Østkantramp inn – vestkantberte ut

07.08.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Mohammed «Moa» Abdellaoue gjør vålerengacomeback og har signert langtidskontrakt. Han rekker ikke kveldens kamp mot Tromsø, men søndagens kamp mot Real Madrid. Damelaget møter Klepp på lørdag og Sotahjørnet raser over at Vålerenga kan hjelpe Lyn til opprykk til toppserien. I tillegg myser vi litt på rekruttlagets nederlag mot Tromsdalen i går. Gjetordet for helga er innholdsrikt.

 

«Moa» tilbake
Vi starter enkelt og greit med dagens store nyhet. Mohammed «Moa» Abdelloue er tilbake i Vålerenga og har signert en fire og et halvt år lang kontrakt. Han er ikke spillerklar i dag, men møter Real Madrid på søndag og vil bli presentert for publikum i pausa på dagens kamp mot Tromsø. Dermed blåses det støv av den gode gamle Moa-klassikeren på Thorbjørn Egners vise om vesle Hoa.


Østkantrampen er tilbake i kongeblått. Foto: Hjesus.

 

Vi har en ekte østkantramp og gutten heter Moa
Han skyter som en nokasmann og dribler av deg skoa
Når Moa trekker drakta på
Så velger han den kongeblå
Og Moa slåss til siste slutt
For han er en ekte oslogutt!

 

Sjøl mener «Moa» at han trenger to til tre uker på å være tilbake i skikkelig kampform. Han er ikke skada, men det har ikke vært seriekamper i Tyskland ennå og han blei fristilt når den siste oppkjøringa starta. Vi har skrivi en egen artikkel om «Moa» fra pressekonferansen tidligere i dag.
 

Tromsø
Men Moa er altså ikke med i kveldens tropp mot Tromsø. Den kampen kan bli vanskeligere enn mange tror på forhånd. Lag som taper med fem mål eller mer, tar som regel poeng i neste kamp; men Vålerenga har brutt den statistikken der før. Seinest mot Haugesund i år klarte vi en sterk 2 – 0 seier etter at Haugesund tapte 6 – 0 for Rosenborg i runden før. Den prestasjonen må gjentas i kveld.

 

Tromsø mangler kaptein Simen Wangberg og har mista Thomas Drage i sommervinduet. Vålerenga har forsterka kraftig og Robert Lundström og Melker er med i dagens vålerengatropp. Noen stussa på at Markus Nakkim er utelatt fra troppen og dessuten ikke spilte oddsenligakampen mot Tromsdalen i går. Det er det lite dramatikk i. I dag er Simon Larsen valgt fordi han er bedre som høyreback enn Nakkim, samtidig som han fint kan spille midtstopper. Samtidig er Nakkim forespeila en del spilletid mot Real Madrid, full kamp mot Holmen i oddsenligaen på mandag og igjen full kamp i åttendelsfinalen i NM for G19 mot Molde på torsdag. Det er altså en totalbelastning som gjorde at han ikke spilte gårsdagens kamp.

 

Tromsdalen
Vålerenga 2 stilte et meget ungt lag i oddsenligaen mot Tromsdalen i går. Fire juniorfeil blei gjort i første omgang og Tromsdalen straffa dem nådeløst med tre mål. To av dem på overtid og sjølsagt på hjørnespark.

 

I andre omgang ga Niklas Castros fantastiske avslutning etter knappe åtte minutter håp om poengdeling, men seks minutter seinere gjorde Vålerenga en grov forsvarsfeil da Tromsdalen kontra etter et hjørnespark og det sto 1 – 4. De unge gutta har lite oddsenligaerfaring og blei mektig slitne på slutten. Dermed klarte de ikke å løfte seg de siste tyve minuttene.

 

Uansett var dette nok et skritt i riktig retning for flere av unggutta. Mortadha Alkanany herja til tider på midtbanen. Niklas Castro scora igjen og var meget delaktig i angrepsspillet. Tega George gjorde en skikkelig brøler, men ellers spilte han solid i en uvant høyrebackrolle. I tillegg fikk Lars Olden Larsen sin oddsenligadebut og kom helt greit fra dem.

 

Alt i alt en grei gjennomført kamp. Vålerenga gikk inn i kampen med tanke på den kommende holmenkampen som er langt viktigere. Da kommer Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Sander Berge, Rino Falk Larsen. Og for alt vi veit, det er ikke utenkelig at Elías Már Ómarsson og «Moa» spiller hver sin omgang.

 

Real Madrid
Søndag er det kamp mot Real Madrid og den kampen er sjølsagt utsolgt. Noe av inntektene Vålerenga får på denne kampen er allerede brukt. Denne kampen har med andre ord gitt oss muligheten til å få «Moa» tilbake og da er det naturlig at han debuterer igjen i akkurat den kampen. Det blir pressekonferanse med Rafael Benitez lørdag klokka 19:30 og søndag etter kampen. Mer informasjon om dette kan du se på Vålerengas sider.

 

Klepp
Vålerengas toppserielag møter Klepp i Vallhall på lørdag. Vi er med andre ord inne i en svært så hektisk kampkalender. Vålerenga trenger en seier igjen nå. Etter et knepent tap hjemme for Avaldsnes i serien og et tap i cupen borte mot Stabæk etter ekstraomganger, så er det avgjørende å plukke poeng for å henge med i serien igjen.

 

Kampen streames med kommentarer fra Klanens Webradio. Dessverre blir det ingen grafikk denne gang. Du kan se kampen i videovinduet under.

 

Utlån til Lyn
Vi er ikke bare litt sinte på Sotahjørnet, vi er rasende. Fra før kjemper Vålerenga om spillere fra osloområdet med toppserieklubbene Røa, Stabæk, Kolbotn og LSK Kvinner. Da er det unødvendig å hjelpe nok et lag mot konkurranse om spillerne. Og ikke nok med det – det er den verst tenkelige klubben.

 

Midtstopper Elisabeth Bakken gjør nemlig vestkantberte av seg og går til Lyn på utlån resten av denne sesongen. Lyn som kjemper med Grand Bodø og Urædd om opprykk til toppserien. Det er en regelrett skandale! Fra Sotahjørnet ønskes det ikke lykke til med oppholdet.

 

Vålerenga i helga:
Fredag 19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Tromsø, Tippeligaen, Ullevaal Stadion
Lørdag 14:00 Fotball: Vålerenga Damer – Klepp, Toppserien, Vallhall
Søndag 13:00 Fotball: Elverum – Vålerenga 2 Damer, 2. Div avd 1, Elverum Stadion
Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Real Madrid, Showkamp, Ullevaal Stadion

 

  1. Marius H. sier:

    Vet ikke om jeg vil kalle Drage-exiten for «mista Thomas Drage». «Sendt vekk» er nok en bedre formulering