Norway Cup: Tirsdag – tung dag, men oppløftende slutt

29.07.2015 av under 2015, Fotball, Norway Cup, VIF | 2 kommentater

Dagen etter at undulatene var slakta på Ullevaal skulle bli tung både på Valle og på Ekeberg. Lenge frykta vi at det ikke skulle bli noen vålerengamål på oss i det hele tatt denne dagen, men på slutten løsna det og det siste målet ga oss i det minste en uavgjort. Vi tar det som et tegn på at neste dag blir en vålerengadag.

 

MPS/PuiU Yj – Vålerenga

Vålerengas elleve-, tolv-, tretten- fjortenårslag i jenteklassen skulle bryne seg på finner i første kampen. Vålerenga starta best, men skuddet traff klokkereint i stolpa. Jentene fra Mikkeli vant returen og kontra inn kampens første mål. Det sto seg til pause. I andre omgang kom dusteregelen med fem minutters utvisning for en høyst ordinær takling. Finnene var nådeløse og putta på to ganger til. Vålerenga klarte aldri å komme tilbake og dermed endte det med et 3 – 0 tap på Valle.

 

Nord – Vålerenga 3

Dagen fortsatte på Valle med Vålerenga 3 i gutter seksten års-klassen. Nok en gang gikk Vålerenga målløse av banen, mens bønda fikk en dommeravgjørelse med seg. Straffe og nok et tap for Vålerenga. 1 – 0 og rett i b-sluttspill.

 

Gjøvik-Lyn – Vålerenga 3

Turen gikk opp til Ekebergsletta. Det var en cupkamp å revansjere fra tidligere i år. Det gikk heller dårlig. Nok en gang gikk Vålerenga målløse av banen. Bønda putta på tre og det begynte å bli en skikkelig bakrus etter overhøvlinga av undulatene i tippeligaen kvelden i forveien.

 

Kolbotn – Vålerenga

Det skulle bli enda verre. I jenteklassen  skulle Vålerenga opp mot et lag som var fire ganger så store som dem og sannsynligvis spiller Norway Cup-finale på lørdag. Etter heroisk innsats klarte jentene å unngå de stygge sifrene og kun fire pinner fant veien inn i nettet bak jentenes keeper, men vålerengamål hadde vi fortsatt ikke fått se.

 

Løten – Vålerenga 4

Turen gikk ned til Valle igjen. På veien gikk vi forbi et syverlag som scora mål i det vi gikk forbi banen. Da fikk vi i hvert fall se et vålerengamål denne dagen også. Og nede på Valle starta de eldste vålerenggutta riktig så bra. Joachim Rånes sørga for tidlig ledelse, men dessverre rota de det til i forsvar så det sto likt til pause. I andre omgang tok bønda ledelsen, men Gabriel Dorja utligna med et flott hodestøt på innkast. Allikevel blei det tap og Vålerenga slapp inn to mål på slapt forsvarsspill på slutten.

 

Vålerenga 1 – Orion Sporting

Egyptere på banen. Klanen prøvde noe nytt og plasserte seg i tårnet på Valle i første omgang. God oversikt over banen og Nikolai Gobe kom pent på bakre stolpe og sendte Vålerenga i ledelsen. Men nok en idiotisk straffe kom og Vålerenga måtte se et uavgjort resultat til pause. Bønda scora to ganger, men Kristian Tibaldy ga nytt håp etter å ha hamra inn kula på et hjørnespark. Rett før slutt scora egypterne igjen og det endte med 2 – 4 og nok et lag i b-sluttspill.

 

Lørenskog 5 – Vålerenga 2

Mange ga seg nå, men de mest standhaftige ville tilbake til sletta. Gutter tretten spiller nierfotball og har med tre lag. Klanen har kun fått sett ett av dem, nå var muligheten til å se ett til. Et lag som kjempa om å bli gruppevinner; men ved uavgjort ville gruppevinner bli avgjort på loddtrekning. Skummelt.

Kaptein Emilie Libakken Østerås tok ansvar til slutt. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga starta i motbakke og var flere ganger svært nære et ledermål, men kula ville ikke inn. I andre omgang var det fordel av nedoverbakke og nå var de totalt dominerende; men så bomma de på en takling i forsvar og dustereglene til Norges Fotball Fiender ga dermed Vålerenga fem minutter i undertall. Lørenskog utnytta overtallet på frisparket og slo på en udekka spiller som heada inn ledelsen.

 

Vålerenga pressa hardt, men sleit med å score mål. Det nærma seg slutten av kampen da Vålerenga fikk frispark fra tyve meters hold. Kaptein Emilie Libakken Østerås gjorde seg klar og sendte frisparket som et prosjektil opp i nettaket. Det blei en god avslutning på  en ellers tung dag, sjøl om de tapte loddtrekninga og må ut i 64-delsfinale.

 

Resultater fra tirsdag.

Oppsett for onsdag.

  1. Ivar sier:

    Dere får ta turen til Ekeberg og 11-åringene i klasse I om dere vil se scoringer og VIF-seiere. I pulje 11 kl 11 på torsdag møtes to ubeseirede lag da MonsterEnga tar imot Manglerud Star 3.

  2. […] du vite hvordan Vålerenga klarer seg i Norway Cup leser du Sotahjørnet. Han har en oversikt vi normalt forbinder hos […]