Stormester!

23.11.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerenga har fått sin første stormester i sjakk. Dette innleder gjetordet som sjølsagt tar for seg alt som skjedde i helga og det aller meste vålerengarelaterte som skjedde i helga. En spiller har kommi inn, én har forlatt oss og vi raser over oppsettet av oddsenligaen. Hockeyen går både bra og dårlig, innebandyen går bra og håndballen går ikke så verst den heller. Mandagsgjetordet er ute.

 

Stormester

Aryan Tari fra Vålerenga Sjakk blei lørdag den tolvte stormesteren fra Norge og kun Magnus Carlsen har vært yngre enn sekstenåringen da han blei mester. Det var EM som blei avholdt i Reykjavik og Tari blei Norges beste poengplukker med 5,5 poeng på de åtte partiene. Fire seiere, tre uavgjort og kun ett tap.

Aryan Tari vant kongepokalen i fjor. Nå er han stormester. Foto: Tarjei J. Svensen.

 

Seier i bydelsderby

Det blei dramatisk da Vålerenga og Jordal møttes til årets andre bydelsderby i eliteserien i ishockey. Kampen i seg sjøl var god og spennende, men blei til slutt overskygga av en skade og et dommerteam som ikke forstår alvorligheten av hodeskader og lot spille fortsette, til tross for at Martine Henriksens knallharde skudd traff i øreregionen så hardt at hjelmen til Andrine Furulund sprakk.

 

Vi har skrivi et kampreferat som tar for seg det meste. Vålerenga vant til slutt 6 – 3. Henriksen satte hattrick og ellers blei måla scora av Josefine Biseth Engmann, Rikke Tautra og Camilla Bakkene. Dermed har Vålerenga en topoengsledelse på Stavanger som har spilt én kamp mer enn Vålerenga. Nå skal Vålerenga først møte Sparta, før de kan avgjøre serien nede i Stavanger med tre kamper. Fredag 4., lørdag 5. og søndag 6. desember.

 

Etter forespørsel fra Klanens Webradio har alle de tre kampa blitt flytta fra Stavanger Ishall 2 til Siddishallen. Dermed reiser Klanens Webradio nedover for å streame alle oppgjøra. Med seier mot Sparta og et par seiere i Stavanger, må det sjukdom eller skader på flere spillere til for at Vålerenga skal gi fra seg seriemesterskapet i år.

 

Smultring igjen

Før sesongstart skreiv vi om at Vålerengas hockeygutter mangla ei førsterekke. Det har vært helt tydelig i de siste to kampa. Også i går endte det med null scorede mål for andre kampen på rad. Da hjelper det lite at det defensive også er bra, for de uringule klarte til slutt å få inn pucken i et overtallsspill i tredje periode.

 

Dermed gikk de også forbi Vålerenga på tabellen og nå svinner håpet om en medalje. Det mest positive for øyeblikket er å se Thomas Olsens framgang fra kamp til kamp. I tillegg blei Colin Spaberg Olsen tatt ut på U20-landslaget i dag. Det er laget som skal til prekamp i Leksand før U20-VM. De skal ha kamper mot Mora den 8. desember og Leksand den 9. desember.

 

Christensen på landsen

Når vi først snakker om landslag så kan vi ta med at årets spiller blant fotballjentene Camilla Christensen i dag starter på en fire dager lang treningssamling i bunkeren på Kjeller og at Mónica Mendes er tatt ut på det portugiske landslaget som skal spille EM-kvalifisering mot Montenegro på onsdag og Spania neste tirsdag.

 

Wæhler signert – Pettersen ut

Kjetil Wæhler har signert en ny ettårskontrakt med Vålerenga Fotball Elite. Det var jo som venta. Mer uventa var det at Guro Pettersen har valgt å gå tilbake til Stabæk. Med hennes avgang må derfor Vålerenga ut å hente seg en ny keeper. Ikke nødvendigvis en førstekeeper. Pettersen mista tross alt plassen til Josefine Ervik på slutten av sesongen.

 

Oddsenligaen 2016

Oddsenligaen er satt opp og Norges Fotball Fiender har ødelagt produktet trikkeserie og maltraktert den største suksessen oslofotballen har hatt siden 1960-tallet. Publikumstalla i trikkeserien var svært gode, det samme var pressedekninga og totalt sett hadde Klanens Webradio et snitt på om lag 1 000 seere på sine 20 sendinger, men 20 000 seere og økte inntekter for klubbene skulle sjølsagt ikke Norges Fotball Fiender ha noe av.

 

Vålerenga 2 er plassert i vestlandsligaen, Oddsenligaens avdeling 3. Den består av nedrykkslaget Nest Sotra, Førde, Florø, Fana, Fyllingsdalen, Egersund, Vard Haugesund, Vidar, Sola, Stord og Lysekloster. Inn i her er altså Vålerenga 2, Lørenskog og Frigg plassert. Det er totalt meningsløst. Her har det gjennom sesongen blitt bygd opp en stor suksess i Oslo, så skal den maltrakteres av Norges Fotball Fiender.

 

Dyrt må det også være med alle de ekstra flytura dette påfører klubba; men hadde man bytta avdelinger på opprykkslaga Brattvåg og Frigg. Gjort det samme med Molde 2 og Vålerenga 2. Og bytta ut Alta med Lørenskog ville man bare på det redusert antallet flyreiser oddsenligaen med tredve. Ganger man med spillere og støtteapparat er det 600 færre flybillette; men norsk fotball har jo så god råd…

 

Når alt er så galt må man se seg om etter nødløsninger. Vi har klart å finne én, det vil si tre og mener Norges Fotball Fiender nå må sørge for at det kan fungere. Det finnes elleve potensielle helger der bortetur kan kombineres med toppserie, tippeliga og oddsenliga.  18 – 20. april, 25. – 27. april, 2. – 4. mai, 9. – 11. mai, 1. – 3. august, 8. – 10. august, 15. – 17. august, 22. – 24. august, 29. – 31. august, 26. – 28. spetember og 3. – 5. oktober.

 

Bergensområdet har to toppserielag, ett tippeligalag og  fire oddsenligalag i Vålerenga 2s avdeling. Det bør kunne være mulig å sette opp enten Sandviken eller Arna-Bjørnar mot Vålerenga i toppserien lørdag, Brann mot Vålerenga i tippeligaen søndag og enten Fyllingsdalen, Nest Sotra, Fana eller Lysekloster mot Vålerenga 2 i oddsenligaen søndag.

 

Litt lenger sør har Haugesundsområdet ett toppserielag, ett tippeligalag og ett oddsenligalag, til dels to hvis man strekker området så langt nord som til Stord; men på Sotahjørnet vil vi ha Avaldsnes mot Vålerenga i toppserien lørdag, Haugesund mot Vålerenga søndag og Vard Haugesund mot Vålerenga 2 på mandag.

 

Videre sørover åpenbare det seg en liten mulighet i Stavangerområdet også. Ett toppserielag, ett tippeligalag og to oddsenliga, tre hvis man strekker området helt ned til Egersund. Klepp mot Vålerenga i toppserien lørdag, Viking mot Vålerenga i tippeligaen søndag og Vidar eller Sola i oddsenligaen mandag.

 

Men har vi trua på at Norges Fotball Fiender gir oss så mye som én eneste av disse kampa? Tvilsomt! Det blir nok som i år. Vålerenga – Trondheims Ørn i Vallhall lørdag og Rosenborg – Vålerenga på Lerkendal søndag.

 

Uansett kan det nok ikke baseres på at Klanens Webradio eller Sotahjørnet kan dekke rekruttlaget med samme tyngde som foregående sesong. Da må i så fall en sponsor inn for å ordne to flybilletter nær sagt annen hver mandag.

 

Innebandy

Vålerengas innebandyherrer gjorde jobben i Teglverket søndag og vant hele 15 – 8 over Bærums Verk og Hauger. Dermed holder de fjerdeplassen, seks poeng bak Haugerud som de møter på lørdag i Haugerudhallen. Årsaken til at det var litt skralt bakover skal være at backene Peter Holback og Per Wångersjø er skada.

 

I dag skal vålerengajentene ut i en meget vanskelig kamp i regionscupen. De møter Bygdø Monolitten, et eliteserielag; men på tross av det gir vi Vålerengas lag gode muligheter i denne kampen. Etter ni kamper i eliteserien ligger nemlig Bygdø Monolitten helt nederst med null poeng. Vålerenga på sin side ligger kun målforskjellen bak Øreåsen på toppen av 1. divisjon avdeling øst. Det er med andre ord topplag mot bånnlag. Det må jo bare bli hjemmeseier i Teglverket det…

 

Tabelltopp

Vålerengas damer holder fortsatt tabelltoppen i 3. divisjon avdeling 1 etter en ny sterk borteseier 21 – 27 i Apalløkkahallen mot Ammerud. Det er veldig tett i toppen av tabellen og ut i fra tabellen bør det bli overkjøring på lørdag. Da gjester bånnlaget Haslum Jordalhallen, men de tapte bare med ett skarve mål i helga – motstander var serietoer Kjelsås på samme poengsum som Vålerenga.

 

Vålerengas håndballherrer var svært nær å ta skalpen på Haslum på bortebane denne helga. Det klarte de dessverre ikke, men ett poeng fikk de med seg etter 29 – 29. Dermed ligger de på en sjetteplass og får en meget viktig kamp i Jordalhallen på lørdag. Da kommer tiendeplasserte Stabæk og med seier der slipper Vålerenga å frykte nedrykksstreken for fire av tolv lag plasseres under den.

 

Vålerenga i dag:

19:15 Innebandy: Vålerenga Damer – Bygdø Monolitten, Regionscup, Teglverket

 

  1. […] ned i obosligaen på Ullevaal i nest siste serierunde. Da oddsenligaoppsettet kom ramsa vi opp elleve datoer det var mulig med langhelg med toppserie, tippeliga og oddsenliga på Vestlandet. Det […]