Seriestart mandag 14. mars

29.01.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga kommer ikke til å lede tippeligaen 2016 før mandag 14. mars. Først i runde syv kommer det en kamp på åpen kanal. Da snakker vi langt, langt ut i april måned. Vi er usikre på hvorfor denne kampen er lagt på en mandag, men mistenker TV 2 og Cmore er livredd for konkurransen fra Klanens Webradio som skal streame Hockey-NM for damer fra Trondheim den helga. Oppsettet kom såpass seint, men nå kan du i hvert fall starte planlegginga av sesongen. Vi kommer sjølsagt tilbake til mer om dette når vi får tid til å studere det nøye. Her er oppsettet.

​La Manga-troppen

Vålerengas herrelag reiste i dag morges til La Manga. Som vi nevnte i går er ikke Enar Jääger med i troppen på grunn av at hans kone skal føde. Ivan Näsberg er i Vargas BoIS i Sverige og er heller ikke med ned. Av de som var med mot xxx reiser heller ikke juniorspiller Madhusan Sandrakumar eller prøvespilleren fra Kapp Verde Nenaas Eriksson. Mortadha Alkanany skal også være igjen i Oslo, mens Sander Berge slutter seg til troppen lørdag. I tillegg er ikke Markus Nakkim eller Riki Alba med ned, men noen forklaring har vi ikke fått. Den stillheten tyder på at utlån er nært forestående for begge to.

 

Angående Berge så har han hatt en fin opplevelse i London. Prøvespillet har gått veldig bra og det lover jo svært godt for vår egen del. Tippeligasesongen 2016 blir nok Berges store gjennombrudd og vi forventer at han blir den største unge profilen i Norge. Det er to og et halvt døgn til overgangsvinduet stenger i England og Berge. På direkte spørsmål fra Sotahjørnet om han er vålerengaspiller i 2016 eller om han redder Vålerengas økonomiske problemer, så svarte han litt ullent men ordrett: «Vet bare at jeg skal til la manga med enga».

 

Hva det betyr? Sannsynligvis at han er vålerengaspiller ved sesongstart og at om West Ham skulle velge å redde Vålerengas økonomi, så blir han lånt ut til Vålerenga uansett. Vi slår oss i hvert fall til ro med at Vålerenga slipper å stresshente inn en erstatter for Berge nå og legger i stedet ut La Manga-troppen til Vålerenga – siden Vålerenga har glemt å gjøre det sjøl.

 

Keepere:

Aslak Falch, Adrian Møller og Marcus Svendsen.

Forsvar:

Jesper Arvidsson, Simen Juklerød, Simon Larsen, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Anders Nedrebø og Kjetil Wæhler.

Midtbane:

Sander Berge (fra lørdag), Christian Grindheim, Rino Falk Larsen, Herman Stengel, Mattias Totland og Ghayas Zahid.

Angrep:

Mohammed Abdellaoue, Deshorn Brown, Niklas Castro, Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist og Elías Már Ómarsson.

 

Brocken vs Berg-Hansen

Cecilie Berg-Hansen tok Vålerenga opp i toppserien, men fikk ingen resultater som hovedtrener der. I stedet blei hu assistenttrener i Stabæk og var i fjor assistenttrener i Kolbotn under Brocken. Nå gjester hu Vallhall som hovedtrener for laget Brocken forlot for å være hovedtrener i Vålerenga. En spennende duell i noe som vanligvis ikke er så viktig – nemlig en treningskamp.

 

Kolbotn har mista en rekke spillere. Nederlandske Sheila van den Bulk er det verste tapet. Det skal bli tøft for Kolbotn å finne en erstatter som kan ta hennes plass på midtbanen. De forsøker seg med Rachael Axon fra Houston Dash. Hu var i Kolbotn i 2014 og har tidligere også vært i Avaldsnes. En grei spiller, men briten kan ikke styre en kamp på måten nederlenderen gjorde for dem i fjor og er langt ifra like målfarlig. I tillegg har de tatt opp førsteårsjunioren Tone Bettina Pirisi, men hu kommer etter alt å dømme kun til å spille rekruttfotball.

 

Elisabeth Jeppesen har gått til Røa og erstattes av finske Juliette Kemppi og Andrea Thun fra Sandviken. Kemppi har ett mål på søtten opptredener for AIK skremmer ikke en oslogutt. To sesonger og 26 mål på 46 opptredener for Åland sier vel mer om nivået der. Men hu har en og annen finsk landskamp. Det er dog usikkert hvor mange. Totalt har hu nitten og tre mål for alle landslag, men hvor mange som er ungdomslandslag og hvor mange som er a-landslag er vi usikre på.

 

Thun er vi mer kjent med og hu har vært gjennom alle de yngre landslaga i Norge. Det blei kun fem mål for Sandviken i fjor. Vi er dog usikre på om den hurtige mossejenta passer inn i Berg Hansens spillesystem. Slik vi kjenner det må det enten en diger kraftplugg med hodestyrke eller så trenger laget en kreativ spiller i tierrollen. Vi beklager å si det Kolbotn, men Solveig Gulbrandsen er ikke lenger den spilleren.

 

Venstreback Andrine Tomter har gått til Avaldsnes og er etter det vi kan se fortsatt ikke blitt erstatta. I tillegg har de henta junioren Aurora Mikalsen fra Clausenengen som reservekeeper. Trenerteamet er velkjent i Vålerenga. Cecilie Berg Hansen og Solveig Gulbrandsen. De har ikke klart å bygge et topplag før, så vi ser ikke helt hvordan de skal klare det igjen.

 

Vi lurer fælt på hvorfor Kolbotn henter duoen. I deres regjeringstid på Valle så blei jentesida i klubben destruert. Fra å ha ganske gode ungdomslag oppover i de fleste aldersklasser, forsvant alt. Ikke en gang et juniorlag klarte de å stable på beina da vi endelig fikk kasta henne ut av hovedstaden. Spillerutvikling var et fremmedord og interessen for hva som skjedde nedover i aldersbestemte lag totalt fraværende.

 

Etter ett feilslått år med Glenn Hostad kom heldigvis Leif Tsolis inn i fjor og fikk snudd trill rundt på spillerutviklinga og det følges opp i år av David Brocken. Blant annet har talentet og fjortenåringen Julia Caroprese fått hospitere på a-lagstreningene og samarbeidet med Bærum SK er et ledd for å utvikle stadig yngre spillere – først opp mot rekruttlaget i andredivisjon – deretter til toppseriespill.

 

Allerede denne uka har førsteårsjunioren Kristine Bergwitz-Larsen hospitert med rekruttlaget. Midtbanespilleren som var kaptein på Bærums sølvlag i det uoffisielle NM, Adidas Cup, for J14 i 2013 regnes som et stort talent og det varmer et vålerengahjerte å se at spillerutvikling også betyr noe på jentesida i fotballklubben vår nå.

 

Vålerenga – Kolbotn kan du se under her:

 

Rekrutt mot Skeid

De enværende vålerengagutta møter Skeid i Vallhall lørdag morgen. Dessverre klarer ikke Klanens Webradio å få til stream på den kampen, men forvent en brukbar oppsummering av hva som skjedde  her på Sotahjørnet. Vi kommer til å være representert på kampen i hvert fall.

 

Xxx – igjen

Vålerenga Hockey har to tap på rad å hevne når den unevnelige bygda fra traktene omkring Sverige besøker Jordal. Sotahjørnet krever tre poeng denne gang. Uansett hvor mye blod det måtte koste – alle poenga skal bli igjen på Jordal nå. Vålerenga kjemper om en fjerdeplass i serien, hvilket er svært viktig fordi det betyr hjemmefordel i kvartfinalen. De trenger den hjelpa de kan få. Lørdag klokka fire i den hallen som snart rives.

 

Gjeller og Tun

Vålerengas innebandydamer har på forunderligvis mista tabelltoppen i damenes eliteserie fordi det nest beste laget har spilt to kamper etter jul. De kan ikke overta tabelltoppen igjen i helga heller, men spiller allikevel to kamper. Først møter de Gjelleråsen 2 i 1. divisjon avdeling øst borte i Lilhallen. En vanskelig kamp, men jentene trenger tre poeng der.

 

Dagen etter har de hjemmekamp mot Tune i regioncupens semifinale. Teglverket er et sted jentene er godt vant med seiere og det skal Tunet få smake søndag. Blaserte stjerner skal få møte østkantrampens hardtarbeidende kvinner.

 

Horten

Innebandygutta ligger på en fjerdeplass og reiser lørdag til Hortenshallen for å slakte ei bygd som kjemper for å unngå nedrykk fra 1. divisjon. De kommer ikke til å få noe hjelp på lørdag – vi tipper tosifra til et vålerengalag som har vist meget sterk form etter nyttår.

 

Nedrykk?

Vålerengas håndballgutter møter Sarpsborg i 2. divisjon lørdag. Vålerenga har nå havna under nedrykksstreken og trenger sårt poeng. Fire lag rykker ned og Vålerenga har tapt mye i det siste. De sliter enormt, sjøl hjemme i Jordalhallen, og trenger virkelig en seier nå. Sarpsborg ligger tre plasser over Vålerenga på en sjetteplass; men det er kun tre poeng opp dit. Ingenting er avgjort med andre ord.

 

Bygdøy

Kørjballjentene i andredivisjon reiser til Bygdøy søndag for å sende vestkantfiffen ned i tredjedivisjon. Det bør være grei skuring for våre jenter, som kjemper helt i toppen av divisjonen.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 10:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Skeid, Treningskamp, Vallhall

Lørdag 12:00 Innebandy: Horten – Vålerenga 2 Herrer, 1. div øst, Hortenshallen

Lørdag 14:30 Innebandy: Gjelleråsen 2 – Vålerenga Damer, 1. div øst, Lihallen

Lørdag 15:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Sarpsborg, 2. div avd 1, Jordalhallen

Søndag 10:00 Basket: Bygdøy – Vålerenga Damer, 2. div avd øst, Bygdøhus Idrettshall