Merkelig laguttak

05.10.2015 av under Gjetord | 2 kommentater

Vi starter rått og brutalt med å sette et kritisk søkelys på Vålerengas tropp til Tromsdalen i dag. Vi oppfatter den som provoserende unødvendig ung. Man skulle tru at Vålerengas Daniel Braaten, Rasmus Lindkvist og Michael Langer alle hadde behov for kamptrening. Ingen av dem var gode nok til å starte mot Bodø/Glimt. Med tre dager siden tippeligakampen og landslagspause som gjør at det er nesten to uker til neste kamp, er det rart Vålerenga ikke sender disse nordover.

Mortadha Alkanany er med, men a-lagets stjerner savnes. Foto: VIF Media.

 

Enda merkeligere blir det når nettopp Braaten og Lindkvist var sterkt delaktige i at KFUM blei senka på KFUM-Arena for et par uker sida. KFUM og Grorud kjemper en hard kamp med Tromsdalen om opprykk til obosligaen. For Vålerenga er det essensielt at det er en av våre bakgårdsklubber som rykker opp – ikke Tromsøs bakgårdsklubb.

 

Adrian Møller blir sisteskansen, det er klart. Foran han er det dog tynt. Vi gjetter på Tega George til høyre og Madhusan Sandrakumar til venstre, mens Mats Vågan og Sander Pettersen danner stopperpar og at Mats Andersen, som pådro seg rødt kort i forrige interkretskamp, starter på benken.

 

Midtbanen kan kombineres på mange måter, men vi tror Gard Holme velger å snu den fra det normale med en spiller i tierrollen, til en mer defensiv orientert V med Sander Berge som anker og Rino Falk Larsen og Mattias Totland som indreløpere. I angrepsrekka plasserer vi Niklas Castro til høyre, Mortadha Alkanany til venstre og Henrik Udahl som midtspiss. Det gir dette laget:

 

Adrian Møller

Tega George – Sander Pettersen – Mats Vågan – Madhusan Sandrakumar

Sander Berge

Rino Falk Larsen – Mattias Totland

Niklas Castro – Henrik Udahl – Mortadha Alkanany

Benk: Thomas Myhre Bubak, Mats Anderesen, Ulrik Koren, Didrik Støer Hagen, Lars Olden Larsen.

 

Tippeligaen – ny nedtur #1

Nok en gang greide ikke Vålerenga å ro inn en ledelse i tippeligaen; men det så bra ut borte mot Bodø/Glimt. Vålerenga møtte Glimt med deres egen taktikk og tvang Glimt til å styre spillet. Den delen av spillet takler ikke Glimt og aldri før har vel et glimtlag sett mer tannløst og tafatt ut enn på fredag.

 

Etter en times spill tok da også Vålerenga ledelsen etter et hjørnespark. Ballen blei boksa ut, men Robert Lundstrøm sendte kula i en pen bue mot krysset. Keeper sto litt ute og fikk så vidt fingertuppene på kula og slått den ut i stolpen. På returen var Deshorn Brown frampå og satte kula i åpent mål. Undertegenede driter i at det var offside. Vålerenga blei snytt for seiersmålet mot Start av assistentdommeren på en situasjon som ikke var offside. Dermed er dette rettferdig i våre øyne.

 

Det som skjedde etterpå er der i mot ikke så bra. Vålerenga stoppa å løpe på midtbanen. Undertegnede ville gjerne gjøre bytter raskt, men de kom ikke. I stedet valgte Vålerenga å stå veldig høyt med forsvarsfireren. Unormalt høyt. Akkurat det bakrommet Glimt trengte for å få til to kontringer. Den andre blei det mål på.

 

Dermed kan Vålerenga definitivt glemme europatur neste sesong også. Laget rakner som vanlig når sommeren tar til og høstjakta skal starte. Sesongen er mer eller mindre over nå. Da bør spillere som Niklas Castro, Rino Falk Larsen og Mortadha Alkanany få sine innhopp i serieavslutninga. Nå kan man definitivt begynne å tenke på neste sesong.

 

Toppserien – ny nedtur #2

Det blei ikke seier på Nadderud denne gang heller or Vålerengas toppseriejenter. Vålerenga starta best og kunne tatt ledelsen før det var spilt tyve sekunder, men Kacey Haycooks heading endte i tverrliggeren. Stabæk tok ledelsen i det som blei en meget jevn kamp, der marginene gikk de rutinertes vei. Samtidig var det klart at Vålerenga savna toppscorer Anne Lise Olsen. Med Haycook og Rikke Storrø har Vålerenga to svært like spillere på topp. Rykket til Olsen var sårt savna på Nadderud. Du kan lese mer om kampen i vårt livereferat.

 

Getligaen – ny seier

Vålernega makta det Åj Lars ikke makta, nemlig å stikke av med en seier i Stjernehallen. Martin Laumann Ylven sendte Vålerenga i ledelsen før Stjernen snudde kampen, men Thomas Olsen og Colin Spaberg Olsen sørga for en 2 – 3 seier og Vålerenga klatra dermed til tredjeplass på tabellen – med hengekamp.

 

Gutta har gjort det sterkt i serieåpninga, men nå kommer den virkelige testen. Kan de ta skalpen på Åj Lars hjemme i Jordal Amfi på torsdag? Gjør de det har de alle forutsetninger for å toppe tabellen etter første serierunde, sjøl om det ikke blir helt avklart før i starten av november åssen den hengekampen mot kjøpeskauen går.

 

Det var stilt store spørsmål ved backsituasjonen og keepersituasjonen til Vålerenga før sesongstart, men så langt kan det avdramatiseres. Ingen lag har så langt slippi inn færre mål enn Vålerenga. Sånt blir det rett og slett poeng av.

 

Håndball – sølv

Håndballgutta tok en knepen seier 26 – 27 borte mot Oppsal og klatra med det opp på sølvplass i 2. divisjon. De har nå like mange poeng som lederlaget Haslum, men de har én kamp mindre spilt. Også damene klatra på tabellen etter å ha høvla over rekruttlaget til Bækkelaget i 3. divisjon. 19 – 38 er en maktdemonstrasjon og de klatra til fjerdeplass med tre poeng opp til serielederen.

 

Innebandy – seier

Innebandygutta i 1. divisjon banka Ajer 9 – 5 og klatra også de opp til en fjerdeplass på tabellen. Kun ett lag får spille om opprykk til eliteserien, så gutta har ikke råd til mange feiltrinna i løpet av sesongen.

 

Vålerenga i dag:

15:00 Fotball: Tromsdalen – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaens avd 1, TUIL Arena

 

  1. Ivar Østerbø sier:

    Hadde det vært skrevet Oppsal – Vålerenga 26-27 i Oppsal arena, er det riktig referat. Men dere skriver: Håndballgutta tok en knepen seier….", da  det stå 27-26 uansett hvor kampen gikk. Hovedsaken er vel at vinneren får inn flest mål.

    Lykke til

  2. Kåre Thorkildsen sier:

    På dagens trening var det 15 mann inkludert 3 keepere hvis man regner med Lars som trente alternativt. Det samme gjorde Ivan og Markus i tillegg var det en student som deltok. Skulle treninga vært avlyst ! Nå klarte juniorene 2-2 uten voksen bistand! Nå får jaggu Kåffa gjøre jobben selv hvis de vil rykke opp. Så får Kjelsås slå Lyn på søndag slik at de rykker ned! Noe ansvar  må de andre laga ta og ikke forvente at juniorene våre ordner opp for dem!