Belgisk landslagsspiss signert

05.01.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Navna som faller ned på pølsepapira til David Brocken og Vålerengas damelag blir bare sterkere og sterkere. Oppmerksomme publikummere på Vålerenga herrers første trening i Vallhall kunne observere den belgiske landslagsspissen Tine Schryvers sittende på tribunen mellom sine to nye trenere, David Brocken og Egil Ødegaard. Toogtyveåringen signerte i går en ettårskontrakt med Vålerenga.

Tine Schryvers er klar for Vålerenga. Foto: VIF Fotball.

 

Schryvers tok i fjor steget fra det belgiske U23-landslaget og opp på a-landslaget som kalles «Red Flames». Det er den belgiske landslagssjefen Ives Serneels som har bedt henne flytte på seg fra amerikanske Tulsa Golden Hurricanes til Europa for å utvikle seg enda bedre. Og med to tidligere lagkamerater fra Lierse, David Brocken og Kjetil Rekdal, trakk Vålerenga det lengste strået. Det lønner seg å ha kontakter.

 

Det er nære bånd også. Schryvers gikk ungdomstida si i K. Vlimmeren Sport, som er et dekknavn for damelaget til SK Lierse. I 2010 flytta hu på seg til storklubben Standard de Liège som har atten seriemesterskap på damesida i belgisk fotball. Siden gikk hu til Waasland Beveren-Sinaai Girls, som kan sammenlignes med Wang, og videre til Tigers de Memphis i USA. I 2013 begynte hu på universitetet i Tulsa og har vært der siden.

 

Klare forsterkningerF

Rikke Storrø klarte aldri å bli en storscorer i Vålerenga på tross av mye spilletid. Hun erstattes av en en spiller som stort sett snitter ett mål i annen hver kamp. Mina Kjørum har skrivi under for Trondheims Ørn og var en viktig brikke i det offensive spillet til Vålerenga i fjor, men på tross av uttallige målsjanser, så klarte heller ikke hu å score mål. Hun er erstatta av enda raskere Silje Blakstad, som putta seks mål for nedrykkslaget Amazon Grimstad i fjor.

 

Sisteskanse Guro Pettersen er bytta ut mot Line Geltzer Johansen, som kom inn i landslagsdiskusjonen i fjor og etter Sotahjørnets mening var en klart bedre keeper enn Pettersen i 2015. Tre av de fire plassene fra førsteelleveren som så langt er bekrefta ute av Vålerenga, er altså forsterka. Etter hva Sotahjørnet erfarer så vil også Daniela Schwarz bli erstatta med en spiller av minst samme kvalitet.

 

Samtidig henta Vålerenga mange talenter i 2015-sesongen og flere av disse vil nok stå enda sterkere i utfordrerkøen til toppseriespill i 2016. Det tyder på at klubben kan gå en langt bedre sesong i møte enn fjorårets; men fortsatt er det noen nøkkelspillere fra i fjor der signaturen lar vente på seg. Kaptein Tina Wulf og toppscorer Anne Lise Olsen er blant dem.

 

Gunnarsson til Hibs

I går meldte Sotahjørnet at Niklas Gunnarsson var én av fire under kontrakt som ikke dukka opp på gårsdagens trening. Vi fikk aldri begrunnelse på ham fra Vålerenga, men på kvelden kom det fram at han er på vei til Hibernians på et lån ut den skotske sesongen. Hibs får opsjon på kjøp også, men med kun ett år igjen – et halvt når låneperioden går ut – så er det ikke venta at kjøpesummen blir spesielt stor.

 

18 kretslagsspillere

Det florerer av vålerengspillere som skal i aksjon mot Akershus i undulathallen på søndag. Kristoffer Klaesson, Robin Nielsen og Tinius Helle er tatt ut på G2000-laget til Oslo. På G2001-laget er Macus Melchior, Osame Sahraoui og Anhojan Wilson tatt ut, mens Emilie Libakken Østerås spiller opp et år på J2001-laget. På G2002-laget er Ole Tobias Brendeland, Trygve Aarstad, Kenneth Nguyen, Ian Barobe og Florind Lokaj tatt ut. 2003 skal ha treningssamling i Vallhall med interne kamper og Nicolai Hauge, Josias Furaha, Miran Kuci og Youssef Ibrahim er tatt ut på guttesida, mens Jenny Sare Slåtta og Aslaug Stavrum er tatt ut på jentesida.

 

Kjøpeskauen

Hockeygutta møter kjøpeskauen i årets første seriekamp. Kampen spilles i bordtennishallen litt øst for Oslo. Vålerenga har, etter det håpløse tapet sist, nå falt end på en sjetteplass, men kan gå forbi de uringule fra Hamar igjen med seier i kveld.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Lørenskog – Vålerenga Herrer, Getligaen, Lørenskog Ishall