Lars Iver Strand er tilbake

24.06.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

Vålerenga hadde med syv spillere fra A-stallen til oppgjøret mot Skeid i Vallhall. Ikke alle fikk spille, og ikke alle starta. Mest gledelig før kampen var det å se at Lars Iver Strand var tilbake i troppen etter sitt lange skadeavbrekk. Laget kom fra rein rundjuling i Tromsdalen, skulle gutta snu her hjemme?

Lars Iver Strand tilbake i kamp. Foto: VIF Fotball.

 

Det tok ikke lange tida før vi kunne fastslå at så ikke var tilfelle. Vålerenga blei regelrett overkjørt i starten av kampen. Presshøyden var lav og forsvaret var vaklende og det tok under et kvarter før Stian Nikodemusen dunka inn det første målet på volley bak Gudmund Kongshavn. Det var tre mann inne i feltet og tre Vålerengaspillere. Alexander Solli fikk ikke blokkert skuddet og Dawda Leigh så for mye på ballen og glemte markeringa si. Nikodemusen fikk stå aleine og fikk drømmetreff. Selv ikke Tippen Johansen hadde tatt det skuddet der.

 

For Kongshavn var stor i går. Men det hjelper ikke å redde skudd i krysset, man trenger hjelp av forsvaret også. Det andre målet kom etter rot i Vålerengafeltet. Upressa klarte Solli å klarere rett i en Skeid spiller som passa videre til Torgeir Hoås. Skuddet fra Hoås var utagbart i Kongshavn høyre stolperot. Tippen hadde ikke tatt den heller.

 

Så svartna det for Dawda Leigh. Han forsøkte å spille opp Vålerenga igjennom en skeidspiller, det er som regel dumt og Shala kom på farlig visitt inn i feltet. Fadi Aziz fulgte etter og pressa ham vekk fra mål og ut mot dødlinja, samtidig som han dekka det som var av skuddmulighet. Omtrent på hjørnet av femmeteren kom Leigh inn og takla rett på foten til Shala. Soleklar straffe. Den blei heldigvis blåst høyt over, men er mer enn bevis på at Leigh ikke er noen back.

 

Nok et gjennomspill og Bardh Shala viste at han var raskere enn Solli. Ballen satte han sikkert i det lengste hjørnet til Kongshavn. Svakthetene i Vålerengas forsvar var tydelige. Vålerenga hadde to sjanser i første omgang, skudd fra Ahmed El-Amradi fra hjørnet av femmeter tunnel på Skeidbacken men i nettveggen, og en heading fra Isaac Boakye rett over tverrligger. Skeid hadde minst et dusin. Vi blei rundspilt i de første tretti, før vi løfta oss litt det siste kvarteret.

 

I andre omgang gikk det bedre. Shåresh Ahmadi kom inn for Isaac Boakye og det var som natt og dag. Der Boakye ikke passer inn i spillestilen, han er et oppspillspunkt, der passer Ahmadi som heroin i sprøyte. Ahmadi er rask og har stor løpskapasitet som han benytter i reineste Hæstadstil. Dermed stressa han Skeids forsvar i oppspilla og Vålerenga fikk flytta midtbanen mye høyere. I tillegg la vi om fra to ankere og én offensiv, til to offensive og ett anker på sentral midtbane. Ghayas Zaid blei bytta med Lars Iver Strand og tok seg av tryggheten i midtbaneleddet.

 

Vi starta best, men det var Skeid som fikk uttelling. Et skudd i tverrligger og Hoås var først på returen. Den blei satt i tom kasse. Så fikk Leigh rødt kort. Solli skulle klare en ball framover på banen, men timer feil i opphoppet og er på god vei ned i det ballen kommer. Dermed ender han med å forlenge ballbanen i en vakker bue. Fadi Aziz prøvde febrilsk å vende opp for å demme opp, men falt og en Skeidspiss var igjennom. Leigh kom inn i duell og valgte å ta spilleren på 17 meter. Frisparket var knallhardt og endra retning på seks meter. Hvordan Kongshavn var på vei etter skuddet og greide på bemerkelsesverdig vis å få opp arma i løpet av en tidel og redda. Skeidpatrioten et par plasser bortafor meg banna og sverta og var tydeligvis forbanna på hvor god keeper Vålerenga hadde.

 

Målet vårt kom på et frispark på hjørnet av 16 meteren. Strand slår inn og Ahmadi heada ballen ned på målstreken. Ahmadi fikk én sjanse til også, seinere i kampen etter innlegg fra Lars Vincent Andersen. Det gikk rett under tverrligger, men dessverre akkurat der keeperen sto. Og Solli hadde en markkryper på et frispark fra 25 meter som traff stolpa.

 

Det Vålerenga kan ta med seg fra kampen er følgende:

Gudmund Taksdal Kongshavn sto glimrende og fortsetter han på dette nivået er han faktisk en reell trussel til Lars Hirschfeld.

Shåresh Ahmadi er et alternativ som faktisk kan brukes på topp. Mot Sarpsborg spilte vi med Mohammed Fellah på topp, sannsynligvis fordi Youssuf Koné og Boakye ikke klarer å stresse en forsvarsfirer. 17 år gamle Ahmadi gjør det og i dag putta han på én av to sjanser. Tidligere har han brent mye, men positivt at han scorer nå.

Adnan Haidar viser at det bor mye fotball i ham og at han kan være et reelt alternativ på vår midtbane som nå er på vei til å få mye karantener. Forventes å få noe spilletid mot Start.

 

Vålerenga Rekrutt – Skeid  1 – 4 (0 – 3)

Fair Play Ligaen avdeling 4

23.06.2011 19:00, Vallhall

Tilskuere:

 

Kampstatistikk

14

Mål

0-1

Stian Nikodemussen

21

Mål

0-2

Torgeir Hoås

27

Straffebom

 

Skeid

33

Mål

0-3

Bardh Shala

46

Ut

 

Ghayas Zaid (Vålerenga)

46

Inn

 

Lars Iver Strand (Vålerenga)

46

Ut

 

Isaac Boakye (Vålerenga)

46

Inn

 

Shåresh Ahmadi

55

Mål

0-4

Torgeir Hoås

58

Rødt

 

Dawda Leigh (Vålerenga)

65

Gult

 

Fadi Aziz (Vålerenga)

65

Gult

 

Bardh Shala (Skeid)

68

Mål

1-4

Shåresh Ahmadi (Lars Iver Strand)

70

Ut

 

Chuma Anene (Vålerenga)

70

Inn

 

Shola Akinyemi (Vålerenga)

78

Gult

 

Immad Ouhaddou (Skeid)

 

Banens beste: Gudmund Taksdal Kongshavn

 

Vålerengas lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn

Dawda Leigh – Fadi Aziz – Alexander Solli – Lars Vincent Andersen

Kamer Qaka – Adnan Haidar

Chuma Anene – Ghayas Zaid – Ahmed El-Amrani

Isaac Boakye