Seier i bydelsderby overskygget av skade

23.11.2015 av under 2015-2016, Damer, Ishockey, VIF | 1 kommentar

Det var klart for årets andre bydelsderby og en litt kjip situasjon for Vålerenga. Henriette Behn skada hånda dagen før kampen og var ikke i stand til å holde i ei hockeykølle. Vålerenga stilte dermed med to rekker og att på til i den ene rekke var ei småsjuk Camilla Bakkene. En tung inngang på kampen, men jentene har vist at de har takla dette før.

Camilla Bakkene var sjuk, men klarte seg bra. Foto: Kenneth Myhre.

 

Og Vålerenga starta klart best. Allerede etter ett minutts spill dro backen Linn Aakre seg fint forbi jordalspillerne, men skuddet gikk rett på tidligere vålerengakeeper Emilie Kristiansen. Minuttet seinere var det Josefine Biseth Engmann sin tur til å forsøke seg. Hu henta pucken bak mål og trakk seg opp ut på isen til hu fikk en godkjent vinkel å skyte fra, men Kristiansen redda igjen.

 

Det var en meget interessant første periode og etter fem minutters spill var Engmann svært nære. Pucken dansa mållinja bak en utspilt Kristiansen, mens Ramona Wais forsøkte å trykke den inn; men Jordal fikk avklart. Bare sekunder seinere var Vålerenga like nærme igjen. Denne gang var det Wais som fyra av. Pucken traff innsida av stolpa, gikk tvers over målgården; men passerte den andre stolpa to centimeter på feil side. I stedet kontra Jordal seg til sin første sjanse for dagen.

 

Vålerenga fortsatte å styre spillet og et godt skudd fra Aakre fikk en styring av Engmann, men Kristiansen var ute med skinnet og redda og bare sekunder seinere missa Wais aleine med Kristiansen. Det skulle gå en halv periode før pucken endelig satt. Wais og Engmann satte opp Martine Henriksen, som dro av to spillere før hu elegant satte pucken opp i redet.

 

Men Vålerenga feira målet for lenge og utligninga satt 22 sekunder seinere ved Emma Kvello. Kaptein Rikke Tautra scora i forrige kamp og nå gikk kampen inn i en periode der hu skøyt på alt som var. To av sjansene blei ganske store da Engmann og Bakkene var frampå på hver sin retur, men i stedet var det Jordals Maria Frøberg som styrte inn ett skudd fra Millie Sirum bak Ingunn Anseth.

 

Caroline Laulund pådro seg en tominutter for holding og Vålerenga klarte endelig å utnytte et powerplay. Pucken blei liggende i målgården etter et skudd fra Henriksen og Engmann pirka inn utligninga. Og minuttet seinere burde Engmann ha sendt Vålerenga i ledelsen. Igjen fikk hu pucken bak mål. Kristiansen var forvirra og satt igjen ved venstrestolpa. Det var bare å dra pucken rundt den høyre stolpen og dytte den inn i tom kasse; men i stedet valgte Engmann å trekke seg godt ut fra stolpa og opp mot skuddposisjon. Akkurat nok tid for Kristiansen til å oppdage tabben å sideforskyve seg.

 

At det sto uavgjort etter første periode var et ran. 25 – 5 i skuddstatistikken burde tilsi at Vålerenga leda klart. Det skulle dog ordne seg i midtperioden. Det på tross av at Vålerenga starta perioden med at Aakre dro på seg en to pluss ti minutter for boarding. Mari Svendsen måtte sone og dermed var Vålerenga egentlig redusert til to backer i to minutter og tre backer de neste ti.

 

Det var da kapteinen tok ansvar. Tautra angrep på høyresida. Skuddet gikk utafor men hu fortsatte å jage pucken, vant den og dro seg fri og framtvang nok en hekting på Laulund og det skulle spilles fire mot fire. Jordal fikk et lite press og Sirum fyra mot krysset, men Anseth fikk opp skulderen og redda mesterlig.

 

Bare sekunder seinere var det Vålerengas tur. Henriksen fyra og Engmann slo etter en mulig retur. Det likte Sirum dårlig og det blei en liten slåsskamp. Utvisningene blei kvitta. Det hjalp ikke særlig for Vålerenga at det nå satt tre jenter i fryseboksen, men Anseth var igjen god å ha da Sofie Fjellvang kom igjennom.

 

Etter dette roa spillet seg litt. Det nærma seg halvspilt kamp da Tina Scott fyra fra blålinja. Hu traff dessverre kun utsida av stolpa. Jordal overtok spillet, men så vant plutselig Henriksen pucken i egen sone og slo hardt ut mot Elise Johnsrud som fikk dempa farta på pucken akkurat nok til at det blei en perfekt pasning til Tautra som kom rett fra spillerboksen. Aleine med keeper gjorde kapteinen ingen feil og satte pucken inn via stanga.

 

Vålerenga bytta keeper og inn kom Mia Christine Isdahl. Det første som skjedde var at hu gjorde en kjemperedning da Fjellvang kom igjennom aleine og forsøkte å dra henne ut. Vålerengajentene var tydelig litt slitne nå etter den tunge perioden og forsøkte tjuvtriksa for å få litt lengre pauser. Det endte med at Mabel Endrerud fikk to minutters utvisning for å bruke lang tid på byttet.

Mia Christine Isdahl viste seg fram med flere store redninger. Foto: Kenneth Myhre.

 

Så kom en ganske morsom situasjon. Vålerenga kontra og Engmann spilte fram til Johnsrud og gikk sjøl og bytta. Johnsrud dro seg ned og spilte pucken tversover der innbytter Henriksen hoppa inn for Engmann og henta pucken. Hu dro først av to spillere, deretter keeper Kristiansen før hu satte inn Vålerengas fjerde mål. I undertall og med andrepasning av en spiller som ikke var på isen lenger da målet blei scora.

 

Vålerenga blei fulltallig og Johnsrud satte opp Aakre i god skuddposisjon med trafikk foran mål og Bakkene fikk styrt skuddet inn. Med 5 – 2 så dette ganske greit ut, særlig da Vålerenga fikk overtallsspill rett etterpå etter hekting av Laulund, men det tok bare sekunder før dommerne mente Engmann slasha keeper og dermed var det like mange på isen igjen.

 

Engmann kom rett fra utvisningsboksen, men skøyt utafor og og også Tautra hadde et godt skuddforsøk før Jordals Laulund forsøkte en lobb over Isdahl. Isdahl lot seg ikke sette ut og stussa pucken over målet og ned i rundtvantet med hjelmen. Jordal pressa hardt og fikk en ny stor sjanse da Sirum fikk løfta pucken over skinnet til Isdahl, men Isdahl var brennkvikk med snaphansken og storspilte mot tidligere lagvenninner.

 

Litt spesielt kanskje. Jordal henta Kristiansen fra Vålerenga som ny første keeper. Isdahl blei ikke satsa på og fikk kun stå på Jordal 2 og valgte derfor å komme til Vålerenga i stedet tidlig denne sesongen. Lørdag var hu kampens beste keeper og hu er definitivt yngre enn de to andre som sto denne dagen. Her har Vålerenga finni gull.

 

Tredje periode starta dårlig. Jordal kontra med Andrine Furulund og Sirum og sistnevnte satte pucken inn bak Isdahl. Dermed kunne det se ut til å bli kamp igjen. Fem minutter seinere kunne Furulund ha utligna, men denne gang var Isdahl med og fikk pucken ut i rundtvantet. Vålerenga etablerte et trykk på Jordal igjen og både Tautra og Bakkene hadde gode forsøk, men i stedet var det Jordal som kontra.

 

Fjellvang fyra av en knallhard ispuck mellom beina på Isdahl. Pucken smalt i ringen bakerst målet og gikk ut igjen og blei blokkert mellom skøytene til Isdahl. Det må dog ha vært noe galt med målet, for det var et klart og tydelig klang. Fra tribuneplass var det dog ingen tvil, den pucken traff midt i mål og Jordal blei snytt for en redusering til 5 – 4 med nesten ti minutter igjen å spille.

 

Henriksen forsøkte seg igjen og traff først stolpa med et slagskudd fra syv åtte meters hold, før hu minuttet seinere dro seg inn fra høyre side etter pasning av Engmann og satte pucken kontant inn i det lengste hjørnet.

 

Kampen var avgjort og burde vært ytterligere punktert da Wais og Engmann kom aleine med Kristiansen. Pasninga fra Wais var dog av det løse slaget og Kristiansen fikk sideforskyvi seg. Deretter forsøkte Aakre seg med noen dragninger, men backhandskuddet gikk dessverre utafor.

 

Med to minutter igjen å spille trudde nok de aller fleste at Jordal ville redusere da Mari Grøndahl kom aleine med Isdahl; men Henriksen ville det annerledes og på tross av at hu sannsynligvis hadde vært på isen i bortimot førti minutter klarte hu å gå opp nærmere ti meters forsprang på Grøndahl å avverge situasjonen. Det er sånt man blir kåra til Vålerengas beste av.

Martine Henriksen jobba som vanlig for tre. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga fikk avslutte kampen i overtall etter at Jordal røyk på en tominutter for tregt bytte med halvannet minutt igjen å spille. Det er da det skjer. Vålerenga etablerte boks og Henriksen sto oppe ved blå. Hu fyra av med et voldsomt slagskudd. Pucken smalt i hjelmen til Furulund så hardt at hjelmen sprakk og Furulund gikk rett i isen.

 

Tre dommere er det inne på isen. Ingen av dem reagerte. I stedet fortsatte spillet og Henriksen plukka puck, trakk seg opp i skuddposisjon og fyra av en gang til. Så ikke helt hvem som fikk den pucken i brystet, men hu gikk rett ned i knestående, men hu rakk å reise seg opp og orientere seg etter spillet før en av dommerne fant ut at det kanskje var på tide å blåse av spillet.

 

På Sotahjørnet veit vi ikke hvor alvorlig det var, men det så absolutt ikke bra ut. Furulund var alt annet enn stødig da hu blei hjulpet av isen og det blei sagt at hu blødde ut av øret. Det overskygger litt det som ellers var en veldig morsom kamp og til og med litt sang på tribunen.

 

Vålerenga – Jordal 6 – 3 (2 – 2, 3 – 0, 1 – 1)

21.11.2015 16:00

Jordal Ungdomshall

Eliteserien

85 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Ingunn Anseth

Mia Christine Isdahl

1. rekke:

Tina Scott – Rikke Tautra (c)

Josefine Biseth Engmann – Martine Henriksen (a) – Ramona Wais

2. rekke:

Linn Aakre – Mari Svendsen

  Elise Johnsrud – Camilla Bakkene (a) Mabel Endrerud

3. rekke

 

4. rekke:

 

 

Jordals lag:

Keepere:

Emilie Ilseng Kristiansen

 

1. rekke:

  Frida Arnkvist Emma Marie Kvello

Sofie Fjellvang – Andrine Furulund – Millie Sirum

2. rekke:

Thea Jørgensen – Helle Alvarstein

Caroline Laulund – Mari Grøndahl – Emilie Solhaug Jensen

3. rekke

Ane Skaslien Øyen – Maria Frøberg

Kristina Furseth – Helena Gatland – Nora Bjune Grythe

4. rekke:

 

 

 

 

Skuddstatistikk Vålerenga Jordal  
1. periode 25 5  
2. periode 12 11  
3. periode 10 11  
Totalt 47 27  

 

Kampfakta:

00:00   GK Inn Ingunn Anseth (Vålerenga)
00:00   GK Inn Emilie Kristiansen (Jordal)
09:45 1 – 0 Mål EQ Martine Henriksen (Josefine Engmann, Ramona Wais)
10:07 1 – 1 Mål EQ Emma Kvello (Christina Furseth, Ane Øyen)
13:30 1 – 2 Mål EQ Maria Frøberg (Millie Sirum)
16:44   2 min Hoooking Caroline Laulund (Jordal)
18:09 2 – 2 Mål PP1 Josefine Engmann (Martine Henriksen)
21:10   2 min Boarding Linn Aakre (Vålerenga)
21:10   10 min Check B. Linn Aakre (Vålerenga)
21:37   2 min Hooking Caroline Laulund (Jordal)
22:47   2 min Slashing Josefine Engmann (Vålerenga)
22:47   2 min Roughing Millie Sirum (Jordal)
29:16 3 – 2 Mål EQ Rikke Tautra (Elise Johnsrud, Martine Henriksen)
30:15   GK Ut Ingunn Anseth (Vålerenga)
30:15   GK Inn Ida Christine Isdahl (Vålerenga)
32:27   2 min Delay Mabel Endrerud (Vålerenga)
33:30 4 – 2 Mål SH1 Martine Henriksen (Elise Johnsrud, Josefine Engmann)
34:52 5 – 2 Mål EQ Camilla Bakkene (Linn Aakre, Elise Johnsrud)
35:35   2 min Hooking Caroline Laulund (Jordal)
35:45   2 min Slashing Josefine Engmann (Vålerenga)
40:40 5 – 3 Mål EQ Millie Sirum (Andrine Furulund)
52:30 6 – 3 Mål EQ Martine Henriksen (Josefine Engmann)
58:32   2 min Delay Maria Frøberg (Jordal)

 

Vålerengas beste: Martine Henriksen

 
  1. […] har skrivi et kampreferat som tar for seg det meste. Vålerenga vant til slutt 6 – 3. Henriksen satte hattrick og […]