Ut med pakket!

09.11.2015 av under Gjetord | 2 kommentater

Å våkne opp til tidenes blåmandag etter at de alternative grupperingene Ikaros og IskoBoys atter en gang klarte å drite seg ut på bortekamp, er en dårlig start på uka. Men det som skjedde i Drammen i går viser én gang for alle at Ikaros og IskoBoys ikke kan oppføre seg og ikke har selvjustis. Nå bryter klubben alt samarbeid med dem. De sier rett og slett det samme som Klanen har syngi i alle år: Ut med pakket!

At stadion blei tåkelagt ved innmarsj er én ting. At det blei tent et tyvetalls bluss rett etter at Strømsgodset tok ledelsen 1 – 0 etter 26 sekunder er en skandale. Det samme skjedde på 2 – 0 som om Ikaros og IskoBoys feira at godset scora. Gjennom hele kampen blei det pyra slik at andre tilskuere ikke så noen verdens ting av kampen. En stor målsjanse rett før slutt var tåkelagt så kraftig at spillerne sannsynligvis ikke så målet det skulle scores på.

 

Denne sesongen har vært en skikkelig tilbakegang etter alt arbeidet som har blitt lagt ned. Trusler har vært gjengangeren hver gang noen i Klanen eller klubben har forsøkt å få folk til å roe seg ned. I går blei det også brukt fysisk vold. Supporterkoordinatoren blei forsøkt skada ved å bli kasta knallskudd etter. Folk som har stått på et supporterfelt i tyve år fikk angstanfall.

 

Det har vært mange saker i år. Slåssing utafor Sør Arena, trusler og slåsskamp i forbindelse med grunnsteinsnedleggelsen, pyroen som tok helt overhånd på Åråsen, nedslåing av medsupportere utafor Nadderud, slåsskamp med egne supportere i Sandefjord. På toppen av det hele kom altså denne situasjonen på Marienlyst. En stadig økning av nazister på tribunen. Det går ikke lenger.

 

Det viser seg at det initiativet som egentlig starta med en god grunntanke med å utvikle et positivt tribuneliv, har endt opp med dyp krise og sunt supportervett er bytta ut mot neandertaleroppførsel. Alt det vi har sett som konfliktnivå på bortekamper denne sesongen, vil bli konflikter på hjemmebane dersom Klanen og de alternative skal stå på samme tribune igjen er utvilsomt. Planen var å samles på egen tribune i 2017. Det skjer ikke.

 

Vålerenga har i dag sendt ut en pressemelding der de gjør klart at de nå bryter alt samarbeid med de alternative grupperingene Ikaros og IskoBoys. De går langt også. Sesongkortsalget på Gaza for 2016 utsettes. Det blir kun sesongkortsalg på Vestbredden. De går så langt som å si at skal du kjøpe billett på bortefelt i 2016, så må du være medlem av Klanen.

 

Dette er kraftig kost fra Vålerenga; men de alternative har ikke klart å holde styr på sine egne elementer og holde orden i rekkene. Internjustisen er tydeligvis ikke til stede. Dermed rammes også de mange alternative som fortsatt kun er ute etter å utvikle et positivt tribuneliv og som ikke har gjort noe galt. Også Klanen bryter nå samarbeidet med de alternative. Det skal være trivelig og det skal være trygt å gå på vålerengakamp. Det er det ikke lenger.

 

Derfor måtte klubben ta grep nå. Bota på 80 000 fra Åråsen blir nok betydelig større nå. Da blei det sagt at de alternative skulle samle inn penger og betale bota, det har ikke skjedd – Vålerenga har ikke sett snurten av ei eneste innsamla krone. Når Ikaros og IskoBoys ikke tok grep sjøl blir dermed begge grupperingene kollektivt utestengt. Det er nok med tungt sinn, men Sotahjørnet er enig med Vålerenga og Klanen i denne saken. Ut med pakket!

 

  1. dødsbekken Oksa sier:

    Flott oppsummering! Helt enig!

  2. […] Dialog er et fremmedord, men ikke av den vanskeligste sorten for de fleste. Unntakene er utagerende alternative supportere som ikke har kapasitet til å ta inn over seg at dialog innebærer gjensidighet. Vi applauderer klubben og klanen som nå setter foten ned og sier nok er nok. Vi har skrevet vårt i kampreferatet fra Drammen og lar det være med det. Les hva andres kommentarer her: VG, TV2, Dagbladet, Sotahjørnet […]