Seier i årets siste seriekamp

05.03.2016 av under 2015-2016, Damer, Ishockey, VIF | 1 kommentar

Både Jordal og Vålerenga mangla spillere. For Vålerenga var Madeleine Monsen som er ute med en liten håndleddsskade. Om hu rekker NM er foreløpig usikkert; mens Jordal mangla Millie Sirum og Sofie Fjellvang. Vålerenga valgte å gå ned til to reine rekker og rullere på fem backer. Spennende. Det betyr at Magnus Evensen ønsker at rekkene skal sitte godt når jentene skal opp å spille NM. Da blir det viktig å produsere på sjansene sine. Og spillermøtet før kampen var rett og slett bare en vålerengalåt.

Martine Henriksen og Vålerenga i årets siste seriekamp. Foto: Kenneth Myhre.

 

Og det fungerte tydeligvis. Vålerenga starta knallbra og allerede i det andre byttet gikk det veien. Vålerenga kjørte inn i sonen og lagde trafikk foran målet. Pucken havna hos Linn Aakre i slottet og kampens første skudd på mål gikk inn. Og i det neste byttet skulle det hamres inn igjen. Josefine Engmann skøyt fra relativt langt hold. Keeper ga retur og der sto Martine Henriksen og slo den inn på backhand.

 

Elise Johnsrud pådro seg en tripping rett etterpå og Jordal fikk overtallsspill uten egentlig å skape noen ting. I stedet skulle Vålerenga igjen produsere nok et mål. Kaptein Rikke Tautra la pucken på mål og Engmann kriga inn pucken. Vålerenga fortsatte å skape svært store sjanser, men så ut til å bli litt slitne. Og da de fikk overtall på slutten av perioden skapte de mindre enn de skapte i fem mot fem.

 

Men jentene var ikke helt ferdig. Med to sekunder og 32 hundredeler igjen på uret, så satt den igjen. Henriette Behn storma inn på høyresida og backen Aakre blei med på kontringa. Passet blei slått inn mot toppen av målgården og Aakre styra pucken elegant opp i redet.

 

Midtperioden start og a Jordal best. Først kom Emma Kvello aleine med Emilie Kristiansen, så skøyt hu via skøyta til Aakre som dermed satt ut Ingunn Anseth og det sto 1 – 4. Målet blei kreditert Helena Gatland, men på Sotahjørnet er vi ganske sikre på at det var skøyta til Aakre og ikke Gatland som styra den pucken inn; men siden sjølmål ikke krediteres i hockey, så måtte Aakre vente med å få notert inn hattricket.

 

Vålerenga svarte sporenstreks. Rikke Tautra kjørte på i kontring. Hu hadde med seg Ramona Wais, men valgte å skyte sjøl og den gikk rett inn. 1 – 5. Jordals Andrine Furulund forsøkte seg rett etterpå med et skudd mellom beina på Anseth; men Anseth fikk bremsa pucken nok med skinna til at hu klarte å kaste seg rundt å redde pucken fra å passere over mållinja.

 

Vålerenga fortsatte å skape sjanser, men klarte ikke å krige inn pucken. I stedet kom Furulund igjennom alt for lett. Passa over til Thea Jørgensen som fikk inn pucken langs isen. Vålerenga fikk powerplay men Camilla Bakkene traff kun stolpa.

 

I stedet var det Elise Johnsrud som spilte fram Aakre som igjen skulle score. Hu kom i veldig fart inn på venstrekanten og hamra pucken inn mellom beina på Emilie Kristiansen. Dermed holdt Vålerenga firemålsledelsen gjennom midtperioden på tross av litt sløvt defensivt spill.

 

Vålerenga starta tredje periode best og skapte et par feite sjanser, men så måtte Aakre ut for en tripping. Jordal skapte egentlig ingenting før Andrine Furulund tok en runde rundt mål og skøyt på innsida av Anseth, over skulderen hennes, og inn med to sekunder igjen av overtallet.

 

Et par minutter seinere traff Bakkene stolpa igjen, før Henriette Behn snappa pucken på offensiv blå og kom aleine med Kristiansen. Skuddet sikta hu midt på Jordallogoen på brystet til Kristiansen. Men Vålerenga skulle få pucken inn etter kamp i målgården, men dommeren valgte å annullere målet.

 

Men bare sekunder seinere satt den. Igjen var Vålerenga massivt på i og rundt målgården på returer og til slutt fikk Martine Henriksen slått pucken inn. Vi merka oss at Jordal tok timeout og at sovjetunionens nasjonalsang blei spilt over høyttaleranlegget. Det fungerte tydeligvis for Jordal for Maria Raaum fikk slått inn en puck med halvannet minutt igjen å spille.

 

Vålerenga vant vel fortjent og 4 – 7 er egentlig alt for sløvt etter spillets gang. Etter en flott første periode blei de rett og slett litt arrogante og sløve i det defensive arbeidet. Det slapp til Jordal litt for enkelt. Dette var siste serierunde og Vålerenga blei nummer to, mens Jordal blei nummer tre. Med mindre noe helt ekstraordinært skulle skje i kvartfinalen i NM, så møtes laga igjen i semifinalen i NM lørdag 12. mars.

 

Jordal – Vålerenga 4 – 7 (0 – 4, 2 – 4, 2 – 1)

05.03.2016 16:00

Jordal Amfi

Eliteserien

85 tilskuere

 

Jordals lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

 

1. rekke:

Nora Grythe – Frida Arnkvist

Miriam Raaum – Andrine Furulund – Mari Grøndahl

2. rekke:

Helena Gatland – Thea Jørgensen

 Ane Øyen – Emilie Jensen  Emma Kvello

3. rekke

 

–                    –     Christina Furseth

4. rekke:

 

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Ingunn Mathilde Anseth

 

1. rekke:

  Tina Scott  Rikke Tautra

Josefine Biseth Engmann – Martine Henriksen – Ramona Wais

2. rekke:

Elise Johnsrud – Linn Aakre

Henriette Behn – Camilla Bakkene – Mabel Endrerud

3. rekke

Mari Svendsen –                

 

4. rekke:

 

 

 

 

Skuddstatistikk Jordal Vålerenga  
1. periode 6 19  
2. periode 8 28  
3. periode 7 21  
Totalt 21 68  

 

Kampfakta:

00:00   GK Inn Emilie Kristiansen (Jordal)
00:00   GK Inn Ingunn Mathilde Anseth (Vålerenga)
01:26 0 – 1 Mål EQ Linn Aakre
03:44 0 – 2 Mål EQ Martine Henriksen (Josefine Engmann)
04:15   2 min Tripping Elise Johnsrud (Vålerenga)
07:52 0 – 3 Mål EQ Josefine Biseth Engmann (Rikke Tautra)
16:15   2 min Hooking Emma Kvello (Jordal)
19:57 0 – 4 Mål EQ Linn Aakre (Henriette Behn)
22:38 1 – 4 Mål EQ Helena Gatland (Emma Kvello)
24:57 1 – 5 Mål EQ Rikke Tautra
30:21 2 – 5 Mål EQ Thea Jørgensen (Andrine Furulund)
31:50   2 min Hooking Emilie Jensen (Jordal)
37:39 2 – 6 Mål EQ Linn Aakre (Elise Johnsrud)
44:47   2 min Tripping Linn Aakre (Vålerenga)
46:44 3 – 6 Mål PP1 Andrine Furulund
52:36 3 – 7 Mål EQ Martine Henriksen (Josefine Engmann, Ramona Wais)
57:14     TimeOut Jordal
58:42 4 – 7 Mål EQ Maria Raaum (Mari Grøndahl, Frida Arnkvist)

 

Vålerengas beste: Linn Aakre

 
 
  1. […] Hockeyjentene vant enkelt i sin siste seriekamp og viser god form før NM starter i Trondheim til helga. Kampen var avgjort etter en god førsteperiode som endte 4 – 0 favør Vålerenga og jentene krusa inn til 7 – 4 seier. Linn Aakre scora tre mål, Martine Henriksen to, Josefine Biseth Engmann og Rikke Tautra ett. Kampereferat kan leses her. […]