Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Stanken av usportsligheter

26.06.2011 av under 2011, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Det var klart for toppoppgjør i 1. divisjon for kvinner. Vålerengas motstander var laget som varsler sin stank allerede i navnet. Som mange andre førstedivisjonsklubber har gjort nå i VM-pausa, så har også Fart henta inn en tippeligaspiller som forsterkning, Gunilla Forseth fra Trondheim Ørn.

 

Uten at det egentlig så ut til å hjelpe så mye. Vålerenga dominerte stort fra start av kampen. Det ene angrepet etter det andre blei rulla opp og målsjansene blei bare større og større. Men så var det å få ballen i mål da. Akkurat det skulle som vanlig drøye en god stund. Men etter 23 minutteres spill, på den sjette store sjansen,  skjedde det. Hanne Mellingsæter finta pasning ut til Tone Løkås på kant. I stedet spilte hu igjennom Marianne Hanssen aleine med keeper og endelig fikk publikum noe å juble for.

 

Sant og si burde Hanssen ha score to minutter seinere også. Nok en gang aleine med keeper, men denne gangen klarte keeper å redde med en beinparade. Minuttet seinere kom derimot nummer to. Hanssen spiltes igjennom på venstresida, dro seg innover i banen og så opp. Der kom Maria Arnesen som stormende inn mot bakre stolpe og Hanssen valgte å slå pasning i stedet for å skyte selv. I tomt mål nærmest spaserte Arnesen ballen inn.

 

Og det burde fvært mer. En langpasning fra Trude Johannessen åpna Farts forsvar. Mellingsæter var aleine med keeper. Fart skreik på offside, men de må de lære seg regla bedre. Offside er når ballen spilles, ikke når den mottas. Mellingssæter slo pasning til Hanssen som uforståelig setter ballen over på blank goal fra fem meters hold.

 

Farts eneste målsjanse i omgangen kom fordi dommeren feilaktig ga dem et frispark på 17 meter. Dette var faktisk det eneste Fart hadde å komme med i førsteomgangen. At Vålerenga ikke gikk til pause med femmåls ledelse er nesten et under.

 

Det var nå det skjedde – beviset som forteller hva hamarsinger egentlig er for noe, stinkende usportslige kryp. Trude Johannessen, Vålerengas ene midtstopper, lå nede skada. Vålerenga valgte å spille ballen ut, omtrent 20 meter fra egen dødlinje. Det blei et lite stopp i spillet, men så fort Johannessen hadde reist seg tok Fart innkastet. Tilbake til høyrekant Anette Pedersen, som i stedet for å spille tilbake ballen til Vålerenga, slo inn i feltet. Ettersom Johannessen ikke var på plass ennå, endte det med én mot én duell. Skikkelig sportslig…

 

Hilde Ånneland forsøkte muligens å klarere til corner, men hu heada ballen inn i mål bak Reidun Jensen. Det får så være. Alle blei vel tatt litt på senga av Farts egen versjon av fair play. Det er på tide med en klargjøring. Når ballen spilles ut på grunn av skada spiller, så skal ballen spilles tilbake til det laget som spilte den ut. Det er fair play. Men om hamarsinger i det hele tatt veit hva utrykket fair play betyr er vel heller tvilsomt.

 

Det blei jevnere etter dette. Vålerenga virka mer nervøse og selv om laget fortsatte å produsere sjanser, måtte nå også keeper Jensen trå til. Etter å ha fryst seg igjennom første omgang hadde hu to viktige og gode redninger i andre. Fart fikk aldri utligninga og Vålerenga vant forholdsvis greit. Dermed er det igjen avstand ned til de nærmeste laga.

 

Vålerenga – Fart 2-1 (2-0)

1. divisjon kvinner

25.06.2011 16:00, Vallhall

Tilskuere: 80

 

Kampstatistikk:

 

23

Mål

1-0

Marianne Hanssen (Hanne Mellingsæter)

26

Mål

2-0

Maria Arnesen (Marianne Hanssen)

46

Gult

 

Hilde Ånneland (Vålerenga)

58

Mål

2-1

Selvmål: Hilde Ånneland

79

Ut

 

Tone Løkås (Vålerenga)

79

Inn

 

Kristin Haugstad (Vålerenga)

79

Ut

 

Sharon Hansen (Vålerenga)

79

Inn

 

Marte Libach (Vålerenga)

79

Ut

 

Marte Enkerud (Fart)

79

Inn

 

Ingeborg Skogsfjord (Fart)

 

Målsjanser

1.omg

2.omg

Totalt

 

Vålerenga

9

7

16

 

Fart

1

5

6

 

 

 

 

 

 

Cornere

1.omg

2.omg

Totalt

 

Vålerenga

1

3

4

 

Fart

1

1

2

 

 

 

Vålerengas lag:

Reidun Jensen

Susanne Johnsen – Hilde Ånneland – Trude Johannessen – Silje Kronkvist

Maria Arnesen – Heidi Valø

Tone Løkås – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Marianne Hanssen

 

Farts lag:

Lisbeth Johansen

Ida Grubben – Liv Rundhaugen – June Holter – Anita Lindgren

Ane Nørstebø – Ane Olsen – Lene Bredesen – Gunilla Forseth

Marte Enkerud