Avspark fra fotballmedia

07.03.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det nærmer seg sesongstart og derfor hadde Norges Fotball Fiender avspark på Ullevaal Stadion i dag. Lite spennende i det avsparket, men vi rakk å registrere at gresset er grønt på Ullevaal . Vålerenga har sitt avspark på onsdag og seriestart mot Viking om ei uke. På lørdag spilte de en noe rotete generalprøve – tradisjonen tro – borte mot Strømsgodset.

Oslogjengen er klare til sesongstart.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Simon Larsen – Kjetil Wæhler – Enar Jääger

Herman Stengel – Christian Grindheim

Ghayas Zahid

Daniel Fredheim Holm – Deshorn Brown – Rasmus Lindkvist

 

Det tok bare 69 sekunder før den første baklengsen kom. Et langt framspill og stuss og direkte skudd. Herman Stengel var feilplassert og med et strømpetreff gikk ballen i bue over Marcus Sandberg. Sandberg burde nok tatt den.

 

Etter tretten spilte minutter er det Kjetil Wæhler sin tur til å tabbe seg ut. Oppspillet på en meget hardt pressa og feilvendt Ghayas Zahid var rett og slett idiotisk. Godset fikk en overgang og spissen fikk vendt opp og skutt. Ikke noe godt skudd og igjen en dårlig involvering av Sandberg, som sto på feil bein. Kanskje kunne Simon Larsen eller Wæhler få blokkert skuddet også, men kontringa gikk fort.

 

Rett før tyve minutter reduserte Vålerenga på vakkert vis. Zahid vant ballen på midtbanen, satte i gang Rasmus Lindkvist og storma i angrep sjøl. Pasninga tilbake fra Lindkvist fant Zahid på femten meter og Zahid breisda kula opp i krysset.

 

Vålerenga hadde flere gode sjanser. Zahid glei to ganger som ødela ham for store sjanser. Robert Lundström hadde en god kontring som han avslutta med et skudd over. Deshorn Brown missa et mottak og skøyt skyhøyt over da han kunne ha servert enten Stengel eller Zahid aleine igjennom; men så. I det 42. spilleminuttet brøyt Larsen Godsets angrep. Han løfta inn i bakrom for å finne Lindkvist. Backen stusser den innover i midten, noe Brown lukta og aleine med keeper plasserte han kula enkelt til side.

 

I andre omgang kom Jesper Arvidsson inn for Enar Jääger og Elías Már Ómarsson inn for Brown. Ómarsson var meget aktiv i presset og etter seks minutter på banen ga det belønning. Han snappa kula fra bakerste mann og plasserte den enkelt i keepers lengste hjørnet. Vålerenga hadde snudd kampen.

 

Vålerenga bytta nå mye. Mohammed Abdellaoue inn for Daniel Fredheim Holm etter 62 minutter, Rino Falk Larsen inn etter 71 minutter for Christian Grindheim, Simen Juklerød inn for Zahid etter 77 minutter og Niklas Castro inn for Lindkvist etter 83 minutter.

 

Og på tampen kom Godset tilbake. Falk Larsen kom litt på etterskudd på midtbanen og Wæhler støta ikke. Dermed fikk de til et løst skudd i hjørnet som Sandberg nok en gang burde ha tatt. Ómarsson fikk en kjempesjanse etter framspill av «Moa» rett etterpå etter brudd av Stengel og skaffa seg også straffe som «Moa» brant. Dermed endte det 3 – 3.

 

På bortebane mot en av favorittene er det egentlig ganske sterkt. Vålerenga bør gå mot en meget god sesong i år. Laget ser fryktelig bra ut offensivt og defensivt skal det jo egentlig være tett. Det er et meget spennende lag på gang nå og de bør ta medalje, men Zahid bør finne seg noen sko som fungerer på vått og kunstgress.

 

Hood signert

Lørdag signerte Vålerengas fotballdamer den amerikanske niogtyveåringen Kelsey Frances Hood. Jenta fra Ankony i Iowa er en defensiv midtbanespiller som også kan spille stopper. Spilleren som i 2006 gikk fra High School til universitetslaget i Minnesota kom til bånnlaget i «The Big 10 Championsship». Som avgangselev i 2008 var hu kaptein og leda Minnesota til seriemesterskap. Hu blei kåra til «The Big 10 Defensive Player of the Year»

 

Hu kom til Donn i 2010 og spilte for dem en sesong; men reiste tilbake og spilte W-league med Ucanadiske Vancouver Whitecaps i 2011 før turen gikk tilbake til amerika og New England Mutiny i Womens Premier Soccer League. I 2014 kom hu tilbake til Norge – da til Amazon Grimstad – som vant signaturen på tross av at Avaldsnes tilbød en betydelig større bunke gryn. Også i fjor spilte hu for grimstadklubben.

 

Hood blir en ekstremt viktig spiller for Vålerenga. Etter at Tina Wulf la opp har Vålerenga sett svekka ut på indreløperplassen. Nå er det plutselig snudd rundt og midtbanen er styrka i forhold til fjoråret. Fortsatt mener Sotahjørnet det bør komme én midtbanespiller til inn i troppen.

 

Tap for Sundet

Vålerengas G19-lag tok ledelsen 1 – 0 mot PostNord-ligalaget Nybergsund Trysil i Vallhall på lørdag. Det ligger ikke kampinfo ute, men det er ikke så nøye. Alle veit at Henrik Udahl scora Vålerengas mål allikevel. Dessverre rakna det i andre omgang og Nybergsund slo tilbake og vant 1 – 2 etter to mål av deres nyinnkjøpte estiske landslagsspiss. Vi tror Sundet satser hardt på å komme seg tilbake til Obosligaen. Et nivå klubben sist var på i 2011, så dette er et greit lag å spille jevnt med for Vålerenga.

 

Landslag

Det har gått ræva for de norske J23-spillerne som var med på La Manga. Ingrid Søndenå spilte hele kampen og Johanne Fridlund de siste åtte da Norge tapte 4 – 0 for Japan onsdag. Fredag spilte Fridlund hele kampen da det blei 3 – 0 tap for Tyskland og i går blei det 2 – 1 tap for USA. Søndenå spilte hele kampen og Fridlund siste halvtimen.

 

Vi burde egentlig skrivi litt om Algarve Cup også, siden Tine Schryvers spiller for Belgia der nede. Eller – vi tror hu spiller da. Kamprapporter og sånt er de ikke så gode på der nede. Vi har klart å finne ut at Belgia har tapt sine to første kamper. Hvem som har spilt og om det var Schryvers som scora det målet de har – det er en annen sak.

 

Utslått

Vålerengas G20-lag tapte først 5 – 4 borte mot Lillehammer etter to mål av Vegard Aspehaug og ett av Tom André Christensen og Raymond Sørensen. I returoppgjøret scora Colin Spaberg Olsen to mål og Christensen ett, men nok en gang blei det et knepent 3 – 4 tap. Dermed er gutta ute av sluttspillet etter to kvartfinaler.

 

Seier i siste kamp

Hockeyjentene vant enkelt i sin siste seriekamp og viser god form før NM starter i Trondheim til helga. Kampen var avgjort etter en god førsteperiode som endte 4 – 0 favør Vålerenga og jentene krusa inn til 7 – 4 seier. Linn Aakre scora tre mål, Martine Henriksen to, Josefine Biseth Engmann og Rikke Tautra ett. Kampereferat kan leses her.

 

Tap for Åj Lars

Det blei en tung dag på jobben for Vålerenga mot Åj Lars. Bønda scora i overtall helt på tampen av første periode. Filip Gunnarsson utligna med et herlig mål i midtperioden men det sto 1 – 2 etter perioden allikevel. Til slutt tapte Vålerenga 1 – 4 i det som blei en betydningsløs kamp. Vålerenga har blitt nummer fem i serien og reiser tirsdag til xxx kun for å fullføre serien med stil og unngå skader før sluttspillet.

 

Innebandy

Gutta der i mot gjorde en fantastisk innsats og ga Haugerud skikkelig kamp. Årsaken: Vant de over det overlegne laget uten poengtap denne sesongen, så ville de knipe tredjeplassen foran undulatene. Det blei en skikkelig fight og begge lag fikk rødt kort og det blei delt ut en bråte timinuttere i første periode. Det sto 3 – 4 etter perioden. Det blei veldig jevnt og de fighta godt, men lå hele tida ett og to mål bak. På slutten tok de ut keeper og det endte sånn det pleier å gå – altså med baklengs. 7 – 11 til slutt. Dermed blir det nok fjerdeplass på gutta denne sesongen.

 

Jentene skremte Lier lenge før de tok turen inn mot Oslo og dermed blei det enkel 5 – 0 seier for Vålerenga uten å svette ei dråpe. En kamp før slutt ligger de på tredjeplass med ett poengs forsprang på Gjelleråsen 2.

 

Hands

Håndballjentene møter Kjelsås i Jordalhallen i kveld og vil med seier klatre opp på andreplass i 3. divisjon. Opprykket ser allikevel vanskelig ut, men det er fortsatt ikke umulig. Tabelleder Nit/Hak har vist noen svakhetstegn i det siste.

 

Sjakkmester

Vålerenga Sjakklubb blei seriemestere i helga og kan dermed titulere seg som Norges beste sjakklubb. Fra før har Vålerenga regjerende Norgesmester Aryan Tarik i sine rekker. Dermed blir det europacup på Vålerengas sjakkfrelste.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Belgia Damer – Danmark, Algarve Cup, Algarve

19:50 Håndball: Vålerenga Damer – Kjelsås, 3. div avd 1, Jordalhallen