Livestream mot Anzhi!

24.02.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Sotahjørnet har saumfart internett etter en livestream fra kampen mellom Vålerengas herrer og FC Anzhi på Marbella – og vi har finni en stream. Den kan du se fra denne artikkelen. I tillegg har vi litt om rekruttlaget som har fått kåra månedens spiller for januar, hockeykampen i eliteserien i går og så starter NM for U18 borte mot Stavanger i dag. Dagens gjetord er kort, men presist!

Vålerenga – Anzhi

Vi skreiv en hel del om Anzhi i gårsdagens gjetord, så de forberedelsene kan du ta her. I dag har Vålerenga lagt ut troppen. Herman Stengel er syk, mens Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid og Sander Berge spares. Se kampen i vinduet under.

 

Udahl månedens utviklingsspiller

Januar måned er over og Henrik Udahl – spissen som Sotahjørnet melder blir toppscorer i PostNord-ligaens avdeling 3 denne sesongen – er kåra til månedens spiller av trenerne i utviklingsavdelinga. Det er bare rett og rimelig, for han har vært helt utrolig på treninger. Sjeldent har vi sett en spiller i Norge vi vil sammenligne med Viðar Örn Kjartansson, men det gjør vi med Udahl.

 

Henrik Udahl kom til Vålerenga fra Askim i 2013 og debuterte i samme treningskamp mot Hauerseter som Kjartansson. Spissen tok virkelig steget på slutten av fjorårssesongen. Etter syv målløse oddsenligakamper scora han fire mål på de siste syv kampa. Han har også vært med på a-lagstreningene i det siste og har fått gode skussmål derfra. Udahl skal i dag spille treningskamp mot Sarpsborg 08 i Østfoldhallen.

 

De to andre nominerte var Ian Barobe og Mathias Bråten. Barobe kan spille overalt på banen og er relativt rask og både duellsterk og god tekniker. Han er en type som scorer mye mål. Bråten er en spiss og kantspiller som kom fra Oppsal før denne sesongen. Akkurat som Udahl er han meget målfarlig. Han er født i 2001.

 

Tabelltopp igjen

Vålerengas ishockeyjenter gjorde jobben mot Sparta og vant svært komfortabelt 5 – 1. Tina Scott og Josefine Engmann blei tomåsscorere, mens Martine Henriksen satte den siste pinna. Med gårsdagens kamp blei det også skifte i både tabelltoppen og i kampen om å bli poengdronning. Vålerenga klatra forbi Stavanger igjen, mens Engmann med to poeng mer enn Henriksen i går, nå ligger ett poeng foran Henriksen. Sotahjørnet var på kampen og har skrivi et kampreferat her.

 

NM ruller i gang

I dag starter NM-sluttspillet i hockey for U18 og Vålerenga har reist til Stavanger for å sørge for første stikk i kampen om å ta seg videre fra kvartfinalene. Det spilles best av tre og Stavanger har første og tredje kamp hjemme. De er nemlig favoritter, men slettes ikke store favoritter. Det er nemlig særdeles jevnt.

 

Stavanger tok fjerdeplassen med 41 poeng og slo dermed Vålerenga knepent. Vålerenga endte på 40 poeng til slutt i ett rotterace av en serie der Manglerud Star til syvende og sist vant med 43 poeng, innbyrdes foran Lillehammer, med Frisk Asker to poeng bak – innbyrdes foran Stavanger. Her er det med andre ord helt åpent hvem som til slutt blir norgesmester i en serie der laga møtes tre ganger. Altså slår det også litt ut i tilfeldigheter hvem som har møtt hvem to ganger på hjemmebane.

 

Kampa borte mot Stavanger blei spilt 12. og 13. desember og endte begge uavgjort. I det første oppgjøret henta Vålerenga opp en 2 – 0 ledelse etter mål av Tom André Christensen og Filip Lalande, mens i det andre oppgjøret tok Vålerenga ledelsen 3 – 0 etter mål av Herman Plogås og to av Lalande. Stavanger henta det opp før Kristian Moflag sendte Vålerenga i ledelsen igjen, men Stavanger utligna til 4 – 4 helt på slutten.

 

Kampen på Jordal blei spilt 30. januar og Jeppe Wik sørga for 2 – 0 ledelse etter første periode. Niklas Telle økte til 3 – 0 før Stavanger starta opphentinga og det plutselig sto 3 – 3 igjen. To av måla kom med ti sekunders mellomrom i starten av tredje periode. Men Moflag og Ole Martin Byom sørga for 5 – 3 seier til Vålerenga. Vi anser altså Vålerenga som en ørliten favoritt på tross av to bortekamper.

 

Vålerenga i dag:

13:00 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga G19, Treningskamp, Østfoldhallen

16:00 Fotball: Vålerenga Herrer – FC Anzhi, Treningskamp, Marbella Football Center

17:00 Hockey: Stavanger – Vålerenga G18, NM Kvartfinale #1, DNB Arena