Tilbake på tabelltoppen

Martine Henriksen kaptein i Rikke Tautras fravær da hockeyjentene tok i mot Sparta for siste gang denne sesongen i Jordal Amfi. Tilbake som hovedtrener for Vålerenga var Magnus Evensen. Evensen har tatt på seg hovedtreneransvaret ut sesongen og var også hovedtrener i fjor, en sesong som endte med bøtta og han skulle få en god start i comebacket.

Ramona Wais i hard fight foran Spartas målvakt. Foto: Kenneth Myhre.

 

Kampen starta noe uryddig av Vålerenga. Spartas Hanna Olsen kom aleine tidlig i perioden, men skøyt utafor. Vålerenga fikk det ikke helt til å stemme. Pucken kom gjerne trillende på sistepasninga og skudda blei ikke reine. De styrte mye første halve perioden, men kom ikke helt til de gode avslutningene som kunne utfordre Spartas keeper, Madeleine Nilsen.

 

Etter drøyt elleve minutter fikk Tina Scott en stor sjanse, men skøyt utafor. Vålerenga trykka på og spartaspillerne kom bakpå. En feilvendt Ramona Wais blei lagt ned av Susann Haug og Vålerenga fikk overtallsspill. Andrerekka var ute i starten, men fikk ikke skapt noe og mista et halvt minutt på at dommerne ikke ville blåse blokkering langs vantet. I stedet var det førsterekka som kom inn med drøye minuttet igjen.

 

Henriksen vant droppen og Elise Johnsrud og Scott kombinerte fint mellom seg på en touch ute til venstre. Scott slo ned ved siden av målet til Josefine Biseth Engmann, fikk tilbake på et touch og skøyt på direkten via en spartaspiller og over Madelene Monsen i buret. Ni pasninger på en touch og direkte skudd på tida 12:43. Et deilig mål.

Tina Scott sto fram og leda an vålerengatoget på vei mot seier. Foto: Kenneth Myhre.

 

Sparta tok over etter det og fikk fire store sjanser, men Mia Isdahl redda, sjøl om hu mista spaken ved to anledninger. I stedet kontra Vålerenga ved Madeleine Monsen og Engmann og en gang ved Ramona Wais, men stillinga sto seg til pause.

 

I midtperioden var det Vålerenga som starta best og var nære scoring allerede etter ti sekunder. Henriksen fossa fram på høyre sida og la inn til Wais som styra pucken utafor fra ti centimeter. 35 sekunder seinere klinte Engmann til og traff tverrliggeren helt ute ved krysset. Martine Henriksen satte fart og så i hennes neste bytt og skar inn, men avslutninga blei redda av keeper. Engmann vant returen, men backhanden blei også redda. Vålerenga pressa på og Henriksen fikk en stor sjanse, men satt den over og gikk og bytta; men dette byttet var ikke ferdig. Pucken endte hos Engmann som skar inn og løfta den pent inn i krysset på tida 23:14.

 

Vålerenga sto høyt og gjorde et dårlig bytt. Spartas Susanne Haug kom aleine med keeper. Skøyt til venstre for Isdahl som var kjapt ute med votten. Vålerenga fortsatte å slite med de lange byttene i midtperioden og Sparta fikk to nye mulighet til å spilles aleine igjennom, den ene gangen tre mot keeper, men heldigvis var pasninga noe unøyaktig. I stedet var det Camilla Bakkene som var svært nære med et skudd i stolpa. Vålerenga trøkka på og Engmann var nære å øke ledelsen midtveis, men fikk ikke pucken løfta over skinnet til Nilsen.

 

Vålerenga tok helt over, men etter drøyt elleve minutter ut i perioden fikk Engmann tominuttter i fryseboksen for å falle over skøyta til en spartaner. Sparta etablerte direkte og spilte meget flott, men Haug missa på åpen kasse. Vålerenga fikk rydda unna og var minst like nære å score et undertallsmål. Rett etter var det fullt kaos i målgården til Isdahl, men hu fikk til slutt blokkert og Vålerenga rei det av.

 

Etter 34:13 sto det 3 – 0. Engmann førte pucken inn i skudd posisjon, men spilte i stedet ut til Scott som elegant satte pucken opp i redet. Og nå fortsatte kanonaden mot Nilsen. Skudd og returer hagla på om hverandre, bare stoppa av dommeren som blåste blokkering like før Engmann skulle vippe inn sin andre pinne.

 

Vålerenga var nære i starten av siste periode også. Henriksen la igjen til Scott som styrte pucken forbi keeper, men den blei redda av en back.  I stedet fikk Sparta overtallsspill bare sekunder seinere etter en hekting av Henriksen. Vålerenga dansa seg gjennom det undertallet.

 

48:36 Så kom et nytt digg mål. Scott lada for skudd, men slo i stedet en rekepasning til Engmann foran mål, som slo den inn på inn på backhand på tida 48:36. Rett etterpå hadde Sparta en kjempesjanse, men Vålerenga fikk rydda unna og kontra inn 5 – 0. Henriksen hamra inn pucken etter pasning fra Engmann på tida 51:59.

 

Spartas trøstemål kom på en kontring. Elise Johnsrud forsøkte å feie unna pucken og Marte Carlsson, men klarte det ikke. Carlsson sendte den i stedet inn i Isdahls lengste hjørne på tida 56:13. Engmann hadde en i krysset rett etterpå, før Sparta også traff stolpen. Så kom Bakkene og Henriette Behn to mot én, men klarte heller ikke de å overliste keeper, med to minutter igjen å spille. Totalt sett en grei seier til Vålerenga som dermed tok tilbake tabelltoppen, men har spilt to kamper mer enn Stavanger.

 

Engmann tok over poengdronningtittelen. Før kampen var hu ett poeng bak Henriksen, nå er hu ett poeng foran. Aller morsomst var det kanskje å se at Tina Scott nå er på vei mot storformen. Gravid kongepokalvinner i fjor og på vei mot toppformen med bare tre uker igjen til kongepokalen skal deles ut i år. Timeing, det kan a…

 

Vålerenga – Sparta 5 – 1 (1 – 0, 2 – 0, 2 – 1)

23.02.2016 19:30

Jordal Amfi

Eliteserien

85 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Mia Christine Isdahl

 

1. rekke:

Elise Johnsrud – Tina Scott

Josefine Biseth Engmann – Martine Henriksen (c) – Ramona Wais

2. rekke:

Linn Aakre – Mari Svendsen

  Henriette Behn – Camilla Bakkene (a)  Mabel Endrerud

3. rekke

 

–                    –     Madeleine Monsen

4. rekke:

 

 

Spartas lag:

Keepere:

Madeleine Nilsen

 

1. rekke:

  Maia Hagen  Emma Kristine Granholt

Flosrunn Vaka Johannesdottir – Susanne Haug – Marte Carlsson

2. rekke:

Silje Markussen – Anniken Olafsen

Silje Johansen – Julie Øiseth – Trine Karlsen

3. rekke

 

Else Nordstkog –   – Hanna Olsen

4. rekke:

 

 

 

 

Skuddstatistikk Vålerenga Sparta  
1. periode 9 7  
2. periode 15 6  
3. periode 12 11  
Totalt 36 24  

 

Kampfakta:

00:00   GK Inn Mia Isdahl (Vålerenga)
00:00   GK Inn Madeleine Nilsen (Sparta)
11:33   2 min Boarding Susanne Haug (Sparta)
12:43 1 – 0 Mål PP1 Tina Scott (Josefine Biseth Engmann)
23:14 2 – 0 Mål EQ Josefine Biseth Engmann
31:13   2 min Hoooking Josefine Biseth Engmann (Vålerenga)
34:13 3 – 0 Mål EQ Tina Scott (Josefine Biseth Engmann)
40:30   2 min Hooking Martine Henriksen (Vålerenga)
48:36 4 – 0 Mål EQ Josefine Biseth Engmann (Tina Scott, Martine Henriksen)
51:59 5 – 0 Mål EQ Martine Henriksen (Josefine Biseth Engmann)
56:13 5 – 1 Mål EQ Marte Carlsson (Julie Øiseth)

 

Vålerengas beste: Tina Scott