Forventninger for helga – ni poeng!

25.09.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I Vålerenga er det aldri kjedelig. I helga er det tre kamper med eliteserie. Det starter i dag, fredag med tippeligakamp på Ullevaal Stadion, fortsetter lørdag med toppseriekamp i Vallhall før det er getliga i garasjen på Manglerud på søndag. Ni poeng som skal innkasseres av våre helter og heltinner. Og der ligger også forventningene – ni poeng skal inn denne helga!

Ett lag i Norge – Vålerenga. Foto: Anders Grydeland.

 

Tippeligaen – Start

En svært etterlengta seier kom sist mot Mjøndalen for Vålerengas tippeligalag. I kveld er det et lag i enda dårligere form som er motstander. Start har gått på en skikkelig lang tapsrekke. Åtte kamper på rad før de fikk inn en uavgjort i forrige serierunde og kom så vidt over nedrykksstreken igjen.

 

Det er ingen umulighet å nærme seg den bronsen som gir europacupplass. Viking på bronseplass har for eksempel Rosenborg og det er lite trolig de vinner den kampen. Da er de brått kun to poeng foran Vålerenga dersom de sjøl gjør jobben mot Start.

 

Det gjør dette til et interessant oppgjør, men nok en gang er Vålerenga avspist med fredagskamp. Det veit vi er ødeleggende for tilskuertallet. Men været er ikke så ille i Oslo i kveld og prisen på 25 kroner kan ikke skremme vannet av mange. Dermed er det duka for en hyggelig aften på Ullevaal, god stemning og mannskapet til Bård Borgersen dundrende ned mot avgrunnen i obosligaen igjen.

 

Vålerenga har ingen karantener, men Christian Grindheim, Ghayas Zahid, Deshorn Brown og Elías Már Ómarsson er i faresonen med gule kort. Daniel Braaten løp som en helt i andre omgang mot KFUM sist og ser ut til å være i knallform. Rasmus Lindkvist scora to mål i den kampen og er nok i startelleveren i kveld. Ghayas Zahid var tilbake for fullt mot Mjøndalen og Daniel Fredheim Holm er nok bankers inne på laget, nå som Mohammed Abdellaoue er skada. Vi tror på følgende lag:

 

Sascha Burchert

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Kjetil Wæhler – Enar Jääger

Herman Stengel – Christian Grindheim

Ghayas Zahid

Daniel Fredheim Holm – Daniel Braaten – Rasmus Lindkvist

Benk: Michael Langer, Simon Larsen, Aleksander Mathisen, Sander Berge, Melker Hallberg, Elías Már Ómarsson, Deshorn Brown

 

Toppserien – Kolbotn

Lørdag 15:00 i Vallhall møtes Vålerenga og Kolbotn til toppserieoppgjør. Og etter tre seiere på de fire siste kampa har Vålerenga nå mulighet til å klatre ytterligere to plasser denne helga. Kolbotn på sin side har kun tatt ett poeng på sine siste fem kamper og er i fritt fall; men etter en god vårsesong er de fortsatt kun poenget bak Vålerenga.

 

Leif Tsolis har virkelig fått sving på laget denne sesongen og med de tre forsterkningene av førsteelleveren i sommer er det nå stor optimisme for et lag som har starta høstjakta oppover tabellen. Med litt dårlig målforskjell ligger jentene bak Stabæk og Trondheims Ørn på syvende plass med 21. poeng. Vi har stor tro på at en seier vil bety femteplass etter helga.

 

Stabæk har nemlig en vanskelig bortekamp mot Røa, som nå jakter sølv. Trondheims Ørn har også en vanskelig bortekamp på gress i Arna. Ingen av disse øynes store sjanser til å få med seg mer enn ett poeng. Samtidig møter fjerdeplasserte Klepp serielederen – og sjøl om det er på hjemmebane trur vi ikke de får med seg poeng. Og med seier mot Kolbotn er Vålerenga da brått oppe på femteplass med kun fire poeng opp til Klepp på fjerde. En fjerdeplass vil være rekord for Vålerenga i toppserien. Femteplass med 32 poeng i 2013 er foreløpig den beste plasseringa de har.

 

Ingen av laga har karantener, men Kolbotn mangler Ane Sund Walsøe som er langtidsskada med et avrivi korsbånd. Det første oppgjøret mellom klubba i år endte uavgjort 0 – 0. En kamp som blei skjemma av speaker’n fra helvete. Vi bryr oss lite om David Brochens lag, men tipper dette laget fra Leif Tsolis.

 

Guro Pettersen

Daniela Schwarz – Ingrid Søndenå – Mónica Mendes – Ellen Wang

Mina Kjørum – Tina Wulf – Camilla Christensen – Kate Bennett

Kelsey Haycook – Anne Lise Olsen

Benk: Josefine Ervik, Maren Hauge, Ina Skaug, Rikke Storrø, Johanne Fridlund, Synne Sofie Christiansen, Lise Janbu Eide.

 

Kampen streames på Klanens Webradio. Sendestart er 14:45.

 

Getligaen – Manglerud Star

Etter et knalltøft kampprogram med fire av de fem antatt beste laga direkte fra start, går Vålerenga nå ut i kamp mot de antatt svakere laga. Så spørs det da hvordan de klarer å omstille seg til å styre det meste av spillet, men unngå glipper bakover. Det første laget er Manglerud Star. Deretter kommer Lillehammer og Stjernen, før Stavanger kommer på besøk til Jordal.

 

David Bräck og Tim Mørk var ute sist og er sannsynligvis ikke spilleklare på søndag heller. Det spiller liten rolle. Morten Ask har godt inn og gjort det knallsterkt på backen. Nå er det spørsmålet om laget kan fortsette den gode trenden de har hatt i åpninga når motstanden blir svakere. Svaret kommer i garasjen på søndag – forhåpentligvis heter svaret tre poeng…

 

Vålerenga i helga:

Fredag 19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Start, Tippeligaen, Ullevaal Stadion

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Kolbotn, Toppserien, Vallhall

Søndag 15:00 Fotball: Lyn 2 – Vålerenga 2 Damer, 2 . div avd 1, Kringsjå kunstgress

Søndag 17:00 Hockey: Manglerud Star – Vålerenga Herrer, Getligaen, Manglerud Ishall