Kampreferat: Røa – Vålerenga 2 – 0 (2 – 0, 0 – 0)

15.08.2015 av under 2015, Damer, Fotball, VIF | 5 kommentater

Da er det klart for kamp mellom Røa på 4. plass og Vålerenga på 9. plass på tabellen. Kampen spilles på Ullernbanen fordi Røabanen får nytt kunstgress. Vålerengas to nye amerikanere, Kate Bennett og Kelsey Haycook er ikke blitt spilleklare til denne kampen.

Dagens beholdning: Kamilla Aabel debuterte. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

En oppsummering av første omgang. Røa har vært klart best. Maren Andersen sliter ekstremt med Kine Kvalsvik, som har fått veldig mye bakrom. På andre kanten sliter også Ellen Wang med Synne Skinnes Hansen. Det fører til mye dueller inne i Vålerengas boks, der Vålerenga ikke har vært flinke til å klarere. Vålerenga er heldige som ikke har fått utvist Guro Pettersen. Nok en kamp Guro Pettersen virker utrygg i feltet.

 

En oppsummering av andre omgang. Vålerenga hadde mye ball, men klarte å skape lite. Sto etterhvert høyt og det ga Røa noen kontringer på slutten. Dette var meget tannløst av Vålerenga.

 

Tid Kode Lag Tekst
0 Start   Kampen er i gang.
10 Sjanse Røa Kine Kvalsvik spilles igjennom på venstrekanten. Skuddet har Guro Pettersen små problemer med å ta.
14 1 – 0 Røa Megan Lindsay spilles igjennom på høyresida. Legger inn og på første stolpe hælflikker Kine Kvalsvik ballen inn i det lengste hjørnet.
15 Corner Røa Fra venstre. Line Holter slår. Pettersen ute og bommer på boksinga, men Røa får ikke avslutta og det blir utspill fra keeper.
18 Corner Røa Fra høyre.
18 2 – 0 Røa Etter klabb og babb foran mål scorer Nora Byoum Nilsen. Dårlig forsvarsspill av Vålerenga og dårlig keeperspill.
21 Sjanse VIF Vålerenga får en sjanse på frispark fra 18 meter, men Tina Wulf skyter utafor.
21 Sjanse Røa Innlegg fra Kvalsvik som Lindsay header utafor.
27 Corner Røa Fra høyre. I nettveggen.
29 Sjanse Røa Igjen sliter Vålerenga må å klarere i boksen. Røa får en avslutning etter en dødball.
33 Corner Røa Fra venstre. Går over feltet og heades ut til målspark.
36   Røa Innlegg fra Skinnes Hansen som er litt for høyt. Generelt sliter Vålerengas to sidebacker.
39   VIF Nå er jeg spent. Guro Pettersen feller Line Kvalsvik på sekstenmeter utafor sekstenmeterstreken. Dette er soleklart rødt kort. Ballen går en meter utafor målet.
41   REF Etter konferasjon med linjedommer og deretter kapteinene blir det ufattelig nok dropp.
45 Corner Røa Ny corner etter at Vålerenga sliter med å klarere. Igjen bommer Guro Pettersen på ballen.
45     Det legges til ett minutt. Utrolig når situasjonen med droppen tok tre minutter.
45 Corner VIF Ender ikke i noe.
  Pause    
46 Bytte VIF Ut: Maren Andersen. Inn: Maren Hauge.
46   VIF Da er vi i gang. Vålerenga med avspark. Hauge tar venstrebacken, Wang over på høyre.
50 Sjanse Røa Innlegg som Pettersen skal holde, men slipper. Kvalsvik skyter i nettveggen.
51 Corner VIF Wulf fra høyre. Klareres ut.
52 Corner Røa Fra høyre. På nytt slår Herregården det bak mål.
54 Sjanse VIF Feilpasning i Røaforsvaret. Anne Lise Olsen skyter på direkten fra tyve meter. Halvmeteren over krysset.
57   Røa Daniela Schwarz bommer på en takling og tar spilleren. Hu holder seg på beina, men innlegget går rett i klypene på Pettersen. Kunne fort vært straffe.
58 Sjanse Røa Ser ut som klar offside på Skinnes Hansen, men linja lar den gå. Pettersen ute og avslutninga går utafor.
60 Bytte Røa Ut: Megan Lindsey. Inn: Vilde Hasund.
      Det er 163 tilskuere på Ullernbanen.
63 Sjanse Røa Innlegg fra Hasund som Kvalsvik er på, men ikke klarer å styre på mål.
67 Gult VIF Tina Wulf. Frustrert over at Røa drøyer tid på alle dødballer feier hu ned en spiller. Wulfs andre gule kort. Det betyr at hu nå står i fare for å få karantene.
74   VIF Pettersen er ute og klarerer et gjennomsspill.
78 Sjanse Røa Kommer to mot en. Et dårlig mottak av Skinnes Hansen gjør at Guro får avverga.
79 Bytte Røa Ut: Synne Skinnes Hansen. Inn: Gabrielle Lemos Lie
82 Bytte VIF Ut: Ellen Wang. Inn: Kristin Carlsson.
85 Sjanse VIF Vålerenga har gjort en formasjonsendring, men sliter med å skape noe. Fridlund tester skuddfoten fra tyve meter, men volleskuddet er det lite trøkk i.
86 Sjanse Røa Skudd fra Hasund som går utafor.
88 Sjanse Røa På nytt forsøker Hasund seg på et skudd.
88 Bytte Røa Ut: Sunniva Skeie Wiencke. Inn: Isabel Bårdsgjære.
90   REF Det er lagt til tre minutter.
90 Bytte VIF Ut: Ingrid Søndenå. Inn: Kamilla Aabel.
      Kamilla Aabel får sin vålerengadebut.
90 Slutt   Vålerenga taper 2 – 0 etter en svært dårlig kamp.

 

 

Røa – Vålerenga 2 – 0 (2. omgang)

Toppserien

Lørdag 15. august 15:00

Ullernbanen

163 tilskuere.

 

Røas lag:

Silje Vesterbekkmo

Hedda Strand Gardsjord – Kristine Bjørdal Leine – Gunnhild Herregården – Nora Byoum Nilsen

Sunniva Skeie Wiencke – Line Holter – Marita Holmen Iversen

Synne Skinnes Hansen – Megan Lindsay – Kine Kvalsvik

 

Vålerenga lag:

Guro Pettersen

Maren Andersen – Ingrid Søndenå – Daniela Schwarz – Ellen Wang

Johanne Fridlund – Tina Wulf – Camilla Christensen – Mina Kjørum

Anne Lise Olsen Rikke Storrø

 

 
Målsjanser Røa Vålerenga  
1. omgang 5 1  
2. omgang 6 2  
Totalt 11 3  

 

Cornere  Røa Vålerenga  
1. omgang 5 1  
2. omgang 1 1  
Totalt 6 2  

 

Vålerengas beste: Johanne Fridlund.

 

Spillerbørs:

Guro Pettersen – 2

Pettersen sliter med en dårlig lyske, men hvorfor skal det gå ut over resten av keeperspillet? For tredje kamp på rad var hu veldig usikker i feltet. Går ut og feilberegner på innlegg hu ikke kan nå og går ikke ut på innlegg hu skal plukke. På flere enkle baller ga hu retur. Nå plukka hu stort sett de returene sjøl igjen, men en litt mer giftig spiss hadde straffa henne nådeløst for dette. Pettersen trenger en pause. Bør benkes og bli helt frisk før hu står toppserie igjen. Skulle vært utvist, men ei dommer som ikke har kvalifikasjonene til å dømme i toppserien lot henne fortsette. Helt uforståelig!

 

Maren Andersen – 1

Katastrofekamp av Andersen. Var totalt feilplassert og det blei et bakrom bak henne som blei utnytta gang på gang i første omgang. Det var faktisk helt krise. Hadde blitt bytta ut etter ti minutter om undertegnede hadde fått vilja si. Første gang undertegnede ser henne i en viktig kamp som høyre back, hu er definitivt ikke noen høyreback. Har vært mye bedre som midtstopper tidligere. Feilplassert er et stikkord. Du gir ikke en spiller som er litt raskere enn deg fire meter forsprang i hver duell. Da taper du kampen.

 

Ingrid Søndenå – 3

Pleier ofte å være en bauta, men med usikre backer blei hu kraftig avslørt på fart i denne kampen. Heller ikke de vante langpasningene traff og hu var involvert i de rare situasjonene der Vålerenga ikke klarte å klarere ballen vekk inne i straffefeltet. Årsverste fra Søndenå.

 

Daniela Schwarz – 3

Var flytta inn sentralt og virka skikkelig ukomfortabel med rollen. Slo flere elendige oppspill som blei brutt i midtbaneleddet, men gjorde en godkjent defensiv jobb. Var ikke involvert i baklengsmåla, men klarte heller ikke å gjøre seg gjeldende framover på banen. Hadde flaks med at dommeren ikke dømte straffe da Røa-spilleren var ærlig og holdt seg på beina, men ikke klarte å få til innlegget, etter at hu blei soleklart felt.

 

Ellen Wang – 3

Gjorde ingenting framover og blei alt for lett dratt av bakover. Virka ikke å være på i det hele tatt. Lot feilvendt ving få vende opp i stedet for å sette inn trykk i ryggen hennes. Første målet til Røa er hennes – ene og aleine. Du lar ikke en feilvendt spiller vende opp og få utfordre deg uten at du går inn i en duell og tvinger fram – i verste fall – et innkast for bønda. Tok seg opp noe da hu bytta side i andre omgang.

 

Mina Kjørum – 2

Kjørum uten taktomslag er like målfarlig som en overvektig feit og fyllesjuk fotballsupporter. Får litt pluss for defensivt arbeid, men offensivt var det helt nakent.

 

 

 

Camilla Christensen – 2

Vant Christensen en duell? Klarte hu å dra av en eneste spiller? Undertegnede kan ikke huske en så tannløs kamp fra Christensen noen sinne. Dette var regelrett noe av det dårligste som er prestert uten at trenerteamet har valgt å ta henne av banen. Skuffende. Vanligvis en av Vålerengas viktigste spillere – i dag totalt håpløs. Det forventes mye mer av en spiller i landslagsdiskusjon enn det hu presterte i dag. Håper hu var sjuk, for dette var dårlig.

 

Tina Wulf – 3

Nok en spiller som virka å være av. I perioder var hu mer opptatt av fløytetøytas elendige prestasjoner enn å se på seg sjøl og hennes egne elendige prestasjoner. Det førte til hennes andre gule kort for sesongen. Traff nok en gang ikke med en eneste dødball. Nå må trenerteamet snart bytte dødballegger. Wulf har vært god, men de siste fire kampa har hu missa totalt på alle dødballer. Da må noen andre inn.

 

Johanne Fridlund – 4

Katastrofe at Vålerenga beste spiller ikke er høyere enn en firer, men så dårlig var Vålerenga i dag. Hu var den eneste som hadde noe som ligna taktomslag i kampen og dro av noen spillere innimellom. Stinget var dog ikke nok til at hu kom til avslutningsmuligheter som var gode. Hadde dog et skuddforsøk på volley som ikke var så galt.

 

Rikke Storrø – 2

Storrø skal ha for én ting – hu jobba; men det er også alt. Det er mulig at hennes konstante løping var årsaken til at hu heller ikke orka et eneste taktomslag i løpet av kampen. Fine pasninger så det ut som om hu jogga etter. Grusomt å se på.

 

Anne Lise Olsen – 3

Spilleren som alltid pleier å skape noe med sin fart, sitt rykk og sin søken etter bakrom var like tannløs som resten av Vålerenga. Ikke noe sting i rykket hennes i det hele tatt, det var vel knapt et rykk. Hu framsto – som resten av laget – som om de kom fra to tøffe nittiminutters kamper tidligere på dagen. Da må man stille seg spørsmålet om de gidder å gjøre restitusjonsjobben godt nok, for det er ei uke siden forrige kamp. Du er ikke sliten i ei uke om du restituerer som du skal.

 

Maren Hauge – 4

Det var synlig at Hauge ikke har spilt fotball på en stund, men hu var allikevel den viktigste grunnen til at Vålerenga klarte å ha ballen mest i andre omgang. Drepte det bakrommet som Andersen skapte i første omgang, klarte dessverre ikke å gjøre den store forskjellen framover og mangler helt klart matchform; men hey – hu dobla profesjonaliteten til Vålerenga da hu jogga ned etter kampen. Vanligvis er det bare Schwarz som gidder å gjøre det, nå var det to. Kan vi klare en dobling neste kamp også, så kanskje noen klare å restituere seg på den uka som kommer.

 

  1. Petter Thoresen sier:

    Vil det bli noen forandring i 11-eren snart? Tenker da mest på ufarlige spisser! 11 mål på 13 kamper for et lag som før sesongen sa de skulle være i toppen

  2. […] i bortekampen mot fjerdeplasserte Røa, og tapte til slutt 2-0. NFF har en egen sak, men Sotahjørnets Venner fulgte kampen live. Vålerengas to nye amerikanere ble ikke spilleklare til denne kampen. […]

  3. […] Man kan lure på hva laget har gjort. Det nytter ikke å skylde på tøft kampprogram. Riktignok har det vært mange harde kamper i det siste, men det er faktisk ei hel uke siden forrige kamp. Ei hel uke! Da nytter det ikke at hele laget jogger rundt som om de løp maraton dagen i forveien. Sotahjørnet hadde livereferat fra kampen. Det kan du lese her. […]

  4. […] fra sine samarbeidsaviser i andre regioner der Toppserien spiller. Men på Vålerenga-bloggen Sotahjørnets venner kan du lese et detaljert […]