Drittvær, kom tilbake!

04.07.2011 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er sommer, det er sol og Vålerenga taper på alle fronter. Gjetordet vil ha regn, kulde og seire igjen. Denne helga blei en svart Vålerengahelg, der selv våre trofaste ovale ballspillere blei slått ut av NM. Dermed blei det et år totalt blotta for bøtter. Møkk! Kan vi i det minste spille oss inn i Europa League da?

 

Ja, for Vålerenga skal jo ut i Europa, eller Asia om du vil, og det er jo faktisk en stor begivenhet. Eller er det det? Det virker jo ikke som om Vålerenga prøver å hype opp interessen for europacupkampen i hvert fall. Driter vi virkelig i europacupen?

Sotahjørnet har studert forsida på www.vif-fotball.no, uten å finne en eneste link om europacupkamp. Riktignok fant vi ut motstander og tidspunkt ved å sjekke terminlista, men hallo: Hvem går inn på terminlista for å sjekke ut om Vålerenga skal spille i europacupen? Det er ti dager igjen og salget går helt ræva, men det er jo ikke noe rart, når ingen vil fortelle at det er kamp.

 

Vi tenkte at kanskje Sjappa har lagt ut noe, men heller ikke der fant vi et ord. Deretter forsøkte vi supporternes offisielle side, Klanen, og fant turopplegg til bortekampen. Fortsatt ikke et kløyva ord om hjemmekampen. VPN tenkte vi, de kan vi alltids stole på. Og langt ned på sida fant vi i hvert fall en artikkel om Enga skal til Europa… Dessverre var det ikke noe billettinformasjon der heller. Vi prøvde en haug andre sider også, uten resultat.

 

Dermed ser vi oss nødt til å fortelle allmenheten det selv. Det er grisebillig. Mellom 50 og 200 kroner koster det å se Vålerenga spille i europacupen. Motstanderen er ingen hvem som helst heller. Vålerenga har aldri tidligere spilt mot et lag fra Asia. Det er historie. Billettinformasjonen, så godt vi har klart å finne ut av, finner du her.

 

Så er det tilbake til det som skjedde i helga. Vålerenga spilte altså hjemmekamp i Tippeligaen mot Strømsgodset og vi leda to ganger. To ganger utligna Strømsgodset på overtid. Med Moldes seier over Aalesund i går er Vålerenga dermed ute av gullkampen, men det som er mest skremmende er hva som skjer med laget som helhet.

 

Vi starta egentlig bra de første 35 minuttene, og det første målet var pent. Alexander Nordvik vant ballen høyt i banen, fant Mohammed Fellah som vendte opp rettvendt med en gang. Passa til Isaac Boakye som brukte to touch før Fegor Ogude var spilt aleine med keeper. Et knallmål.

Fegor Ogude scorer igjen. Foto: Inge Wallumrød.

 

Så svikta det totalt. Etter et langt utspill fra Strømsgodsets keeper, vant Strømsgodset ballen på midten. Midtbanen kom på etterskudd, Stefan Strandberg måtte derfor ruse ut for å blokkere et skudd og Andreas Nordvik måtte trekke inn for å dekke rommet bak Strandberg. Luton Shelton sto naturlignok med hoftefeste på midtbanen og høyresida til godset blei vidåpen. Strandberg trakk ut, og da verken André Muri eller Freddy dos Santos klarte å ha oversikt på den første spilleren inne i feltet, så blei det en enkel scoring for Strømsgodset – på overtid selvfølgelig og uavgjort til pause.

 

Andre omgang var totalt annerledes enn den første. Der Fellah og Harmeet Singh vendte framover så å si hver gang de mottok ballen, vendte de nå bakover. Og de gangene de vendte framover, så var mottaket håpløst. De stoppa også å skyte, slik de forsøkte seg i første omgang. Hvorfor?

 

Adnan Haidar, som storspiller på rekruttlaget, gjorde alt annerledes enn han gjør til vanlig. Ikke turde han skyte når sjansen bøy seg og han vendte stort sett bakover hele kampen. Dette gjør han aldri på rekruttlaget. Da fyrer han av så fort han får sjansen, da setter han fart framover så fort han får sjansen. På lørdag gjorde han det motsatte – att på til i hele kampen. Hvorfor?

 

Målet til Youssuf Koné var en slags tilfeldighet inne i feltet. Et mål som en spiss skal score, sånn sett er det bra. Koné viste at han er en spiss. Utligninga på overtid er rett og slett håpløs. Vi hadde klarert, Fellah hadde kontroll på ballen, målet var vidåpent. Hvorfor skøyt ikke Fellah? Da hadde enten kampen vært avgjort eller i det minste kunne ikke Strømsgodset kommi til én ekstra sjanse. At både Fellah og Nordvik egentlig skulle hatt frispark når godset scora er jo i og for seg typisk. Målet var – igjent – på overtid.

Youssuf Koné scorer. Foto: Inge Wallumrød.

 

At Ogude ikke fikk straffe tidligere i kampen – likeså typisk. Vålerenga har fått én straffe de siste to sesongene – det var i en kamp vi hadde vinni for lengst. Dommerne dømmer ikke straffe til Vålerenga. Det er tydeligvis noe vi må leve med. Pluss i boka var at Ogude ikke fikk gult kort, minus i boka til Singh som pådro seg et unødvendig gult kort og må stå over mot Tromsø. Refs til dommeren som ga gult kort til Nordvik og Koné for småting som han ikke en gang blåste frispark på når godsetspillerene gjorde det.

 

Nok irritasjon over poengtap og 2 – 2. Over til irritasjon over et damelag som nå har gått på to tap, én uavgjort og kun én seier på de fire siste kampa. Etter å ha leda serien overlegent er det nå jevnt igjen og Vålerenga har kun tre poeng ned til andre og tredjeplassen. Det er de to beste som rykker opp.

 

Dette var siste kamp før halvspilt serie og nå kan jentene ta pause; men jentene var tydeligvis allerede i feriemodus da dommeren blåste igang kampen. Før det var gått ti minutter sto det allerede 2 – 0 til Fløya. En totalkollaps av Vålerenga fra avspark. Hanne Mellingsæter ordna etter hvert spenning i kampen med sin scoring, men det blei med den ene reduseringa. Dermed må jentene bruke ferien svært godt, slik at de på høstsesongen finner tilbake til vårformen. Aftenposten har et referat fra kampen her.

 

Vålerenga Trolls skulle være vårt siste håp om gull, heder og ære; men Eidsvold 1814’s blei for sterke og vant 40 – 21 på Jordal lørdag. Dermed blir det heller ikke kongepokal for de ovalballspillende gutta. På Sotahjørnet har vi allerede begynt å grave oss ned. I stedet har vi begynt å følge med på Tour de France på Bohemen, der det nå er på vei til å bygge seg opp en enorm masse sykkelinteresserte mennesker, i mangel på noe annet å glede oss over enn ei gul trøye til en gutt fra Grimstad…

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Kjelsås – Vålerenga 2, Fair Play Ligaen avd. 4, Grefsen Stadion