Ironi og sarkasme?

16.03.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Verden vil bedras og i går hadde Sotahjørnet en destruktiv tittel illustrert med bilde av tabellen. Det falt ikke i god jord hos alle – og vi mistenker sterkt at de aller fleste som kommenterte på sosiale medier i går og som har fortsatt i dag, ikke tok seg bryderiet med å lese annet enn overskrifta og se på bildet. Hadde de tatt seg det bryderiet med å lese gjetordet hadde de oppdaga at det hele var åpenbart sarkasme.

 

Tittelen på gårsdagens gjetord var «Enga på bånn» og blei illustrert med et bilde av tabellen slik den ser ut på fotball.no. Det hele handler om å evne å se bak resultatet. I vårt kampreferat telte vi 14 – 4 i målsjanser og hadde en gjennomsnittskarakter på startelleveren på over 5,7. Laveste var Enar Jääger og Daniel Fredheim Holm med 4 – høyeste Rasmus Lindkvist med 8. Aperopet lå ikke langt bak med et snitt på 5,2.

 

Sjøl om Vålerenga dominerte kampen, hindra Viking i å ha et eneste etablert angrep og ifølge Aperopet statistisk sett vant åtti prosent av andreballene, så var altså hovedbildet fra den generelle vålerengasupporter at dette var bare ræva!

 

Vpns kampreferat starter med: «Det blei servert lasagne på presserommet og søppel på banen!» På facebookgruppa For oss som elsker Vålerenga er det referatet delt med følgende kommentar: «Verdt å lese! NULL endring etter foregående sesonger. Den samme statiske holdningen, feilpasninger i hytt og pinne, null bevegelse foran motstanders mål, spisser som bommer på opplagte sjanser++. Hvor lenge skal de som styrer få holde på..? JA, vet det er kun spilt en kamp, men Reka har fått holde på i 3 år nå og jeg kan ikke se noen som helst forandring fra når han tok over.»

 

I kamptråden på debattforumet til Klanen kommer følgende fra Larsf89: «Dette var tynn suppe. Ikke noe særlig glede seg over.» og Jepp lirer av seg følgende: «Så ikke kampen. Har ingen tro på at rekdal får til noenting med denne gjengen. (…)»

 

Hvorfor skrives så dette i dag? Jo, Vålerenga tapte serieåpninga – men i utgangspunktet pissa laget på Viking i 95 minutter. De scora bare ikke mål. Serieåpninga var den dagen da ingen ting ville inn mellom stengene; men spillet allikevel var nydelig. Vålerenga dominerte kampen og skapte noe hele tida. Det var seriemestertakter over Vålerenga i serieåpninga. Det så jeg. Derfor skal jeg tigge fri fra jobben til mandag, så jeg kan reise til Sogndal. Bussen går fra Bohemen 07:15 søndag morgen og koster 500 kroner. Bli med da…

 

Medkila på La Manga

I går reiste fotballjentene med en tyvekvinners stor tropp til La Manga og allerede i dag skal de opp til dyst mot Medkila – et lag som redda plassen med et nødskrik i fjor. 2 – 1 seieren over Trondheims Ørn i siste serierunde, samtidig som Amazon Grimstad tapte for Stabæk gjorde at Medkila klatra opp to poeng foran grimstadlaget, som for øvrig også hadde ett poengs fratrekk for økonomisk galskap.

 

I kvalifiseringa banka de Grand Bodø 0 – 3 borte og 5 – 0 hjemme. Den gode canadiske keeperen Erin McNulty er borte, det samme er reserven australske Eliza Campbell. Ut har også fjorårets kaptein og midtbanestrateg Rosie Malone-Povolny fra USA gått. Samtidig som spissen Ann Mari Dovland har lagt opp.

 

Inn har lagets nye trener Frank Berntzen finni det Sotahjørnet mener er en meget god erstatter for Malone-Povolny. Den 23 år gamle nigerianske landslagsspilleren Cecilia Nku er meget fysisk sterk og spiller på et habilt godt landslag. Nku var kaptein på Rivers Angels som blei nigeriansk mester og fast i startppstillinga til Nigeria som blei afrikamester i fjor. Hu blir en god dose kraft å bryne seg på for Kelsey Hood og Camilla Christensen. Så spørs det bare hvor god venn Nku blir med dommerne, for det eneste hu egentlig er kjent for er en meget stygg albue mot Samantha Kerr under VM i fjor. Sånn for at vålerengaspillerne skal se hvor lett det er å provosere fram rødt kort på henne, så legger vi ved lite klipp.

 

Hva slags keeper og sånt Medkila skal stå med er mer usikkert. Det er det egentlig også for Vålerenga. Josefine Ervik kommer først ned i morgen Line Geltzer Johansen sliter fortsatt litt med styrken i ankelen etter overtråkket. Vålerenga tar ingen sjanser så nært seriestarten og låner fjorårskeeper Guro Pettersen av Stabæk. Det høres dramatisk ut, men tredjekeeper Caroline Knutsen er ikke i a-lagsstallen og derfor ikke med ned til La Manga. I tillegg står Anne Lise Olsen og Tine Schryvers over kampen.

 

I oppkjøringa har Medkila slått førstedivisjonslaget Fløya 2 – 0 og andredivisjonslaget Tromsdalen 2 – 1, men tapt 0 – 2 for førstedivisjonslaget Grand Bodø. Vålerenga har gått målløse av banen i alle sine treningskamper og tapt 0 – 1 for både Røa, Kolbotn og Stabæk, samt tapt 0 – 4 for Trondheims Ørn. Det siste var dog i Abrahallen som er en boblehall med unormalt høyt lufttrykk så det skal man ikke ta så ille på. Kampen starter klokka 16:30 og vises på TV2 Sumo fra klokka 16:00 og vises på Bohemen.

 

Vålerenga stiller følgende lag:

Guro Pettersen

Ellen Wang – Ingrid Søndenå – Jennie Nordin – Tina Dalgård

Camilla Christensen – Kelsey Hood

Johanne Fridlund

Silje Blakstad – Camilla Ose – Synne Sofie Christiansen

 

Kvartfinale #3

Vålerengas hockeygutter starta like bra som forrige gang i Askerhallen og leda 2 – 0 etter første periode. Tobias Lindström satte inn det første målet før Fredrik Csisar hamra inn det andre i overtall fem mot tre. Men etter drøyt ti minutters spill i midtperioden så falt Vålerenga sammen og etter fem minutter med bombardement inne i sonen, så var det Christian Kåsastul som reduserte for askerbøringene.

 

Tredje periode var helt tragisk. Vålerenga klarte ikke å komme seg ut av egen sone i det hele tatt. Og litt over midtveis fikk Viktor Granholm satt inn utligninga. Vålerenga løfta seg noe etter det og fikk noen sjanser, men det blei forlenging.

 

I fjerde periode var det jevnt og det kunne ha bikka begge veier, men en feil i midtsonen gjorde at Frisk kom tre mot én og da klarte ikke en gang Steffen Søberg å hindre at Mikael Dokken blei matchvinner.

 

Dermed leder Frisk Asker nå 2 – 1 i kamper. Allerede i morgen er det nytt oppgjør i Jordal Amfi. Vålerenga bør vinne den kampen; hvis ikke blir det vanskelig å ta seg videre. De vant til slutt greit i amfien forrige gang, så dette er langt ifra over.

 

Finale #1

Vålerengas U18-lag blei bare nummer fem i serien. Det skilte dog kun tre poeng opp til vinneren Manglerud Star og det var klart at det egentlig var dødt løp mellom de fem beste. I sluttspillet har laget vist seg klart sterke. De slo først ut fjerdeplasserte Stavanger etter å ha vinni begge oppgjøra i Stavanger og dominert stort på hjemmebane men tapt. Deretter var det serievinner Manglerud Star som de først slo godt ut i fjerde periode borte i garasjen for så å høvle over dem i amfien.

 

Nå møter de Frisk Asker/NTG i finalen. Frisk blei nummer tre i serien, poenget foran Vålerenga. De fikk enkel motstand mot Storhamar i kvartfinalen, men måtte bruke alle tre oppgjøra mot Lillehammer i semifinalen. Det er litt som i getligaen mot Frisk. De har hatt to hjemmekamper, vant den første med ett mål og spilte uavgjort i den andre. Så reiste de til amfiteateret og vant med ett mål der også.

 

Men sluttspill er sluttspill, finaler er finaler og Vålerenga er et lag for de store anledningene. På Sotahjørnet har vi stor tro på at Vålerenga gjør jobben i kveld og snur hjemmefordelen i Askerhallen allerede i dag. Kampen starter 19:30 og streames på LiveArena.

 

Interkrets

Vålerengas G19-lag møtte Raufoss borte til årets andre interkretskamp. Det blei lett match. Riktignok fikk Raufoss en straffe helt i starten av kampen; men det kan jo knapt nok kalles halvsjanse. Henrik Udahl, David Guedy og Aron Dønnum sørga for 0 – 3 til pause. I andre omgang la Nicolay Grimstad og Udahl på til 0 – 5.

 

Haidar og Klemetsrud juksa

Med en spiller under navnet Ali Haidar vant Klemetsrud eliteseriekvaliken i futsal. Problemet er bare at Hulløy og Utleira har levert inn protest. De mener nemlig at Klemetsrud spilte med flere spillere under falsk navn. Blant annet er det svært lite tvil om at Ali Haidar er dekknavn for tidligere vålerengaspiller Adnan Haidar som slettes ikke er spilleberettiga for Klemetsrud futsal. Haidar kom til Vålerenga fra nettopp Klemetsrud som elleveåring i 2001 og blei blant annet norgesmester med Vålerenga i 2008. Nå spiller han for Moss. Se klippet hos Avisa Nordland og bedøm sjøl om du er enige med Sotahjørnet, Hulløy og Utleira om at dette er den tidligere vålerengaspilleren.

 

Vålerenga i dag:

16:30 Fotball: Medkila – Vålerenga Damer, Treningskamp, La Manga – TV2 Sumo

19:30 Hockey: Frisk Asker/NTG – Vålerenga U18, NM Finale #1, Askerhallen – LiveArena