Fredag ganger to – 161 nå!

24.08.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Dagens gjetord er av det lange slaget etter som vi føler oss nødt til å gi et tilsvar til en annen bloggs innlegg tidligere i dag. Men før vi slår tilbake går vi igjennom fotballhelga med tippeliga, toppserie og rekruttkamp for damer. Vi ser fram mot rekruttkampen for herrer og irriterer oss over to nye fredagskamper, nevner også kort hockeykampen før vi altså avslutter med et langt svar på tiltale.

 

Tippeligaen – tap for Molde

Gårsdagens tippeligakamp mot Molde blei ikke den festen Vålerenga håpa på. En gedigen tabbe av Herman Stengel førte til at Molde scora allerede i det trettende minutt. En tam førsteomgang førte med seg lite målsjanser. Til andre omgang gjorde Kjetil Rekdal to bytter og det hjelp betraktelig. Vålerenga skapte flere gigantiske målsjanser, men klarte ikke å treffe mellom stengene. Dermed klarte skuespillerne og tiddrøyerne fra Molde å holde unna.

 

Det er nærmest underlig at det ikke blei mål i andre omgang. Det var bøttevis med store målsjanser, men Vålerenga klarte ikke å treffe under tverrliggeren. Opp i det hele fikk Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm kort som gjør at de har karantene mot Aalesund. Det betyr at forsvarssjefen forsvinner og at det er mindre alternativer framover.

 

Men vi kan ikke grave oss helt ned. Det er tross alt lyspunkter. Odd slo for eksempel Viking og dermed er det fortsatt kun ett poeng opp til bronsen. Et annet lyspunkt var at Mohammed Abdellaoue spilte sin første hele kamp på over to år. Når «Moa» nå står nitti minutter er det ikke lenge til han også begynner å score mål igjen – og da blir det sannsynligvis morsomt å være vålerengasupporter framover.

 

Innhoppet til Melker Hallberg var veldig bra og innimellom viste Daniel Fredheim Holm fram deler av spillet han hadde før han blei skada. Dermed bør det være et godt håp om mange trepoengere i høstsesongen. Vålerenga skal ut i Europa igjen – banna bein!

 

Toppserien – seier over Amazon

Vålerengas toppserielag sleit lenge med å score mål mot Amazon Grimstad, men til slutt fikk jentene uttelling. Tina Wulf slo inn til Daniela Schwarz som la ut til Rikke Storrø som knallhardt fikk ekspedert kula inn i nettmaskene. Flere mål blei det ikke i Anne Stenstvedts avskjedskamp. I hvert fall for denne. Stenstvedt reiser til Paris i hvert fall i et halvt år.

 

Men Vålerenga har forsterka laget i sommer og de to siste signeringene fikk toppseriedebuten sin. Kelsey Haycook viste seg fram som en spiss som skyter på første berøring når hu får ballen inne i straffefeltet. Kate Bennett fikk et kvarters tid som høyreving og var nærmest Vålerengas beste spiller i kampen bare på det kvarteret.

 

Igjen viste Camilla Christensen styrke på midtbanen og Vålerenga klatra to plasser – opp på åttende plass og ligger nå foran begge bergenslaga. Vi tror på en meget god høstsesong også for damelaget.

 

2 divisjon – knuste Øvrevoll Hosle

Vålerengas rekruttjenter knuste rekruttlaget til Øvrevoll Hosle på Valle i går. Jentene ga seg ikke før det sto 8 – 1 i målprotokollen. Aller råest var Lise Janbu Eide som putta hele fire mål. Frida Bråttum putta to i sin avskjedskamp, mens Synne Sofie Christiansen og Caroline Vad Østby var de to øvrige målscorerne. Vålerenga topper med det tabellen hele seks poeng foran undulatene.

 

Oddsenligaen – Stabæk 2

Vålerengas rekruttgutter spiller sin kamp først i kveld. Det er åttendeplassen mot femteplassen og kanskje også en kamp om å bli det beste rekruttlaget i Norge denne sesongen. Vålerenga passerer Senja med seier og vil da kun ligge fire poeng bak Stabæk 2 og Finnsnes. Vålerengas rekruttrekord er sjetteplass, så klarer gutta å ta en femteplass er det en enorm prestasjon.

 

Michael Langer, Mattias Totland og Elías Már Ómarsson er med i troppen, mens Madhusan Sandrakumar er skada og Niklas Castro soner karantene for gule kort. Samtidig er Didrik Støer Hagen tilbake fra skade. Klanens Webradio streamer kampen og den kan sees i vinduet under. Vålerenga stiller med følgende lag:

Michael Langer

Tega George – Mats Andersen – Mats Vågan – Marius Koss

Rino Falk Larsen – Ulrik Korén

Elías Már Ómarsson

Mattias Totland – David Coulibaly – Mortadha Alkanany

Benk: Adrian Møller, Christian Dahle Borchgrevink, Sander Pettersen, Didrik Støer Hagen, Lars Olden Larsen, Aron Dønnum, Jonathan Serrano.

 

Fredagskamper – igjen

TV-oppsettet for runde 25 og 26 i tippeligaen er satt og Vålerenga har fått fredagskamper på begge to. Start hjemme fredag 25. september og Bodø/Glimt borte fredag 2. oktober. Dermed har Vålerenga nå syv kamper på fredager så langt i sesongen. Med tanke på at det er to serierunder til der kamper flyttes, så er det flere muligheter til fredagskamper. Hurra!

Hockey – tap

Hockeygutta tapte lørdag 2 – 4 for Lørenskog i en treningskamp i Jordal Amfi. Martin Laumann Ylven og Jonas Oppøyen scora Vålerengas mål.

 

Tilsvar til Aperopet

I dagens engamorgen på Aperopet blir to twitter-meldinger undertegnede sendte under gårsdagens kamp, tatt ut av sin sammenheng og framstilt sammen med facebookmeldinger fra andre personer som blant annet omtaler Tollås Nation som «søppel» og ber klubben «bli kvitt dritten» og en melding om at «Brown ikke er fotballspiller» og fra rosenborgkampen der samme Brown omtales som «idiot».

 

Vi ønsker ikke å bli satt i samme lys som flere av disse meldingene og ser oss nødt til å komme med et motsvar. At undertegnedes to twittermeldinger er sendt etter tap, slik Aperopet påstår, er for eksempel direkte løgn på samme måte som at de til stadighet framhever at Aperopet streamer kamper når det er Klanens Webradio som gjør det, men Aperopet får iframekoden.

 

Altså: Begge meldingene blei sendt under første omgang. Den første kom rett etter at Molde scora og var en scoringsoppdatering, på samme format som vi alltid skriver dem. Krisa for Aperopet er tydeligvis at vi brukte «Herman Stengel (sjølmål)» som en metafor på det som skjedde.

Vålerenga lå kompakt og sikkert i forsvar, men da Stengel valgte å slippe ballen mellom beina satte han ut hele forsvaret og var direkte årsak til baklengsmålet. Kjetil Wæhler måtte kaste seg fram å treffe ballen for at ikke Molde skulle være aleine med keeper som et direkte resultat av at Stengel slapp ballen mellom beina. Christian Grindheim kom på etterskudd av sin mann, som et direkte resultat da han helt klart forventa at Stengel ville ta den ballen og sette i gang et angrep og dermed vendte seg opp i banen for å gå i angrep, i stedet for hjem som han plutselig måtte. Jonatan Tollås Nation måtte dermed ta Grindheims mann og med Wæhler nede var det undertall, hvilket gjorde at Aleksander Mathisen blei tvunget inn sentralt og det blei dermed helt åpent på venstrekanten til Molde, der Per Egil Flo fikk all verdens rom til å dunke ballen i nettet.

 

Den ene og alene årsaken til at det blei sånn var at Stengel valgte å slippe ballen mellom beina. Det viser nok også Vålerengas analyse etter kampen. Derfor omtalte vi det med metaforen «sjølmål». Det var altså en fotballfaglig vurdering av situasjonen og ikke et personangrep på Stengel eller sutring eller noe i den duren.

 

Straffen for det valget Stengel tok var nemlig at Molde scora – og til slutt skulle det også vise seg å bli matchavgjørende. At valget vårt – i kampens hete – var å karakterisere det som «sjølmål» står vi inne for. Vi kunne like gjerne karakterisert det som «bløting» slik det blei karakterisert på analyserommet til Vålerenga i «Iskrigerne» da Erik Follestad Johansen gjorde en tilsvarende grov forsvarstabbe for to sesonger siden, som førte til baklengs. Også den gangen karakteriserte Sotahjørnet målet som sjølmål på twitter, uten at vi sjølsagt har noe i mot «Folle» av den grunn og at det faktisk ikke er mulig å få til sjølmål i hockey ut i fra reglene om hvordan mål skal krediteres.

 

Den andre meldinga kom femogtyve minutter seinere. Stengel gjorde da sitt tredje hårreisende balltap på egen banehalvdel i løpet av en periode på under ti minutter, noe som førte til at Molde fikk farlige overganger alle tre gangene. Det var da fem minutter igjen til pause. Kjetil Rekdal valgte å vente til pausa før han tok ut Stengel og satte inn Sander Berge. Rekdal gjorde altså den samme konklusjon som undertegnede meldte fra tribuneplass. Stengel hadde en helsvart dag og måtte byttes ut før Vålerenga fikk en baklengs til.

Sotahjørnet har meldt at en spiller må byttes ut flere ganger tidligere. Eller vi har gjort motsatt og meldt at det er på tide å få inn en spiller på banen, som vi for eksempel gjorde med Ghayas Zahid mot Rosenborg. Nesten hver eneste gang dette er meldt, så har det kommi det samme byttet under ti minutter seinere fra Vålerengas benk. Så i disse situasjonene tenker nok Rekdal og undertegnede forholdsvis likt. Vi ser derfor ingen grunn til å slutte å melde på den måten på twitter, all den tid det ser ut til å være nogenlunde i samsvar med Rekdals valg de nærmeste ti minuttene.

 

Undertegnede misliker sterkt at Aperopet legger et feilaktig lys på disse to tweetene, sendt i første omgang, og sammenligner dem med facebook-meldinger som direkte skjeller ut og håner spillerne våre etter et tap. Dette var to meldinger sendt ut i fra situasjoner som skjedde på banen. Og det må være lov til å mene at en spiller må byttes ut, eller at en spiller gjør en så graverende feil i eget forsvar at det er å betegne som et sjølmål sjøl om det fysisk er noen andre som scorer det målet.

 

Det er sjølsagt ingen problemer mellom Sotahjørnet og Stengel og vanligvis mener Sotahjørnet at Stengel er en av klubbens aller beste og viktigste spillere. Bare ikke i førsteomgangen i går, da han helt klart hadde en helsvart dag, finta ut hele laget som dermed førte til et «sjølmål» og skapte farlige brudd som fort kunne kosta oss en baklengs til. Dermed måtte han byttes ut noe Rekdal også så og gjorde – men som tydeligvis Aperopet ikke var i stand til å se at måtte gjøres. Ferdig snakka!

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Stabæk 2, Oddsenligaens avd 1, Vallhall

 

  1. […] mot Molde i gårsdagens Engamorgen. En av dem, Sotahjørnets Venner, har svart. Det kan du lese her. Saken er død og begravet, det er ingen bloggekrig og VPN må finne seg noen morsomme kattevideoer […]