Bislet, bluss og banestorming

01.09.2015 av under 2015, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Ramma rundt rekruttkampen var ganske spesiell. Vålerenga var tilbake på Bislet – eller Bisett som det sto på billettene – borte mot et hardt nedrykkstrua konkursbo fra vestkanten. Bastardionen stilte mannsterke på store stå. Klanen og Ikaros stilte enda sterkere på hovedtribunen. En ramme rundt en rekruttkamp med to supportergjenger som synger mot hverandre er ikke vanlig.

Bisett! Lyn skal tydeligvis begraves… Foto: Hjesus.

 

Vålerenga utklassa pappagutta i Vallhall, men da fikk de låne en del a-lagsspillere, blant annet Herman Stengel. Nå var det kun keeper Michael Langer som fikk være med å leke. I tillegg mangla Vålerenga noen spillere på grunn av landslagsspill og en skade på høyreback Madhusan Sandrakumar.

 

Det førte til at høyreving Tega George blei plassert på høyrebacken. George har aldri spilt for noen andre klubber enn Vålerenga og det syntes helt fra start av. Tenningsnivået var skyhøyt og han kasta seg inn i den ene galemannstaklinga etter den andre. At han etter hvert pådro seg gult kort var egentlig bare sånn som dette måtte gå.

 

Det var Vålerenga som starta best. Et frispark på hjørnet av sekstenmenteren blei slått innoverskrudd av Marius Koss’ presise venstrefot. David Coulibaly steg til værs på seks meter og vant duellen, men dessverre strøyk kula innom luggen til en pappagutt og ut til hjørnespark. Det blei det ikke noe av. Fem minutter seinere brøyt Rino Falk Larsen på midtbanen og fant Niklas Castro upressa på førti meter. Castro titta opp og så at keeper Sofus Rasmussen sto på sekstenmeterstreken. Han fyra av, men dessverre duppa kula litt for seint og gikk en drøy meter over tverra.

 

Men så slo konkursboet tilbake. Spillende trener Tresor Egholm fikk stå veldig aleine på tredve meter og fyre av. Elendig press fra Vålerengas side, men skuddet gikk rett på Michael Langer, som noe merkelig valgte å bokse kula ut, sjøl om han egentlig burde tatt den i fast grep. Og de skulle også få den neste sjansen. Etter drøye søtten minutter fikk de frispark ute på venstrekanten.  En pappagutt kom høyest og på ballen seks meter fra mål, men han hadde for mye brylkrem i panneluggen så kula sklei av og gikk langt utafor.

 

Kampen svingte nå fram og tilbake. Tega George la inn mot en helt upressa Coulibaly på syv meter. Coulibaly derimot feilberegna det helt og kløna det til. Det så ut som han hadde gått på Kjell Roar Kaasas timingskole. Kampens til nå største, upressa i drømmeposisjon midt foran mål blei skusla vekk. En stygg glipp i midtforsvaret til pappagutta, men altså uten at Vålerengas midtspiss klarte å utnytte det.

 

I stedet kontra konkursboet og George gjorde et merkelig hælspark som bakerste mann i forsvaret. Det sendte Moses Mawa igjennom. Langer kom ut og blei runda og Mawa kunne bare sette kula i tom kasse, men valgte å pudre ansiktet før han skulle bli zooma inn etter målet. Dermed rakk Langer å slenge fram en fot og blokkere avslutninga ut til hjørnespark. Ufarlig!

 

Vålerenga kunne ha fått en kjempekontring rett før halvtimen var gått. En pappagutt løfta ene foten da han skulle kaste ballen langt inn i Vålerengas felt og linjemann vinka som en gal. Dommeren så det ikke og Vålerenga vant ballen på egen femmeteren og kontra. Vålerenga kom fem mot tre, men dusten av en linjepikk fortsatte å vinke som om det var søttende mai – totalt uten fotballforståelse i det hele tatt. Dommeren skjønte ikke hva linjepikken vinka for så han blåste av.

 

I stedet for å gi Vålerenga fordel av ballen å få kontre fem mot tre, en enorm målsjanse, ødela denne idioten av en linjepikk Vålerengas overgang. Hva skal egentlig til for å bli assistentdommer? Må de bevise at de mangler en hver form for fotballforståelse? Tror de at jobben går ut på å ødelegge spillet? Må de ha et forbanna markeringsbehov? En god dommer er en dommer du ikke har lagt merke til og som sjøl oppfatter at her bør de la et lag få fordel av ballen…

 

Vålerenga fortsatte å kjøre på og Ulrik Korén testa skuddfoten, men blei blokkert. Blokkeringa havna i beina på Castro som med en magisk touch og et overblikk en hovmester vil misunne ham, kippa Castro Coulibaly igjennom aleine med keeper Rasmussen. Irriterende nok missa Coulibaly nok en gang. Han forsøkte å sette den over keeper, men løfta ikke kula nok. Dermed blei det kun med et hjørnespark.

 

Vålerenga holdt trykket oppe og midtstopper Sander Pettersen blei felt stygt bakfra på tyve meter, uten at dommeren fant fram det gule kortet. Uansett et meget godt hold for å teste frisparkfoten til Castro, men han klarte ikke å presse kula under tverrliggeren. Det skjedde ikke mer før pause og dermed gikk begge laga målløse inn i garderoben.

 

Vålerenga starta best i andre omgang også og allerede etter to minutter var Lars Olden Larsen frampå, men det blei med en corner. I stedet fikk pappagutta en sjanse på et frispark. Vålerenga sov og plutselig var to spillere aleine med Langer; men pannebåndet satt skeivt og det var lett for Langer å plukke headinga som kom.

 

En så langt usynlig Mortadha Alkanany sendte en pappagutt ned på Oslo Børs, frigjorde seg rom og spilte fram Olden Larsen som kom i god posisjon litt inn fra hjørnet av sekstenmeteren. Han forsøkte et skudd i nærmeste hjørne rett før midtstopperen nådde inn for å blokkere, men keeper tok sitt hjørne og sjøl om han ga retur klarte ikke Olden Larsen å få stokka beina riktig i duellen og det blei kun et målspark.

 

Etter seksti minutters spill blei David Coulibaly felt halvannenmeter innafor sekstenmeteren. Dommeren trakk frisparket ut – typisk. Ganske hårreisende avgjørelse all den tid Coulibaly var på vei ut av sekstenmeteren, falt utover mot sekstenmeterstreken, men fortsatt landa omtrent på den. Uansett, Alkanany forsøkte seg, men snidda tverra bak en sjanseløs Rasmussen. Rett etterpå forsøkte konkursboet et langskudd fra tredve meter, men det gikk rett på Langer.

 

Etter et frispark rett utafor Vålerengas sekstenmeter stakk Coulibaly av gårde ut av feltet mot sida der linjemann sto, på en kontring. Dommeren så derimot syner. Med flere spillere mellom seg og ballen og ryggene til alle mot seg, blåste han et håpløst frispark på søtten meter mot Vålerenga. Helt uten at linjemann vinka. Hva han så er det ingen som veit. Det var ingen som forbrøt seg. Dommeren hadde null sikt og linjemann med full sikt på situasjonen reagerte heller ikke. U-hjelpa var dessverre akkurat det konkursboet trengte for å score kampens første mål. Da var det spilt i 65 minutter. Frisparket endte opp på høyrekanten og innlegget gikk over Langer, falt ned på bakre stolpe der to med brylkrem kom stormende inn.

 

Seks minutter seinere fikk pappagutta nok en ball forbi Langer, men Pettersen sto på streken og klarerte. Vålerenga var rysta, men Gard Holme visste råd. Han tok ut Olden Larsen, satte inn Mats Andersen på høyrebacken og dytta George fram på vingen.

 

Tolv minutter før full tid kom en enorm vålerengasjanse. Niklas Castro fant Falk Larsen på femogtyve meter. Skuddet hadde retning for krysset, men et tigersprang av Rasmussen og en lillefinger på kula var akkurat nok til å endre retning de nødvendige centimeterne så skuddet gikk i tverrliggeren. Det ville seg virkelig ikke.

 

Castro fortsatte og slo kontra på et hjørnespark og løp rundt åtti meter før han fyra av sjøl. Dessverre for høyt og kanskje burde han ha forsøkt noe annet. Det var en to mot to situasjon med Alkanany ute til venstre. Men Castro har scora mange sånne mål før, så det var greit å forsøke. Det så ut til å bli med nesten for Vålerenga som rakk å bli snytt for nok en straffe på overtid da en lyngutt traff med et spark i huet. Så ikke helt hvem det var i farta, men at spark i huet er frispark og når det skjer innafor seksten – straffe – er det vel få som vil nekte for. I stedet endte det med et frispark på femogtyve meter som blei satt over.

 

Men så – fire minutter på overtid slo Vålerenga kontra. Et langt oppspill fra Langer blei vinni av Coulibaly på venstresida som la kula videre til Alkanany. Alkananys nedtak var herlig og i fullt firsprang på høyrekanten kom George. Crosseren landa på lissa til George på tyve meter. Han tok med seg kula ytterligere fem meter før han dunka til. Som et prosjektil føyk kula over Rasmussen og inn i nettmaskene – limt i krysset.

En fantastisk utløsning. Tribunen eksploderte i jubel. Ville gledesscener utspant seg, det minte litt om Skien i 2005. Nedrykksspøkelset til de konkurstruede kom enda et steg nærmere. Oslo Børs gikk på et nytt krakk. Det tok et par minutter for dommeren å rydde banen og dommeren markerte kun målet med avspark før han blåste av. Med det siste sparket på ballen sendte Tega George sannsynligvis vestkantfiffen ned i tredje disjson. Oh, skadefryd! Oh, lykke!

 

Lyn – Vålerenga 2 (0  0, 1  1)

Oddsenligaens avdeling 1

Mandag 31.08.2015 19:00

Bislet Stadion

1050 tilskuere.

 

Lyns lag:

Sofus Rasmussen

Joachim Strand Pedersen – Benjamin Nyheim – Ola Sætherbakken – Daniel Pedersen

Tresor Egholm

Jonas Hammer – Emil Borkø

Birger Rasmussen – Mads Sveen – Moses Mawa

 

Vålerenga 2s lag:

Michael Langer

Tega George – Sander Pettersen – Mats Vågan – Marius Koss

Rino Falk Larsen – Ulrik Korén

Niklas Castro

Lars Olden L arsen – David Coulibaly – Mortadha Alkanany

 

Vålerengas beste: Niklas Castro

 

Kampfakta:

56   Gult Tega George (Vålerenga)
60   Ut Mads Peder Sveen (Lyn)
60   Inn Jason Nathan Bli (Lyn)
62   Gult Marius Koss (Vålerenga)
65 1 – 0 Frispark Birger Rasmussen (Jason Nathan Bli)
76   Ut Lars Olden Larsen (Vålerenga)
76   Inn Mats Andersen (Vålerenga)
78   Ut Birger Wilhelm Rasmussen (Lyn)
78   Inn Johannes Johannessen (Lyn)
87   Gult David Coulibaly (Vålerenga)
87   Ut Sander Pettersen (Vålerenga)
87   Inn Jonathan Serrano (Vålerenga)
89   Ut Moses Mawa (Lyn)
89   Inn Erik Botheim (Lyn)
90   Gult Ola Sætherbakken (Lyn)
90 1 – 1 Spill Tega George (Mortadha Alkanany, David Coulibaly)
90   Gult Mortadha Alkanany (Vålerenga)
 
 
Målsjanser Lyn Vålerenga 2  
1. omgang 3 5  
2. omgang 3 7  
Totalt 6 12  

 

 

 

 

Cornere  Lyn Vålerenga 2  
1. omgang 6 3  
2. omgang 3 2  
Totalt 9 5  

 

Spillerbørs:

Michael Langer – 6

Gode utspill som vanlig, sikker i det meste bak, men blei sjeldent satt på store prøver. En merkelig utboksing og burde nok plassert seg annerledes på baklengsmålet, men ingen keepertabbe. En mesterlig redning da han blei runda i første omgang. Tredjepasning på Vålerengas mål.

 

Tega George – 5

Spilte egentlig til en svak treer fram til han blei flytta fram som ving det siste kvarteret. Virka overtent og takla hasardiøst flere ganger; men for et mål. Får ett ekstrapoeng for målet og ett ekstrapoeng for at han sannsynligvis sendte konkursboet ned i tredje divisjon.

 

Sander Pettersen – 5

Flere gode offensive raid fra midtstopperen. Hadde stort sett god kontroll bak, med unntak av et par glipper. Fikk det litt ekstra vanskelig da George i stor grad valgte hasardiøse taklingsforsøk der han kun burde stå, men rydda bra opp.

 

Mats Vågan – 4

Også han hadde grei kontroll bak, men turte sjeldent gjøre de store tinga framover. Minus for å slippe til et par frispark i farlige posisjoner. Ellers virka han solid som vanlig uten at det var den helt store kampen fra hans side.

 

Marius Koss – 4

Noen meget gode dødballer, men slapp til litt for mange innlegg fra farlige posisjoner. God med ballen i beina og gjorde noen viktige klareringer.

 

Rino Falk Larsen – 5

Jobba mye, men fikk ikke til det høye presset vi er vant med. Allikevel en solid jobb og la ned mange meter. Gjenvant ballen i en del kritiske situasjoner. Svært nære å score.

 

Ulrik Korén – 4

God jobb, men heller ikke Korén fikk briljere på midten. Det blei mye hardt arbeid også fra ham og lite finesser. Allikevel gjorde han en manns jobb og hindra motstanderne i å få kontroll over midtbanen.

 

Niklas Castro – 8

Banens klart beste mann. Fant seg godt til rette i tierrollen og hadde noen veldig gode gjennomspill som Vålerenga burde benytta bedre. Forsøkte seg på noen langskudd uten å lykkes helt, men overblikket og teknikken hans gjorde at Vålerenga klarte å få et godt trykk.

 

Lars Olden Larsen – 4

Malplassert ute på vingen blei dette en uvant rolle for Olden Larsen, men kom til to gode sjanser allikevel. Gjorde en sterk jobb defensivt, men det blei lite offensivt ut av det.

 

David Coulibaly – 6

God som oppspillspunkt og var også han som fikk kontroll på kula da det til slutt blei mål. Dessverre klarte han ikke å omsette de store sjansene medspillerne lagde for ham i mål. Det trekker ned, men den eneste spissen Vålerengas rekruttlag nå har som kan fungere som et oppspillspunkt og den jobben gjorde han svært godt.

 

Mortadha Alkanany – 6

Litt mer usynlig enn vanlig, men det blei brukt mye ulovlige midler mot ham som dommeren ikke slo ned på. Frigjør seg elegant i enkelte tilfeller og skaper målsjanser nærmest ut av ingenting. Pasninga på målet var av den utsøkte sorten.