Norgesmestere

28.06.2011 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga har fått nye norgesmestere. Vi snakker U16 og amerikansk fotball. Sotahjørnet spretter ei flaske absinth og feirer overmåtelig hardt. Ikke bare slakta de bøffelen, de grilla den etterpå også. 59-0 mot Lillestrøm lar seg høre. Det er semifinale for de voksne på lørdag klokka 14 hjemme på Jordal. Motstander da er Eidsvold 1814’s.

Vålerengas siste norgesmestere – Trolls U16. Foto: Vif Trolls.

 

Sotahjørnet ser mot morgendagens oppgjør med Molde på Ullevaal. Selv har Vålerenga benytta dagen til å trene på gresset der oppe på feil side av ælva, mens Molde har måttet ta til takke med bingen på Valle. Skal vi tro på Aftenposten, og det bør vi vel, så er Magne Hoseth mektig imponert over Vålerenga.

 

Det blir uten tvil en spennende kamp i morgen. Det er Molde vi møter, Ole Gunnar Solskjærs lag. I følge ekspertene en av gullkandidatene i år, og en titt på tabellen gir faktisk ekspertene rett så langt i sesongen. Det blir et gjensyn med den gamle Vålerengaspillere Thomas Holm og nevnte Hoseth.

 

Det er bare tjue plasser igjen på chaterflyet til Yerevan og FC Mika mot Vålerenga. Nå gjelder det å få ut finger’n dersom du ønsker å være med. Prisen er fortsatt overkommelige 3990 spesidaler. Det er ikke hver dag Vålerenga spiller europacupkamp i Asia, dette er faktisk historiens første tilfelle. Det var nesten i 1998, da vi spilte på Inönü Stadyumu i Istanbul, som ligger klint inntil kanalen som skiller europa fra Asia, men nå skal vi altså til Kaukasus.

 

Damelaget har også fått oppmerksomhet, som vanlig er det Østkantavisa som gir dem det. VIF jakter Toppserien er tittelen og selv om de er treigere med kampreferatene sine enn Sotahjørnet, så er det hyggelig at de i hvert fall kommer med referat. Det eneste vi reagerer negativt på er språket. Det er ikke mye østkant.

 

Rekruttlaget spilte uavgjort mot rekruttlaget til Tromsø i går. Vålerenga kan føle seg snytt for seieren av dommeren denne gang. Straffe blåser han i hvert fall ikke, på tross av at Vålerenga skulle hatt fire fem av dem. Referat fra kampen kan leses her.