Knuste Holmen

11.08.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det var nervøs stemning da Vålerenga 2 møtte Holmen med et reserveprega juniorlag i oddsenligaen i går. Det var det slettes ingen grunn til. Riktignok slapp Holmen til med et par målsjanser i første omgang og Vålerengas rekruttgutter misbrukte sine åtte noe som gjorde at det sto målløst til pause; men i andre omgang dansa Vålerenga rundt med yachtklubben.

 

Alkanany – for en spiller

Mortadha Alkanany er et talent det aldri har finni maken til i norsk fotball. Han viste mye av det i går. Samtidig har han fortsatt en del å gå på taktisk sett; men i går var det for så vidt greit å rote bort noen store målsjanser til ingenting ved å forsøke å drible alle seks han hadde runda én gang atter én gang.

Mortadha Alkanany herja vilt. Her fra i vinter. Foto: Thomas Brekke Sæteren.

 

Han starta hele ballet i andre omgang. Spilte seg ut av forsvaret med Marius Koss og dribla av et par mann før han sendte Henrik Udahl inn i straffefeltet. Udahl blei felt og satte straffa bombesikkert i mål – der han alltid setter dem. Nå er det avslørt på TV for første gang, så nå må han finne på noe annet til neste kamp…

 

Med drøye 25 minutter igjen dribla Alkanany seg fri, men tok et lite touch for mye på kula før han fyra av. Dermed rakk en holmenspiller å blokkere skuddet – og det blei kun hjørnespark. En fortvila Alkanany fikk trøst av David Coulibaly – og det Coulibaly sa, fikk Alkanany til å våkne. Hjørnesparket fra Niklas Castro traff Coulibaly; men han fikk ikke styrt den på mål. I stedet gikk den ut til Alkanany som resolutt sendte kula inn i nettet.

 

Og Alkanany fortsatte å være dominerende. Han var nest sist på ballen  da Niklas Castro sørga for at det sto 3 – 0 drøye ti minutter seinere. Og nå blei det virkelig moro. Tega George tok et skikkelig raid, dro av hele yachtklubben og satte Vålerengas fjerde for kvelden. Men det var ikke ferdig.

 

Lars Olden Larsen skulle få sitt første mål for klubben også. En kanon – frekt fra død vinkel. Og helt til slutt satte Alkanany det mest ydmykende punktumet for kvelden av alle. Dribla av yachtklubben – til og med keeper – og fullførte urineringa av Holmen. 6 – 0!

 

Alle gutta!

Det er vanskelig å framheve én spiller i en sånn kamp. Mortadha Alkanany sjølsagt – han har det eksepsjonelle i seg; men like fullt var det en lagseier. Klanens Webradio hadde så vanskeligheter med å plukke ut én enkeltspiller at det blei delt mellom indreløper/venstreving/spiss Alkanany og høyreback George, men hele laget var veldig gode.

 

Midtstopperparet med Madhusan Sandrakumar og Mats Vågan var bunnsolide, med unntak av en liten glipp i første omgang da Llullaku kom aleine med Adrian Møller. Høyresida med Tega George og Niklas Castro torpederte Holmens venstreside. Venstresida med Marius Koss og Alkanany herja vilt.

 

Henrik Udahl og David Coulibaly fungerte veldig godt sammen i mellomrommet og Rino Falk Larsen eide midtbanen sammen med Mattias Totland. Da blei det enkelt Adrian Møller å holde nullen – som mot Real Madrid.

 

Det eneste skåret i gleden er at både Falk Larsen og Alkanany nå har karantene mot Grorud. Dermed blir det en meget vanskelig inngang på den kampen. Alkanany er nå oppe i sitt femte gule kort og må stå over for hvert kort han får framover.

 

Opp

Vålerenga klatra opp på syvende plass, poeng foran Senja og poenget bak Finnsnes. Med 22 poeng og elleve kamper igjen er Vålerenga 2 godt på vei til å kunne slå bestenoteringa sjetteplass og 36 poeng. Til alt overmål – den blei tangert i fjor. Det er elleve poeng ned til nedrykk, så det er ikke noe problem lenger. Det nye målet heter femteplassen, passere Stabæk 2 og bli det beste rekruttlaget. Gutta er langt på vei allerede.

 

#18 Moa

Mohammed Abdellaoues draktnummer #15 mot Real Madrid var midlertidig. Nå får han #18 og det er venta at det i morgentimene på onsdag vil løpe varmt i trykken i Sjappa.

 

#Verdens Styggeste Drakt – Ruben Kristiansen

Som vi nevnte at VG skreiv i går, så har altså Ruben Kristiansen gått til klubben med verdens styggeste drakter. Som eneste lag er også Brann representert med hjemmedrakta, mens de andre kandidatene er borte-, tredje- eller keeperdrakter. Vi gratulerer Bergen bygd. Måtte dere holde dere langt nede i divisjonssystemet i lang tid…

 

Vil du ha flere overgansrykter så har VPN lagi ei samleside. Den er ganske fin, sjøl om de ikke har fått med seg at Emelie Erlandsson spilte sin siste vålerengakamp mot Klepp og nå går til svenske LB07.

 

Torsdag

Siden det sikkert er mange som ikke har fått det med seg, så tar vi det med til slutt. Vålerengas G19-lag spiller åttendelsfinale i NM i Vallhall på torsdag klokka 15:00. Motstander er Molde. Ikke så lenge etterpå, snarere bestemt klokka 18:30, så spiller Vålerengas iskrigere sin første treningskamp på Jordal Amfi. Motstander er Storhamar. Begge kamper vil bli sendt på Klanens Webradio – kanskje med bilde – kanskje kun webradio.