Klanens Webradio – først igjen!

04.12.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Klanens Webradio kliner til igjen denne helga. Først i Norge med telefonoverføring til pub. Først i Norge med supporterradio på FM. Først i Norge med webradio i både fotball og hockey. Først i Norge med seriøs grafikk på streamingtjenester utenom profesjonelle tv-selskaper. Og nå – først i Norge til å streame hockey for damer på nett. Og ikke bare det – Klanens Webradio har lovt seriøs grafikk. Resten av Norge: Ta dere ei bolle!

 

For når de regjernde norgesmesterne – Vålerengas yndige iskrigere – reiser til Stavanger denne helga, så er det ikke for å leike. De reiser for å avgjøre seriemesterskapet. De reiser for å avgjøre Eliteserien. På grunn av reisekostnader spiller Stavanger alltid tre kamper samme helg mot samme lag. I kveld klokka 19:00 spilles det første oppgjøret mellom serietoeren Stavanger og serielederen Vålerenga. Lørdag klokka 15:00 spilles det neste og søndag klokka 12 det tredje og siste oppgjøret.

 

Klanens Webradio reiser med til Stavanger og lover stream i hvert fall av de to første oppgjøra som går i Siddishallen; men de skal også gjøre alt som står i deres makt for å få til sending søndag – i en kamp som går i Stavanger Ishall 2. Denne hallen kan ikke en gang sammenlignes med vår egen ungdomshall på Jordal, den er langt mindre pressevennlig enn som så; men med halvannet døgn på å finne en løsning, så tror Sotahjørnet at de klarer det.

 

Vålerenga er ubeseira i år og har kun avgitt ett poeng på de ni første kampa. Det kom i årets første oppgjør mot Stavanger i Jordal Amfi. Kampen endte 2 – 2 og poengdeling; men i de to neste kampa stengte Ingunn Mathilde Anseth buret og så lenge Vålerenga scora ett mål, så blei det greie 1 – 0 seiere; men heller ikke Stavanger har avgitt poeng i noen av de andre kampa så langt – sjøl om det har vært nære ved flere anledninger.

 

Når Vålerenga nå reiser til Stavanger er det med en firepoengsledelse. Klarer de å holde på den ledelsen gjennom de tre kampa, så skal de være meget fornøyde. Eliteseriens poengdronning og Vålerengas største stjerne Martine Henriksen blir nemlig ikke med til Stavanger grunnet eksamen. Det vil ikke bare gjøre seg gjeldende i målprotokollen, men Henriksen er en ekstremt viktig spiller i alle spillets faser. Overtall, undertall og fem mot fem og særdeles viktig for å klare å holde et høyt press gjennom hele kamper.

 

At Henriksen er ute er en seriøs svekkelse for Vålerenga. Særlig når vi veit bredden i troppen til Stavanger. Heldigvis er en annen nøkkelspiller, Henriette Behn, tilbake fra skade; men på treninga torsdag så sleit Tina Scott med en antydning til strekk. Hu er dog med flyet. Keepertalentet Mia Christine Isdahl er heller ikke med; men nyervervelsen Madeleine Arnedal Monsen er med.

 

Klanens Webradio vil starte sendingene et kvarter før kampstart. Og du kan se dem her. Kom igjen Enga! La oss vise Stavanger hvem som kan ishockey!

 

Hockeybygda

Vålerengas reality-iskrigere vant fullt fortjent 3 – 2 over Sparta i Jordal Amfi og tok med det sin andre strake skalp mot topplag i getligaen. En helt utrolig første omgang var vi vitne til, der Sparta ikke fikk til noen ting på tross av overtall på overtall, men scora på en kontring og sitt første skudd på mål. Men  da Vålerenga først fikk overtall var Jørgen Karterud akkurat der han skulle være andre gang Fredrik Csisar tredde igjennom pucken på klinisk vis.

 

Karterud var ikke vond å be seinere heller og lot seg ikke be tok ganger da han fikk en herlig pass fra Tobias Lindström etter Martin Laumann Ylven hadde krigi til seg en puck der alle andre hadde vært satt ut av en knallhard takling – men ikke Ylven. Hva den mannen er lagi av kan man bare spekulere i. Kjøtt og blod er det i hvert fall ikke. Sotahjørnet går for grorudgranitt.

 

Midtperioden var ikke like stor offensiv, men defensivt var det helt stabilt. Og Ylven er jo helt konge om dagen. Han satte like greit inn 3 – 1 og det nærmeste Sparta kom var nok et forsøk på sjølmål fra Filip Gunnarsson.

 

I tredje periode reduserte Sparta nok en gang på den sjansen de fikk. Det fikk de blod på tann av og Vålerenga måtte jobbe steinhardt for å unngå utligning; men akkurat det – jobbe steinhardt som et lag – det gjør Vålerenga bedre enn noen andre. Tre nye poeng og Sotahjørnet er i den syvende himmel og ser oppover tabellen allerede. Dæven, vi tar hardt innpå Stavanger og søndag møter vi Manglerud i garasjen…

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 19:00 Hockey: Stavanger – Vålerenga Damer, Eliteserien, Siddishallen

Lørdag 15:00 Hockey: Stavanger – Vålerenga Damer, Eliteserien, Siddishallen

Søndag 12:00 Hockey: Stavanger – Vålerenga Damer, Eliteserien, Stavanger Ishall 2

Søndag 12:30 Håndball: Vollen – Vålernega Damer, 3 div avd 1, Vollen Idrettshall

Søndag 14:00 Innebandy: Vålerenga Herrer – Øreåsen, 1. div øst, Teglverket

Søndag 17:00 Hockey: Manglerud Star – Vålerenga Herrer, Getligaen, Manglerudhallen.

 

  1. […] «Klanens Webradio reiser med til Stavanger og lover stream i hvert fall av de to første oppgjøra som går i Siddishallen; men de skal også gjøre alt som står i deres makt for å få til sending søndag – i en kamp som går i Stavanger Ishall 2. Denne hallen kan ikke en gang sammenlignes med vår egen ungdomshall på Jordal, den er langt mindre pressevennlig enn som så; men med halvannet døgn på å finne en løsning, så tror Sotahjørnet at de klarer det», skriver sotahjornet.no på sin side. […]