Akanany til stasjonsbygda?

10.11.2015 av under Gjetord | 13 kommentater

Gårsdagen var gruff og det skreiv vi oss ferdige med i går. Dagens gjetord er derfor hundre prosent dedikert til sportslig fram og tilbakegang og vi starter med en sjokkmelding. Mortadha Alkanany skal nemlig på prøvespill i stasjonsbygda etter at Vålerenga ikke vil gi ham proffkontrakt for neste sesong. Av positive nyheter blei Vålerenga oslomestere i helga.

 

Alkanany til stasjonsbygda?

Mortadha Alkanany har vært en svært viktig brikke i rekruttlaget denne sesongen og fikk også spilletid i treningskampen mot GAIS; men Vålerenga er ikke villig til å gi ham samme type kontrakt som Riki Alba fikk i fjor. Dermed går han gratis fra klubben. Det er vi svært kritiske til. Vi frykter det blir samme tabbe som med Nicolai Næss. To år etter at han gikk gratis fra klubben er han tippeligaens beste midtstopper for konkurrenten Stabæk. Nå kan det fort bli sånn at Alkanany ender opp som undulat. Krise!

Mortadha Alkanany fikk ikke proffkontrakt med Vålerenga. Foto: Thomas Sæteren.

 

Dette er en spillertype det ikke finnes maken til i Norge. Det er alle x-faktorene som kan utgjøre forskjellen, men på grunn av problemer med å få frigitt spillerlisensen hans fra Irak da han kom til Senja, så mista han nesten et år med spillerutvikling. Vi rister oppgitt på huet, banner stygt og finner faktisk ikke en eneste god grunn til at Alkanany ikke skal få en toårskontrakt med utlån i en obosligaklubb som kåffa neste år, for så å ha en tippeligaspiller i 2017 som kan utgjøre den forskjellen laget trenger for å vinne kamper i tippeligaen – eller slå ut Gjøvik/Lyn av cupen.

 

Oslomestere

Vålerengas J19-lag benytta fredagen til å bli oslomestere. I Vallhall blei Bærum lett motstand for Vålerenga. Allerede etter åtte minutter blei Bærum redusert til ti spillere. Adriana Imeri spilte nydelig igjennom Eveleen Hundal som blei felt aleine med keeper av Maren Angermo. Urutinert av sekstenåringen som også fikk dobbel straff i og med at Camilla Bønøgård satte frisparket direkte i mål. Keeper var bortpå frisparket, men det var så hardt og velplassert at hu ikke fikk avverga.

 

Bare to minutter seinere sitter mål nummer to. Et elendig utspill av keeper blei plukka av Lea Høiness som elegant kippa Hundal igjennom aleine med keeper igjen. Denne gangen blei hu ikke felt, men fikk lov til å score sjøl. Så, etter tolv minutter, kom dagens vakreste. Frida Lyshoel spilte fram Anna Solskjær på høyresida. Det var skrå vinkel og keeper gikk litt ut fra streken for å plukke et eventuelt innlegg. Dette så Solskjær og dro til med strak vrist. Kula suste opp i det nærmeste krysset. Vakkert! Vakkert! Vakkert!

 

Kamilla Vangsnes reduserte for Bærum rett før pause på et hjørnespark, men Vålerenga var aldri trua. Etter et kvarter av andre omgang plukka Imeri et nytt utspill fra Bærums keeper, tok med seg ballen og spilte igjennom Hundal igjen. Hundal har vært sikker som banken denne høstsesongen og skuffa heller ikke nå. 4 – 1 blei også sluttresultatet og Vålerenga kunne ta med seg pokalen hjem som vinnere av OBOS Cup.

 

Uavgjort i Drammen

Vålerenga starta på verst tenkelige måte mot Strømsgodset i siste tippeligarunde. En feilpasning fra Ivan Näsberg blei snappa opp av en nådeløs Marcus Pedersen. Samme mann satte inn en dobling av ledelsen etter at Jonatan Tollås Nation glapp i markeringa inne i feltet; men i andre omgang storspilte Vålerenga og snudde kampen. Først på en kontring der Deshorn Brown la igjen til Christian Grindheim som fant Melker Hallberg på løp på høyrekanten. Hallberg fyra av og keeper rakk ikke få opp arma.

 

Utligninga kom etter godt forarbeid av Sander Berge som dro seg fri og fant en umarkert Ghayas Zahid ute på kanten. Zahids avslutta så langt ut man kommer i det lengste hjørnet og Vålerenga tok med seg et sterkt uavgjort resultat fra Drammen. Men det holdt bare til en syvende plass på tabellen.

 

Supportermøte

I morgen klokka 18:00 avholder Vålerenga Fotball Elite et supportermøte med Klanen i kantina på Vallhall. Møter omhandler kun det sportslige og det er åpent for å stille spørsmål. De som har spørsmål og har mulighet bør absolutt ta turen. Det er ikke åpent for presse, så her er det åpent for å stille direkte spørsmål til tre av fem trenere på a-laget.

 

De tre som stiller er Kjetil Rekdal, Morten Tandberg og Johannes Moesgaard. De to som ikke tør å stille opp er keepertrener Gjermund Østby og fysisk trener Eirik Bjerke. Vi deler allikevel ut noen tips om hvilke spillere og spørsmål trenerteamet bør utfordres på, sjøl om et par helst skulle blitt besvart av de to som ikke tør å stille opp:

 

 • Riki Alba har vært utlånt til Bærum i OBOSligaen denne sesongen og blei toppscorer der med ni mål. Han har kontrakt ut 2016 og hvordan ser klubben for seg hans rolle videre?
 • Niklas Gunnarsson har spilt elleve kamper for Elfsborg i allsvenskan denne høsten, men også han har kontrakt ut 2016. Hvordan ser klubben for seg hans rolle etter at Robert Lundström blei henta?
 • Hva skjer rundt keepersituasjonen med utgående kontrakt på Michael Langer og innleide Sascha Burchert, sisteårsjunioren Adrian Møller og Marcus Sandberg som i følge pressen kommer til Vålerenga fra IFK Göteborg, samt hvordan har klubben tenkt å forvalte supertalentet Kristoffer Klaesson videre?
 • Blir Jesper Arvidsson henta fra Djurgården og skal han da erstatte erstatteren til Ruben Kristiansen, Enar Jääger som har utgående kontrakt?
 • Er Anders Nedrebø henta fra Bærum for å erstatte en potet i Aleksander Mathisen som har utgående kontrakt?
 • Når signerer Kjetil Wæhler ny ettårskotrakt?
 • Skal Udinese ha tilbake Melker Hallberg eller får vi låne ham litt til?
 • Får Daniel Braaten ny ettårskontrakt eller skal klubben i stedet velge å satse på unggutta Niklas Castro?
 • Hvorfor var vi like ræva i august måned si år om vi var i august måned i fjor? Dritteit når det er måneden med tettest tippeligaprogram.
 • Hvorfor er spillerne våre kjeks? Trener de feil? Hva gjøres egentlig av skadeforebyggende tiltak rundt a-laget?
 • Får vi hjemmekamp i cupen i 2016?

 

 

Kjempetap

Vålerengas fotballjenter gikk på et braknederlag i Avaldsnes på lørdag og tapte hele 7 – 0. Vi har ikke sett kampen, men tidspunktene måla rant inn tyder på at Vålerengas midtbane gikk tomme etter en knapp én times spill og at trenerteamet brukte for lang tid på å gjøre sine tre bytter. Fire av måla er nemlig slippi inn fra det 58. minutt til det 67. Dermed endte jentene på en tiende plass i årets toppserie.

 

Nå starter arbeidet med å bygge opp laget mot neste sesong, men først må ny trener på plass. Laget er veldig ungt og mangel på rutine har ofte vært avgjørende i kampa denne sesongen. Mye skader har det også vært på jentene og det har vært mange som har stått over treninger for å være klar til kamp.

 

Hockey

Norges herrelag vant Meca Hockey Cup i Stavanger med Morten Ask og Steffen Søberg på laget. Søberg sto kampen mot Frankrike som Norge vant 4 – 2, mens Morten Ask spilte alle kampa. Ask scora i 4 – 0 seieren over Ungarn, hadde målgivende både i 4 – 2 seieren over Frankrike og 4 – 1 seieren over Danmark. Martin Laumann Ylven var tatt ut men meldte forfall på grunn av en strekk.

 

Damene spilte treningskamper mot Frankrike i Skien og i den første scora Martine Henriksen Norges to første mål. Det første assistert av Rikke Tautra. Henriksen blei sågar kåra til Norges beste spiller i kampen Norge vant 4 – 2. Rikke Tautra hadde også assist i 2 – 1 seieren dagen etterpå. Ingunn Anseth, Ramona Wais, Josefine Biseth Engmann, Camilla Bakkene og Linn Aakre var også med. Vi antar alle tok poeng i den siste kampen, for den gidder ikke forbundet fortelle hvordan gikk.

 

Colin Spaberg Olsen spilte firenasjonersturnering for U20 i Slovakia. Norge tapte 1 – 2 for Sveits på straffer. Mot Tyskland blei det 4 – 3 tap sjøl om Spaberg Olsen scora. I siste kamp blei det 5 – 2 tap for Slovakia.

 

Kørjball

Vålerengas damelag slo Persbråten 38 – 27 i helga og henger dermed med i toppen av andredivisjon. Det er fire poeng opp til tabelltoppen, men Vålerenga har \en kamp mindre spilt.

 

Innebandy

Vålerengas innebandyjenter gikk på en smell 5 – 1 borte for undulatene  i går og klarte dermed ikke å klatre opp fra fjerdeplassen. Det er nå seks poeng opp til tabelltoppen etter at omlag en fjerdedel av sesongen er spilt.

 

 1. Kåre Thorkildsen sier:

  Gjermund Østby har lovlig forfall? Han dro til O.L byen i går med alders bestemt landslag

 2. Nilsen sier:

  Veldig relevante spørsmål. Braaten bør ikke få ny kontrakt, for hans lønn kan både Castro, Morthada og Rino få gode kontrakter. Sannsynligvis enda flere også. 

 3. Kåre sier:

  På tide å gjørra som Vif Hockey!! Fram mot nytt anlegg er det bare å satse på unggutta, slutte med halvræva importspillere og gamle folk som ikke gidder å jobbe for sine skyhøye lønninger.

  Ikke alle prioriteringer i Hockeyn som er riktig heller, men høli hue å ikke satse på Nicolai Næss, når du ser hva Simon Larsen og Tollås Nation leverer. Helt skandale med spillergjennomstrømminger de siste åra!

  Jeg kan godt tape med unggutter som løper livet av seg men der ferdighetene ikke ennå streker til, men jeg gidder ikke bli pissa på av overbetalte import & has-beens som bare tusler rundt

 4. Nilsen sier:

  Det er så spot on Kåre! Her har vi så sinnsykt mange gode juniorspillere som banker på døra. Det er HELT krise at ikke Nakkim har spilt fast sammen med Wæhler i hele år. Så henter vi Lundstrøm på backen, som er en helt medium spiller. Og hva faen skal vi med Nedrebø? 27 år!!Burde mye heller henta opp Madushan. Andre klubber tør satse på 17-18 åringer, hvorfor ikke vi? Det blir null entusiasme rundt det laget Rekdal setter sammen. Bytt trener er første bud. 

  Forresten er Mathiesen en av de som bør få ny kontrakt. Jeg skjønner ikke at Ruben og Gunnarson måtte forsvinne heller. Sivert var for øvrig helt greit. 

 5. Kåre Thorkildsen sier:

  Oppfordrer Kåre og Nilsen å møte opp i Vallhall i morgen kl18 og stille spørsmålene til trener teamet! Bedre enn å synse og spekulere på nettet. Blussebøtene som idiotene belaster klubben med kunne vært brukt på en kontrakt til et ungt talent.

 6. TOM sier:

  Jeg blir utrolig matt å se på hvordan Rekdal & Co forvalter talentene sine år etter år. Historien om Nicolai Næss som forlater Enga gratis for så å bli en av Norges beste forsvarsspillere i Stabæk er dessvere ikke unik. Og så nå Alkanany som klubben bare lar gå uten videre. Listen er lang over spillere som blomstrer etter at de har forlatt Enga. Hvorfor skal det være slik???? Og så kjøper man spillere som Deshorn Brown???? Jeg er dritlei av Rekdal & Co.Få inn Trond Sollied!

   

 7. Kåre Thorkildsen sier:

  Til Tom : Du sier listen er lang  over de som har blomstret etter at de forlot oss. Nico er en av dem som har tatt steget etter han forlot oss i 2013.  Hvem har du på de neste 10/20 plassene som ville tatt en plass i laget som gikk videre til norske klubber?

  • TOM sier:

   Til Kåre: I tillegg til de nevnte kommer jeg i farten bare på Jørgen Horn og Etzaz Hussain,men mener det er flere talentfulle juniorspillere som ikke er blitt satset på. Jeg er klar over at økonomi er viktig faktor her, men er det ikke edre å satse på utvikling av egne talenter som vil dø for Enga, enn dyrkjøpte tabber fra utlandet. Der er det også en lang liste viss man undersøker nærmere,

   Poeenget mitt,Kåre, er at jeg tror det i lengden er bedre økonomi å utvikle egne spillere for evt.salg, framfor å satse på nye kjøp hele tiden. Jeg tror også folk heller vil komme å se spillere man har et forhold til, enn utenlandsk import. Jeg mener klubben heller burde bruke mer av pengene på pedagisk dyktige trenere, enn på å kjøpe spillere, I det sier jeg ikke at man burde forsterke laget med utenlanske spillere, viss det hever laget og utvilsomt er et godt kjøp…

   • Kåre Thorkildsen sier:

    Til TOM: Hussain kastet Martin A ut av klubben. Horn fikk beskjed av Martin på La Manga at han var 4.valget og tok konsekvensene av det.Skal dagens trenerteam ta ansvar for det andre har gjort? Møtet i går hadde noen interessanne opplysninger om talentene og og hva som tenkes og gjøres

 8. Peder sier:

  Synes du burde inkludere spørsmål i listen din om hvorfor Mortadha ikke får kontrakt..

  • Kåre Thorkildsen sier:

   Til Peder: på møte fikk vi høre om tilbudet til Mortadha så hvis du var tilstede fikk du svar

    

    

    

    

    

 9. Nilsen sier:

  Kåre T: det er ikke rart spillere sliter med å blomstre når de ikke har Rekdals tillit og spiller hver kamp på 'nåde'. Vi henter inn alt for mye dritt og medium. Det trengs noen få skikkelig gode etablerte spillere (6-7 stykker) Resten bør være egenutviklede spillere med røtter i Oslo.

  Tollås(fy faen så dårlig og treig han er), Larsen, Lundstrøm, Lindquist, Brown, Omarson, Buchert, Jæeger, Hallberg, Totland og Braaten bør alle forlate klubben.

   

 10. TOM sier:

  Til Kåre; I tilleg til de nevnte, kommer jeg i farten bare på Etzaz Hussain og Jørgen Horn av a-lagsspillere, men mener det er flere juniorspillere som ikke er blitt satset på. Klar over at økonomi er viktig faktor her, men er det ikke bedre å satse på spillere som vil dø for Enga, enn dyrkjøpte tabber fra utlandet? Her er det kanskje en lenger liste om man gransker nærmere. Poenget mitt er at jeg tror det i lengden er bedre å satse på egenutviklede spillere enn ny kjøp hele tiden, Kanskje flere  vil komme å se på egne talenter enn utenlandske spillere man ikke har et forhold til. OG-,så tror jeg det er bedre økonomi for klubben om man satser pengene sine på pedagogisk gode trenere, enn å bruke pengene på dyre kjøp. I det sier jeg ikke at man ikke skal kjøpe spillere som kan heve laget til en god pris…