Dommer, gå wank ye’self!

28.06.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

På en mellomting mellom norsk, engelsk og serbisk fløy disse velvalgte orda mot dommer Anders Gjermshus. Det var rekruttkamp i Vallhall og de fleste fra a-laget var å så på. Mest engasjert var serberen der han dirigerte unggutta på gebrokkent serbisk og etter hvert blei det tydelig at han ikke akkurat var imponert over hamarsingen som fløy utpå banen med fløyte i munn.

Adnan Haidar var banens gigant, her tidligere i år mot Ørns Jalland. Foto: Knut G. Bjerva

 

Gjermshus var kveldens desidert dårligste og straffa Vålerenga med sin feighet og inkompetanse. Fem straffesituasjoner, hvorav minst tre var soleklare, klarte han å gjøre om til ett gult kort til Oussou, frispark fra 17 meter og nada ganger tre. Vi har konstatert det før, men det skader aldri å gjenta: Det er noe galt med vannet i Mjøsa…

 

For Vålerenga styrte alt ute på kunstgresset. En for tida frisk Oussou dribla seg igjennom fra sin venstre kant og skapte trøbbel for Tromsøs rekrutter. Allikevel, på sin første kontring i kampen måtte selvfølgelig Tromsø score. Lars Vincent Andersen sov et øyeblikk og høyrevingen fikk tre meters forsprang. Da Victor Johansen heller ikke falt av i tide blei det en enkel sak for Simen Møller å sette ballen forbi Gudmund Kongshavn.

 

Det tok litt tid for Vålerenga å komme seg etter sjokket og Tromsø fikk etablere seg i vårt angrep i to minutter. Det endte med et skudd fra sekstenmeteren som ingen klarte å blokkere. Skuddet gikk helt nede i Kongshavns lengste stolperot og Vålerenga var allerede to mål bak.

 

Da våkna Vålerenga anført av kaptein Adnan Haidar. Først dro han seg løs fra to spillere med ei vending og overstegsfinte. Den neste forsvarsspilleren blei lurt av ei skuddfinte før han enkelt plasserte ballen i det lengste hjørnet. Vålerenga var inne i kampen igjen og rett etterpå var det nære på igjen. Oussou falt innafor Tromsøs felt. Gjermshus valgte å gi ham gult kort for filming. Om det var rett eller galt er uvisst fra referentens posisjon.

 

Ikke så lenge etterpå blei Oussou tatt ut. Litt uforståelig, han hadde skapt en del furoré fra sin venstrekant og ikke halta han ut heller. Men Ahmed El-Amrani kom i hvert fall inn og spilte en god kamp. Haidar var ikke fornøyd med det første målet og valgte rett før pause å kopiere det, om mulig enda litt penere enn første gang. Vålerenga var klart best og Tromsø fikk kun én målsjanse de ikke scora på.

 

Andre omgang starta med jubel – som stilna. Haidar var nemlig på tokt igjen og fyra av fra rundt 18 meter. Alle på VIPen var overbevist om at det blei mål allerede før ballen forlot foten til Haidar, men til vår store overraskelse gikk skuddet rett på keeper. Vålerenga dominerte nå stort.

 

Alexander Solli spilte igjennom Haidar aleine med keeper. På ni meter runda Haidar keeper og kunne enkelt sette ballen i tom kasse fra hjørnet av femmeteren. Vel og merke om keeperen ikke hadde strekki ut en arm og holdt igjen Haidar. Haidar fikk etter hvert rivi seg løs, men nådde ikke ballen før helt nede på dødlinja. Sjansen var dermed ødelagt. En opplagt straffe og soleklart rødt kort til keeper Andreassen burde det vært dømt.

 

Haidar var virkelig rå og satte fart igjennom midtbanen. Tromsøs ene midtstopper, Roland, måtte pådra seg gult kort med en profesjonell – og usportslig – feil da han hang etter Haidar  og Haidar hadde med seg El-Amrani, Shåresh Ahmadi og Chuma Anene mot to forsvarsspillere.

 

Vålerenga fortsatte å skape mye og El-Amrani hadde til stadighet leikestue med høyreback Krogstad. Ei overstegsfinte og El-Amrani dro seg inn i feltet på hjørnet av sekstenmeteren. Krogstad felte ham og nærmeste fra knestående posisjon forsøkte El-Amrani en avslutning. Den gikk ti centimeter utafor lengste kryss. Nok en gang lot Gjermshus være å blåse straffe.

 

Tre minutter seinere var Haidar på farta igjen. Først blei han tatt på søtten meter, men gjenvant balansen og fikk kontroll på ballen inne i feltet. På tolv meter blei han tatt igjen, stygt og denne gang tok Haidar igjen. Dommeren valgte å trekke frisparket utafor sekstenmeteren, mens Tromsøspilleren lå og hylgrein i feltet i to minutter. I prinsippet mener Sotahjørnet at Haidar skulle hatt straffe – og rødt kort… Frisparket gikk én meter for høyt fra Lars Iver Strand.

 

Tre minutter før full tid kom det nok en straffesituasjon. El-Amrani dro igjen av Krogstad. Krogstad bomma grovt på taklinga og feide vekk begge beina til El-Amrani to meter inne i feltet. Dommeren slo ut med arma igjen. Det var da serberen valgte å sende av gårde de velvalgte orda mot dommeren.

 

Vålerenga Rekrutt – Tromsø Rekrutt 2 – 2 (2 – 2)

Fair Play Ligaen avdeling 4

27.06.2011 16:00, Vallhall

Tilskuere: ca 120

 

Kampstatistikk:

 9

Mål

0-1

Simen Møller

11

Mål

0-2

Lars Henrik Andreassen

16

Mål

1-2

Adnan Haidar

18

Gult

 

Sidoine Oussou (Vålerenga)

38

Ut

 

Sidoine Oussou (Vålerenga)

38

Inn

 

Ahmed El-Amrani (Vålerenga)

44

Mål

2-2

Adnan Haidar

68

Ut

 

Andreas Skog (Tromsø)

68

Inn

 

Eivind Thoresen (Tromsø)

75

Ut

 

Vegard Nikolaisen (Tromsø)

75

Inn

 

Jonas F. Høylo (Tromsø)

75

Ut

 

Morten Mathisen (Tromsø)

75

Inn

 

Runar Johnsen (Tromsø)

77

Gult

 

Dan Roger Roland (Tromsø)

88

Ut

 

Lars Iver Strand (Vålerenga)

88

Inn

 

Kamer Qaka (Vålerenga)

 

Cornere

1. omg

2. omg

Totalt

 

Vålerenga 2

3

2

5

 

Tromsø 2

0

1

1

 

 

 

 

 

 

Målsjanser

1. omg

2. omg

Totalt

 

Vålerenga 2

8

11

19

 

Tromsø 2

3

2

5

 

 

Banens beste: Adnan Haidar

 

Vålerenga 2s lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn

Nicolai Næss – Alexander Solli – Victor Johansen – Lars Vincent Andersen

Lars Iver Strand

Shola Akinyemi  – Adnan Haidar 

Chuma Anene – Shåresh Ahmadi – Sidoine Oussou

 

Tromsø 2s lag:

Steffen Andresassen

Isak Krogstad – Vegard Nikolaisen – Dan Roger Roland – Marcus Sletten

Simen Møller – Lars Henrik Andreassen – William Frantzen – Andreas Skog

Morten Mathisen – Håkon Kjæve

 

Spillerbørs (1-10):

Gudmund Taksdal Kongshavn: 6

Kunne ikke gjøre noe med måla. Ellers virka han solid og det er tydelig at gutta stoler på ham. Flink til å dirigere forsvaret er han også, selv om det er grusomt irriterende hver gang han roper ”keeper”. Skarringa har dog ikke ført til poengtrekk.

 

Nicolai Næss: 5

Spilte en av sine bedre kamper på andrelaget. Plasseringssikker og en dyktig pasningslegger. Slo flere gode innlegg som fort kunne ha ført til baklengs for Tromsø. Tromsøs mål kom ikke fra hans side.

 

Alexander Solli: 4

Beste kampen undertegnede har sett av Solli. Gjorde én stygg feil tidlig i kampen da han skulle slå en langpasning mot Oussou og traff Tromsøspissen. Ellers var han solid og pasningsfoten hans er det aldeles ingenting å si på og det trekker opp. Kunne med fordel vært ute og blokkert det andre målet.

 

Victor Johansen: 3

Burde ha falt av på det første målet og kunne også – som Solli – ha blokkert det andre. Ellers spilte han på det jevne, men blei – som resten av forsvarsfireren – sjeldent stilt på de store prøvene utover i kampen.

 

Lars Vincent Andersen: 3

Direkte skyld i det første målet og var også én av fire som burde kommi ut og blokkert det andre. Vanskelig å vurdere det defensive utover i kampen, for Tromsø kom sjeldent så langt. Ballgjenvinning er han god på og er flink offensivt.

 

Lars Iver Strand: 3

Lå som defensivt anker og hadde stort sett kontroll, men var helt usynlig framover. Må dele skyld med forsvarsrekka for det andre målet. Var også han som missa på midtbanen, noe som førte til det første. Har langt igjen til tippeligaform, men positivt at han orka så lenge som han gjorde. Dessverre virka han ikke helt venn med ballen.

 

Adnan Haidar: 8

To mål og snytt for to straffer. Banens dominerende gigant. Gode pasninger, gode dribleraid og en arbeidskapasitet som ville gjort Øyvind Leonhardsen til statist. Kapteinen tok virkelig tak i laget og løfta unggutta. Av tippeligalaga er det nok bare på Vålerenga Haidar ikke ville vært i en hver førsteoppstilling og det er egentlig uforståelig.

 

Shola Akinyemi: 6

Sammen med Haidar sørga Akinyemi for at Tromsø aldri hadde ballen på midtbanen. Angrepsvillig var han også og farlig frampå ved et par anledninger, men det er taklingsstyrken hans som imponerte mest. Måten han kom foran Tromsøspillerne på og fikk dytta ballen til en medspiller på hver bidige gang viste at her har Vålerenga et emne som kan bli dominerende i tippeligaen med litt tid.

 

Chuma Anene: 5

Anene er god, driblesterk og skaper en god del farlige situasjoner. Dessverre kommer han bare nesten til hver eneste gang. Den siste touchen som gjør han aleine mangler. Og når han kom aleine, så skøyt han rett i magen på keeper.

 

Sidoine Oussou: 5

Litt det samme som Anene. Bra til å drible, men avsluttinga blir for tam. Allikevel skal han ha ros for å ha skapt tre målsjanser og en potensiell straffe på sine 37 minutter. For målsjansene Oussou skaper, de skaper han selv. Og det er kanskje også et problem, han går ikke på løp.

 

Shåresh Ahmadi: 5

Ahmadi løper og jobber og løper og jobber og terroriserer forsvarsfirere til gangs. Dessverre skapte han nå for lite sjanser, selv om han hele tida er villig til å gå på løp. Kanskje mangla pasningsleggeren (Qaka eller Zaid) til å tre Ahmadi igjennom, men uansett så skaper gutten problemer i en hver backfirer. Litt svak i duellene, ellers hadde han sannsynligvis scora på en av de store sjansene han fikk inne i femmeteren.

 

Ahmed El-Amrani: 7

Høyrebacken til Tromsø er sannsynligvis svimmel ennå. At ikke El-Amrani fikk to straffer i andre omgang er rett og slett uforståelig. Kommer til gode innleggsmuligheter og med en spiss med mer muskler kunne han fort ha hatt både tre og fire assist i denne kampen.