Kvartfinaler mot tigrene

10.03.2016 av under Gjetord | 1 kommentar

Fredag starter kampen om bøtta for iskrigerne. Det er kvartfinaler og Vålerenga blei valgt av tigrene fra Asker. Dermed starter det hele i Askerhallen og i løpet av syv oppgjør skal det beste laget få leke videre i en semifinale. Vi ser gjerne at Vålerenga tar dette i fire strake seiere så det blir ei lita pause i et hektisk sluttspillprogram; men vi har liten tru på akkurat det. Tigrene fra Asker er ikke en parademarsj.

Vålerenga mot Frisk Asker. Foto: Kenneth Myhre.

 

Laga møttes også i kvartfinalene i fjor. Også den gangen var det tigrene som hadde hjemmefordel og det blei en spennende fight. I det første oppgjøret tok Vålerenga ledelsen ved Jørgen Karterud, men det sto 1 – 1 etter tre perioder på tross av at Vålerenga kjørte over motstanderen og overlegent vant skuddstatistikken. Bare 47 sekunder falt avgjørelsen da Thomas Valkvæ Olsen kontra hjemmelaget inn til seier.

 

Men Vålerenga løfta seg. Hjemme på Jordal Amfi sørga Sondre Olden, Andreas Stene og Tobias Lindström for en trygg seier. Steffen Søberg holdt nullen, men tilbake i Askerhallen i det tredje oppgjøret blei resultatet prikk likt som på Jordal. Hjemmelaget scora tre og keeperen holdt nullen.

 

I tre kamper holdt tigrene ut den gangen – men så var det slutt. Tilbake igjen på Jordal kjørte Vålerenga over tigrene og vant 7 – 3. Simon Gamache og Francois Fortier satte to pinner. Lindström, Daniel Sørvik og Stefan Espeland satte tre pinner. Turen gikk ut til Asker igjen og da var det kun skinnfellen igjen av tigrene. 8 – 1 i favør av iskrigerne fra Oslo øst. To pinner av Lindström og Karterud, foruten scoringer av Niklas Bröhms, Gamache, Mathias Trygg og Sørvik. Og hjemme på Jordal Amfi sørga Lindström, Stene og Gamache for at semifinalen var trygga.

 

Et tilsvarende scenario kan fort skje igjen i år. For sjøl om tigrene har vinni fire av fem kamper innbyrdes denne sesongen, så er det slettes ikke sikkert at de skal ta hjem dette på bekostning av tidenes mestvinnende ishockeylag i Norge. For tradisjonen tro – Vålerenga er et sluttspillag.

 

Men scenariet vi fikk i kvartfinalene i 2014 er også en mulig vei å gå. Da hadde riktignok Vålerenga hjemmefordel og vant 4 – 1 i det første oppgjøret etter mål av Brendan Brooks, Toias Lindström, Erik Follestad Johansen og Morten Ask. I Askerhallen var det to pinner av Brooks, samt scoringer av Jesper Hoel, Olden, Sørvik og Lindström som sørga for 6 – 2 seier.

 

Så kom en klassisk snuoperasjon etter at tigrene leda 0 – 4 på Jordal Amfi når halve kampen var spilt. Sørvik og Brede Csiszar ga Vålerenga trua før siste periode. Éric Chouinard, Olden og Trygg fullførte snuoperasjonen innafor kampens ordinære tre perioder. 5 – 4. De som var i amfiteateret denne kvelden reiste hjem i ekstase.

 

Sørvik sendte Vålerenga i ledelsen i fjerde kamp, men tigrene snudde og dermed blei det et femte oppgjør. Hjemme på Jordal var det dog aldri noen tvil. Filip Gunnarsson, Brooks, Ask og Jonas Knutsen sørga for 4 – 1 seier.

 

Fakta er at askerbøringenes keeper Nicklas Dahlberg aldri har klart å få laget sitt gjennom kvartfinalene i NM. Første året røyk han for Stavanger. De resterende to åra har han ryki ut for Vålerenga. Etter solide prestasjoner i serien, så faller han sammen og nærmer seg 90,0 i redningsprosent når sluttspillet kommer. Hvert bidige år. For Vålerengas keeper Steffen Søberg er det motsatt. Han virker bare å bli sterkere og sterkere jo tettere kampprogrammet blir. Vi gleder oss og håper også alle andre vålerengasupportere gjør det.

 

Kampprogammet er som følger:

Fredag 11. mars 19:00 Frisk Asker – Vålerenga, NM Kvartfinale #1, Askerhallen – billett

Søndag 13. mars 17:00 Vålerenga – Frisk Asker, NM Kvartfinale #2, Jordal Amfi – billett

Tirsdag 15. mars 19:00 Frisk Asker – Vålerenga, NM Kvartfinale #3, Askerhallen

Torsdag 17. mars 19:00 Vålerenga – Frisk Asker, NM Kvartfinale #4, Jordal Amfi – billett

 

Eventuellt:

Lørdag 19. mars 17:00 Frisk Asker – Vålerenga, NM Kvartfinale #5, Jordal Amfi

Mandag 21. mars 19:00 Vålerenga – Frisk Asker, NM Kvartfinale #6, Jordal Amfi

Onsdag 21. mars 19:00 Frisk Asker – Vålerenga, NM Kvartfinale #7, Askerhallen

 

 

  1. […] Fredag klokka 19:00 starter den lange veien mot bøtta for herrelaget. Da skal de ut i den første kvartfinalen i det som spilles som best av syv. Motstander Frisk Asker har hjemmebanefordelen og det starter dermed i Askerhallen. Søndag klokka 17:00 spilles det andre oppgjøret hjemme i Jordal Amfi. Vi tar ikke med mer i dag, vi skreiv tross alt ganske langt om disse kvartfinalene i går. […]