Kampreferat: Vålerenga – Viking

15.03.2016 av under 2016, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Serieåpning hjemme på Ullevaal skal være tre poeng. Etter spill og sjanser skulle det også vært en overlegen vålerengaseier. Sånn endte det dessverre ikke. Vålerenga endte opp poengløse, med to baklengs og i stedet for en fortjent tabelltopp etter første serierunde ligger Vålerenga nå helt sist på tabellen.

Ingen pyro og ikke noe party. Foto: Anders Grydeland.

 

Laget gikk hardt ut og forsøkte seg fire ganger på stikkere igjennom på de to første minutta. Etter hvert blei det også noen gode sjanser. Headinga der Deshorn Brown måtte litt tilbake for å heade mot mål var en grei sjanse. Da Christian Grindheim fikk dempe ballen på atten meter å skyte upressa var en kjempesjanse; men ballen sklei av.

 

Så etter seksten minutter dro Ghayas Zahid seg fri og blei felt i det han skulle spille Brown på blank goal. Så, et par minutter seinere, var Brown igjennom; men blei feilaktig avvinka for offside. Vålerenga dominerte stort, men hadde ingen marginer med seg.

 

I stedet skulle Viking få mål på et drømmetreff. En heading tilbake på 25 meter. Herman Stengel valgte å forsøke å sette inn en takling i stedet for å bli stående – dermed solgte han seg og blei dratt av. Ballen føyk utagbart opp i krysset – et drømmetreff. Typisk etter at Vålerenga hadde dominert stort i starten.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre på og etter 25 minutter var det Zahid som serverte Daniel Fredheim Holm som kun skulle breiside kula i det lengste hjørnet fra syv meter, men sleivtreffa og ballen føyk ut mot hjørneflagget, før Brown fikk muligheten fra seks meter etter at Grindheims skudd blei blokkert. Brown måka kula over.

 

Enar Jääger hadde et godt skuddforsøk og rett før pause var det et innlegg fra Rasmus Lindkvist som dessverre Brown ikke får styrt på mål. Totalt sett dominerte Vålerenga stort i første omgang. Tempoet gikk noe ned etter hvert, men 5 – 1 i målsjanser som burde vært 10 – 1 i målsjanser dersom innlegg og dødballserver hadde vært noe vålerengaspillerne hadde trent på, er helt greit mot et av laga som er spådd i toppen. At det da sto 0 – 1 i målprotokollen var rett og slett flatterende.

 

En veldig god første halvtime blei etterfulgt av et noe tammere siste kvarter med for lite bevegelse. Andre omgang starta med en vikingsjanse. Jääger havna i løpsduell og fikk en arm i ryggen. Så kom et nytt innlegg fra Lindkvist der Fredheim Holm burde scora igjen; men styrte kula rett på keeper. Det var ennå ikke spilt fem minutter da Brown kriga til seg ballen på sekstenmeterstreken og fikk fyrt av. Vålerenga fortsatte å produsere i starten av andre omgang; men uten uttelling.

 

Brown fyra nok en gang fra sekstenmeter, men utafor og etter ti minutter fikk Kjetil Wæhler litt trykk i headinga på et hjørnespark fra Jesper Arvidsson. Minuttet seinere kom Stengel til skuddmulighet fra sekstenmeteren, men sikta rett i fanget på keeper Iven Austbø.

 

Etter en times spill hadde Vålerenga skapt ti målsjanser og slippi til Viking på kun to; men effektiviteten var elendig. Det burde stått 3 – 1 til Vålerenga på dette tidspunktet og Kjetil Rekdal tok ut Brown og Fredheim Holm og satte inn Mohammed Abdellaoue og Elías Már Ómarsson i et forsøk på å få kula i mål.

 

Så blei Robert Lundström rivi ned på høyrekanten. Frisparket fra Arvidsson blei heada ut på sekstenmeterstreken der Zahid fikk all verdens tid til å ikle seg en tung skolesekk og måke ballen over. Det var halvveis i andre omgang og plutselig fikk Viking en sjanse også, men både Jääger, Wæhler og Falch blokkerte avslutninga fra femmeteren.

 

Så var det en herlig pasning fra Zahid som satte opp Ómarsson etter søtti minutter. Det blei hjørnespark og Vålerenga bytta ut Stengel med Sander Berge. Hjørnesparket havna ut på tyve meter der Arvidsson fikk nok en mulighet til å utligne, men skuddet glei av foten. Vålerenga kjørte på videre i angrepet, men Grindheims forsøk blei blokkert.

 

Nytt innlegg fra Lindkvist et par minutter seinere og Ómarsson var millimetere unna utligning og sekunder seinere dro Berge av to spillere og kom i god skuddposisjon på atten meter, men heller ikke han traff godt nok.

 

Det stoppa seg etter dette. Vålerenga fikk dødballer uten å skape noe av dem. Alt i alt kan man si at det var dårlige bytter. I stedet kontra Viking inn 0 – 2 på en alt for enkel måte. Jääger har all verdens tid til å støte ut og tvinge vinkelen på skudd dårlig, men åpna det lengste hjørnet.

 

Dermed blei det 0 – 2 i serieåpninga. Flatterende når man vinner sjansestatistikken 5 – 1 i første omgang og 9 – 3 i andre omgang. 14 målsjanser bør være fire eller fem mål. Vålerenga kom av gårde med ingen, mens Viking var effektive og scora to mål på fire målsjanser.

 

Vålerenga Herrer – Viking  0 – 2 (0 – 1)

Mandag 14. mars 19:00

Ullevaal Stadion

Tippeligaen

7 543 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Aslak Falch

Robert Lundström – Enar Jääger – Kjetil Wæhler – Jesper Arvidsson

Herman Stengel – Christian Grindheim

Daniel Fredheim Holm – Ghayas Zahid – Rasmus Lindkvist

Deshorn Brown

 

Vålerengas beste: Rasmus Lindkvist

 

Kampfakta:

17   Gult Anthony Soares (Viking)
22 0 – 1 Spill Bjørn Daniel Sverrisson (Suleiman Abdullahi)
60   Gult Herman Stengel (Vålerenga)
63   Ut Daniel Fredheim Holm (Vålerenga)
63   Inn Elías Már Ómarsson (Vålerenga)
63   Ut Deshorn Brown (Vålerenga)
63   Inn Mohammed Abdellaoue (Vålerenga)
63   Ut Patrick Pedersen (Viking)
63   Inn Mathias Bringaker (Viking)
65   Gult Kristoffer Haugen (Viking)
70   Ut Herman Stengel (Vålerenga)
70   Inn Sander Berge (Vålerenga)
75   Ut Samuel Adegbenro (Viking)
75   Inn Zymer Bytyqi (Viking)
78   Gult Kjetil Wæhler (Vålerenga)
87   Gult André Danielsen (Viking)
88 0 – 2 Spill Mathias Bringaker (Abdisalam Ibrahim)
90   Ut Suleiman Abdullahi (Viking)
90   Inn Usmani Sale (Viking)

 

Målsjanser Vålerenga Viking  
1. omgang 5 1  
2. omgang 9 3  
Totalt 14 4  

Aslak Falch – 6

Ingen feil. Kan ikke lastes for noen av måla. Begge er utagbare og sitter i det lengste krysset.

 

Robert Lundström – 5

Offensiv og god. Løp stort sett opp det som var på kontringer, men må hjem å trene innlegg.

 

Enar Jääger – 4

En kamp på det jevne. Stort sett trygg, men tapte en løpsduell som kunne blitt avgjørende og skulle ha avverga det andre målet. Hans oppgave som forsvarer er å dekke det lengste hjørnet, så skal keeperen ta korthjørnet. Jääger var totalt feilplassert og dekka opp pasningsalternativet som Wæhler allerede hadde tatt ut.

 

Kjetil Wæhler – 5

Pådro seg unødvendig et gult kort og litt for mange frispark, men ellers en grei kamp. Kom til én avslutning.

 

Jesper Arvidsson – 6

Bestemann i forsvaret. Solid defensiv og flink til å sette i gang Linkvist offensivt. Må hjem å trene på å slå dødballer.

 

Herman Stengel – 6

Nok en solid opptreden av Stengel, men blei for enkelt dratt av på det første målet. Ellers god.

 

Christian Grindheim – 5

Blei litt lite bevegelig og senka tempoet i spillet litt for ofte. En grov feil som kunne kosta en baklengs.

 

Ghayas Zahid – 7

Endelig så man Zahids prov på genialitet og frekke pasninger. Var veldig sentral det første kvarteret av andre omgang. Blei mer borte da han blei stua ut på kanten, men fortsatte å skaffe noen gode muligheter.

 

Daniel Fredheim Holm – 4

Brukbar første halvtimen med noen fine detaljer og kom til noen gode avslutningsmuligheter. Så slutta han å løpe. Må hjem å trene kondis.

 

Deshorn Brown – 7

Det som skapte mest trøkk framme og det eneste som egentlig mangla var å få ballen i mål. Litt ivrig på avslutninger innimellom.

 

Rasmus Lindkvist – 8

Vålerengas beste. Kom til desidert flest innlegg og klarte også å finne medspillere i boksen. Endte poengløs, men det var ikke hans skyld. Serverte fem tilnærma ferdigscora mål.

 

  1. […] Kampreferat: Vålerenga – Viking […]