.03.2016 av under Ishockey, VIF | 1 kommentar

Det var klart for den andre NM-finalen for U18. Vålerenga møtte ikke opp i den første og tapte hele 8 – 0 i Askerhallen, men nå var det ny kamp og Vålerenga måtte vinne for å kjempe om gullmedaljene. Tap ville bety sølv. Det var den klare tale før kampen og det som sto på spill i det dommeren slapp pucken. Møtte Vålerenga opp i dag?

Hans Hagen og Vålerenga U18 i NM-finale mot Frisk Asker/NTG. Foto: Kenneth Myhre.

 

En megatabbe etter bare 52 sekunder. Det blei klarert en høy puck inn i Vålerengas sone. Backen Lars Erik Franche-Enersen tok to steg fram og hoppa, men rakk ikke opp til pucken. Frisk Askers Oskar Blegen kom igjennom og skøyt. Pucken gikk utafor traff rundvantet og spratt ut i målgården, i skøyta til keeper Michael Allmann og inn i mål.

 

Men Vålerenga var ikke bak lenge. De fikk raskt tvingi fram et overtallsspill og da tok det ikke lange tida før Tom André Christensen fant Franche-Enersen som helt upressa hamra pucken inn nede ved den lengste stolperota. Og Vålerenga kjørte på og skapte ufattelig mye, men litt overivrige dommere ødela et par glimrende sjanser ved å blåse blokkering når pucken lå fri i målgården.

 

Allikevel skulle det komme et nydelig mål. Joachim Martinsen storma opp i angrep og spilte fram Hans Hagen langs det høyre vantet. Han føyk som en rakett ned mot rundvantet og la pucken på skrå tilbake til Herlig spill opp på høyre sida. Pasning på skrå tilbake til Jeppe Wik på syv meter. Han skøyt knallhardt inn ved det korte hjørnet.

 

Vålerenga fortsatte å bombadere Frisk Asker sin keeper, men endte med en boarding da Frisk var på en gjestevisitt etter tolv minutter. De fikk ett skudd på mål i det overtallet. Rett etter kom Martinsen igjennom aleine, men fikk pucken på backhand. Han forsøkte allikevel mot det lengste krysset, men fikk ikke pucken over skulderen til Frisk-keeperen.

 

Rett etterpå kom Frisk på en kontring tre mot to og fikk et skudd fra åtte meter. Det gikk knallhardt stang inn og laga var like langt. Men Vålerenga var et langt bedre lag. De gikk raskere på skøyter, var tøffest i duellene og hadde et rått pasningsspill. Så fikk vi se Vålerenga spille backhandspill som KLM-rekka. Tor Bjørn Henriksen dro seg unna en friskløper og slo en backhandpasning inn på Kristian Moflag som flikka videre på backhand til Espen Hermandrud som løfta den opp i krysset. Også det på backhand. Helt vilt.

 

Vålerenga starta midtperioden med et overtallsspill. Ettr uttallige avslutninger rant det ut uten mål. Perioden fortsatte langt jevnere enn den første, men etter syv minutter fikk Frisk overtallsspill. Vålerenga kjempa godt og det beste Frisk fikk til var et skudd tverrligger og over. Rett etter overtallet traff de metallet én gang til.

Vålerenga var heldige nå og sleit med å finne tilbake til de gode taktene fra første periode; men fikk hjelp med et overtallsspill. Etter litt spill mista de plutselig pucken og Frisk kom aleine med Allmann og scora. Så blei det undertall rett før slutt og seks sekunder før det var over kom det en suser fra blålinja som gikk inn. Frisk hadde snudd kampen. Og med 25 sekunder igjen av perioden blei det undertall igjen. De 25 sekundene blei låst av nede i Frisk sin sone.

 

Vålerenga kom seg igjennom de første fire minuttene av tredje periode hardt pressa, men uten at Frisk fikk farligheter. Så begynte de å spille bra igjen, men dro på seg idiotiske utvisninger og da satt den dessverre igjen bak Allmann.

 

Så fikk endelig Vålerenga et overtallsspill igjen med nesten tretten minutter igjen på uret. Vålerenga smalt pucken i tverrliggeren med én gang. Mer blei det ikke av det. Vålerenga pressa hardt på for redusering, men fikk den ikke. Med 3:08 igjen på uret tok Vålerenga time-out. Vålkerenga tok ut keeper og Frisk avgjorde i åpent mål. Dermed blei det sølv til Vålerenga U18 i år.

 

Vålerenga – Frisk Asker/NTG 3 – 6 (3 – 2, 0 – 2, 0 – 2)

18.03.2016 18:30

Jordal Amfi

NM U18 Finale #2

Mange tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Michael Allmann

Erlend Sveum

1. rekke:

Emil Hybertsen – Sondre Bolling Vaaler

Kristian Moflag – Espen Hermanrud – Tom André Christensen

2. rekke:

Mathias Landrø – Lars Erik Franche Enersen

Ole Martin Byom – Filip Lalande  Alexander Thomas

3. rekke

Andreas Hansen – Joachim Sommer Nielsen

Joachim Martinsen – Hans Hagen –  Jeppe Wik

4. rekke:

Oliver Renden Skråmo – Tor Bjørn Henriksen

Markus Langeng – Niklas Telle – Mio Martinius Søhagen

 

 

Skuddstatistikk Vålerenga Frisk Asker/NTG  
1. periode 16 9  
2. periode 8 12  
3. periode 13 14  
Totalt 37 35  

 

Kampfakta:

00:52 0 – 1 Mål EQ Oskar Blegen
02:50   2 min Tripping Max Krogdahl (Frisk Asker/NTG)
03:18 1 – 1  Mål PP1 Lars Erik Franche-Enersen
(Tom André Christensen, Jeppe Wik)
06:15 2 – 1 Mål EQ Jeppe Wik (Hans Hagen, Joachim Martinsen)
12:34   2 min Boarding Mathias Landrø (Vålerenga)
15:25 2 – 2 Mål EQ Max Skogdal (Tobias Bråthen, Vegard Voss)
18:06 3 – 2 Mål EQ Espen Hermanrud (Kristian Moflag, Sondre Vaaler)
20:21   2 min Slashing Espbjørn Vold (Frisk Asker/NTG)
27:11   2 min Slashing Jeppe Wik (Vålerenga)
31:09   2 min Tripping Vegard Voss (Frisk Asker/NTG)
33:01 3 – 3 Mål SH1 Espbjørn Vold
36:20   2 min Slashing Andreas Hansen (Vålerenga)
38:13 3 – 4 Mål PP1 Max Krogdahl (Eirik Skogdal, Tobias Bråthen)
39:35   2 min Slashing Mathias Landrø (Vålerenga)
46:10   2 min Checking Sondre Bolling Vaaler (Vålerenga)
46:10   2 min Checking Sondre Bolling Vaaler (Vålerenga)
46:20 3 – 5 Mål PP1 Jonathan Ed
47:03   2 min Checking Amund Helland (Frisk Asker/NTG)
47:03   10 min Checking Amund Helland (Frisk Asker/NTG)
56:52   TO Home  
57:29 3 – 6 Mål Empty Oskar Blegen (Kristoffer Torgunrud)
59:40   2 min Slashing Oskar Blegen (Frisk Asker/NTG)

 

Vålerengas beste: Tom André Christensen

 

  1. […] Vi tar en liten hockeynotis til. Vålerengas U18-lag starta bra mot Frisk Asker/NTG i den andre kampen i NM-finalen. Riktignok starta de med et tabbemål, men Lars Erik Franche-Eriksen utligna raskt og Jeppe Wik økte. Frisk Asker/NTG utligna igjen, men Espen Hermandrud sørga for 3 – 2 til første pause. Mer scora ikke Vålerenga og til slutt sto det 3 – 6 på tavla og Frisk Asker/NTG blei norgesmestere etter 2 – 0 i kamper. Kampreferat ligger her. […]