Melker Hallberg på lån

06.08.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Den nitten år gamle midtbanespilleren Melker Hallberg har signert en låneavtale ut sesongen. Han debuterte for Udinese i januar, men er ikke forespeila nok spilletid denne høsten. Derfor lånes han ut til Vålerenga denne høsten. En svært viktig signering i Vålerengas tynneste lagdel. Han er spilleklar til morgendagens kamp mot Tromsø, men fikk ikke vest på dagens trening og starter nok derfor ikke. Trodde vi, for plutselig stjal han vesten til kaptein Christian Grindheim. Så kanskje skal han starte allikevel. Det er spennende. Ut i fra dagens trening er han en spillertype som kan gå rett inn i startelleveren. Hvor god han er? Vålerenga prøvde å få opsjon på kjøp, men da lo bare Udinese.

Melker Hallberg er klar for Vålerenga. Foto: VIF-media.

 

Han er en Grindheim-type. Virka veldig rolig med ballen på dagens økt og hadde god oversikt. Pasningsspillet var solid og det var tydelig at spillerstilen hans ønsker et høyt balltempo. Nettopp det kan bli viktig mot et defensivt Tromsø. Skuddet var også bra. Det kan også være en svært viktig egenskap mot Tromsø. Langsskudd kan fort være måten vi kan skape sjanser på. Tromsø kommer til å knipe igjen for å unngå et nytt stortap.

 

Hallberg er fra Ljungbyholm rett utafor Kalmar og debuterte i allsvenskan som sekstenåring for nettopp Kalmar. Han er den fjerde yngste målscoreren i allsvenskan. Han har ikke fått kamper for a-landslaget ennå, men har 19 opptredener for G17, samt ni for både G19 og G21-landslaget til Sverige. A-landslaget er som kjent en smule bedre enn det norske, som faktisk har detti ned til en feiende flott 68. plass på maFIFA-rankinga.

 

Lundström starter
Derimot, som alltid når Kjetil Rekdal henter en ny forsvarsspiller, går han rett inn på laget. Vi nevner i fleng: Jan Lecjacks, Joseph Baffo, Nicolai Høgh og Jonatan Tollås Nation. Sistnevnte rett fra skadeopphold. Felles for dem alle, de dreit seg ut i de to første kampa sine. De tre andre: Kjetil Wæhler, Ruben Kristiansen og Niklas Gunnarsson gjorde det greit, men de hadde vært i Vålerenga i flere måneder før de starta i tippeligaen. Robert Lundström starter dermed mot Tromsø.

Robert Lundström blei drilla som høyreback. Foto: Hjesus.

 

Zahid scora
Ghayas Zahid scora igjen på dagens trening. Ikke uventa etter et perfekt slått innlegg av Aleksander Mathisen som mer og mer framstår som en av de viktigste spillerne i Vålerenga. I tillegg var John Arne Riise til stede på treninga. Det er usikkert om han får spille mot Real Madrid. Vålerenga håper det, men det er mulig at noe sånn bettingselskapsponsorat setter stopper for det. Fra rekruttlaget var Rino Falk Larsen til stede.

 

Lindkvist kampklar
Rasmus Lindkvist er den store positive nyheten. Han er kampklar, men fikk ikke vest og starter dermed på benken. Daniel Fredheim Holm er stadig i framgang, men rekker ikke tromsøkampen. Michael Langer nærmer seg også a-lagspill igjen. Samtidig har Lars Hirschfeld knekt tommelen. Da spørs det om ikke han snart fristilles fra Vålerenga. Ingen grunn til at han skal oppta plass på trening når han kommer tilbake. Vi gjetter på en startoppstilling:

 

Sascha Burchert
Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Kjetil Wæhler – Ruben Kristiansen
Herman Stengel – Christian Grindheim / Melker Hallström
Ghayas Zahid
Aleksander Mathisen – Deshorn Brown – Daniel Braaten

 

Tromsdalen
Vålerengas rekruttgutter spiller oddsenligakamp mot Tromsdalen i Valhall i kveld. Dette er en hengekamp og er kanskje mer viktig for oslofotballen generelt enn for Vålerenga. Det trengs at det er ett av oslolaga som rykker opp, den eneste konkurrenten er Tromsdalen. Tar Vålerenga poeng i kveld, så hjelper de Oslo godt på vei. Det er hjelp til selvhjelp også. Det er godt å ha flere lag enn Bærum å sende spillere på utlån eller kontrakt på, for så å hente hjem gode fotballspillere.

 

Det blir en vanskelig kamp. Kristoffer Klaesson får sin tredje ilddåp i oddsenligaen. Det virker som han kun skal matches mot topplaga. KFUM, Kjelsås og nå Tromsdalen. Da mangler han bare Grorud. Samtidig er det kun Mattias Totland som benyttes av a-lagsspillerne. Viktige spillere som Rino Falk Larsen er heller ikke med i angst for at de skal få gult kort og må stå over den svært viktige kampen mot Holmen på mandag. Madhusan Sandrakumar, Tega George og Mortadha Alkanany sto over med karantene sist og er klare, mens Christian Borchgrevink har vært på landslagsoppdrag. Vi forsøker oss på en startoppstilling her også.

 

Kristoffer Klaesson
Madhusan Sandrakumar – Sander Pettersen – Mats Andersen – Marius Koss
Mattias Totland – Simen Hestnes
Mortadha Alkanany
Tega George – David Coulibaly – Niklas Castro

 

Nordlys har tinga streaming av kampen og dermed må man ha a-mediaabonnement for å se den. Det eneste a-media har igjen i Oslo er Nordstrands blad. Klanens Webradio sender, men kun webradio.
 

Damene utslått
Damelaget blei slått ut av cupen borte mot Stabæk. Etter 2 – 2 etter full tid klarte de å rote seg bort i ekstraomgangene. Det med én spiller mer enn Stabæk. Svært skuffende og igjen var det defensivt det gikk galt. Passivt forsvarsspill og Stabæks seiersmål kom i en tre mot fem situasjon. Det er for sløvt av Vålerenga. Kampreferat finner du her.

 

Tap for Borchgrevink
Christian Dahle Borchgrevink er fast høyreback på Norges gutter 16-lag; men det hjelper lite. Danmark kunne angripe fra sin høyreside, Norges venstreside og dermed vinne 1 – 3 i går.

 

Underberg gravd opp
Undulater eller lynsupportere har vært på ferde på stadiontomta til Vålerenga. Idioter som dem er, trudde dem Vålerenga lot grunnsteinen ligge etter seremonien 29. juli. Grunnsteinen blei sjølsagt gravd opp igjen sporenstreks; men noen vålerengasupportere syntes det etterpå var morsomt å grave ned ei flaske Underberg der grunnsteinen lå og skal plasseres. Nå er derimot Underbergflaska gravi opp. Dermed har altså enten lynsupportere eller undulater vært på ferde.

 

Vi antar det er lynsupportere og en meget snurt Finn Borgersen har skrivi en sutreartikkel etter at han altså ikke klarte å stikke av med grunnsteinen, men fant ei flaske Underberg i stedet. Han mener altså at Vålerenga skal fortsette på tUllevaal Stadion. Vi tror han kun er redd for jobben sin. Borgersen jobber nemlig med arrangementene på Ullevaal Stadion. Sånn sett har han ingen troverdighet. Han klarer heller ikke å skrive navnet på klubben og omtaler Vålerenga Fotball som Vålerengen.

 

Troverdighet har du ikke Borgersa. Intelligens heller ikke. Hvor smart er det å gå ut på den måten i avisa? Sant og si mener Sotahjørnet at den gamle dama, Aftenposta, burde tenke seg om før de trykker et sånt innlegg. Noen mennesker, Aftenposta, bør beskyttes mot sin egen dumhet. Finn Borgersa er en av disse. Noen ganger er det lurt å la være å trykke leserinnlegg i stedet for å bevise for alle og en hver at Borgersa er en dust og at Aftenposta ikke lenger har troverdighet. Det er en grunn til at vi ikke lenker opp Aftenposta. I stedet kan dere lese saken fra 29. juli i Dagsavisa én gang til. Dagsavisa har blitt vår favorittavis etter at Reidar Sollie har fått lov til å følge opp Vålerenga som en lokalavis skal.
 

Vålerenga i dag:
17:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Tromsdalen, Oddsenligaens avdeling 1, Vallhall

 

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    Finn Borgersen jobber ikke på Ullevaal men det gjør derimot Kjell Borgersen. En usedvanlig hyggelig og grei kar selv om han er Godset supporter på sin hals så ønsker han alltid Vålerenga alt vel! Han er forøvrig far til dommeren Kim Borgersen. Underverdenen havnet ikke på Oslo Vest. Mulig F.B hadde gravd den opp etter at vi gravde den ned. Den lå imidlertid en meter unna der steinen ble gravd ned. Undertegnede tok vare på Underbergeren og hvor den nå befinner seg  lurer vel mange på!