Norway Cup: Mandag – takter av Iglesia Maradoniana

27.07.2015 av under 2015, Fotball, Norway Cup, VIF | 1 kommentar

En halv dag på Ekebergsletta med syverfotball ga fem og en halv kamp før det var på tide å reise mot Ullevaal Stadion for showkamp og tippeligaoppgjør. Men vi snakka om pølser i går. På Valle fikk vi i hvert fall pølser. På Ekebergsletta var det ikke ei pølse å oppdrive før etter at to kamper var ferdigspilt og da var ikke en gang pølsebrøda tint. Makan!

 

Vålerenga Kjempeenga – Klemetsrud

Vålerengas elleveåringer hadde ikke helt klart å våkne ennå da dommeren blåste i gang kampen og Klemetsrud fikk ta ledelsen sporenstreks. Men Kai Almaas ville ikke gi seg så lett og jobba hardt på et tilbakespill til Klemetsruds keeper. Hardt arbeid gir ofte resultat og Almaas blokkerte utspillet med ræva. Han vente seg rundt mot mål og hadde kula for sine føtter. Skuddet var utagbart.

 

I andre omgang var det igjen Klemetsrud som skulle få score først, men Vålerengas Yang Shuo dro av to mann og sendte en markkryper ned i hjørnet. Vålerenga hadde kommi tilbake nok en gang. Allikvel røyna det på for gutta på slutten og Klemetsrud scora tre ganger på kontringer.

Kai Almaas og Yang Shuo. Foto: Hjesus.

 

 

Vålerenga SuperEnga – Skedsmo Riddere

Som opptakt til tippeligakampen fikk vi se Vålerenga kontrollere seg til seier mot en kommune som helst kun skal passeres hurtigst mulig på vei til og fra Gardermoen. Allerede før kamp var gutta gira opp for seieren. De omringa Klanens frammøtte og tok kampropet før de gikk ut og plukka tre lette poeng.

 

Det første målet var en lekkerbisken av de sjeldne. Ashvind Stheskunar viste fram et skuddbein de fleste elleveåringer kun har sett i aksjon på tv, men Stheskunar gjør dette tydeligvis ofte. Ødven klinka til fra brukbar distanse og skrått hold og starta jubelen sporenstreks da han kjente treffpunktet på kula. Og ganske riktig, mens Stheskunar rakk henda i været og jubla, limte kula seg opp i krysset.

Kristoffer Helmundsen og Ashvind Stheskunar. Foto: Hjesus.

 

I andre omgang var det Kristoffer Helmundsen som økte Vålerengas ledelse. Han blei spilt flott igjennom og valgte å dra av keeperen før han arrogant kunne sette ballen i det vidåpne skedsmomålet til vill jubel fra sidelinja. Og det var også en Kristoffer som skulle sette punktum for kampen. Kristoffer Ødven dro seg elegant fri fra to skedsmoforsvarere og plasserte kula sikkert til side for keeper.

 

Ødven forsøkte seg også på en Maradona – et flott bokseslag på ballen – riktignok ikke i duell med keeper, men like skjult som den argentinske fotballguden. Dommeren så det ikke – så vi gleder oss til å se Ødven kopiere Maradona i framtida også. Dribleshowet fra samme VM-kamp i 1986 for eksempel. Gjerne mot undulatene på fredag – der var den bestilt. Iglesia Maradoniana!

 

Vålerenga Kongeenga – Ullern Bats

Vestkanten var som vanlig sjanseløse når østkantenes pøbelvelde står på motsatt side av banen. Vålerenga satte tidlig standarden. Aldo Voll Rohrer dro seg fri og fyra av. Skuddet traff stlopen, men Voll Rohrer var sjøl framme og satte returen i det åpen kasse.

 

Klanens frammøtte blei litt nervøse da Ullern tok over presset, men det viste seg raskt å være en finte fra Vålerenga. Så fort de vant kula storma laget i angrep og fikk en tre mot én situasjon. Mathias Kolshus Sandsbraaten dobla ledelsen og stillinga sto seg til pause.

 

I andre omgang var det banens minstemann sin tur til å briljere. Askild Henriksen Stavem er ikke stort større enn at han hadde blitt borte dersom gresset ikke var nyklipt, men teknisk elegant som få. Han lobba ballen vakkert over keeper og punkterte med det kampen.

Askild Henriksen Stavem er halv størrelse, men dobbelt så god. Foto: Hjesus.

 

Men Vålerenga var slettes ikke ferdig. Gjennom raskt en-touch-spill var vestkantflaggermusene utspilt og Rayaleh Abrar hadde ingen problemer med å overliste bakerstemann. Vålerenga vant solid 4 – 0 og befester seg som byens beste fotballag – også innen barnefotballen.

 

Batnfjord 1 – Vålerenga 2

Det nærma seg avmarsj mot Ullevaal Stadion og vi tok med oss et par lag vi allerede hadde sett, som spilte på banene ved siden av hverandre på syverbanene. Vålerenga møtte et brytelag fra Møre og Romsdal, som tydeligvis hadde kjøpt dommeren for at han ikke skulle se armbruk og fellinger. Batnfjord var mer interessert i å ta mann enn ball. Vålerenga starta katastrofalt og Batnfjord fikk bryti seg til to mål etter holdinger, før kapteinen til Vålerenga tok tak. Teoman Kibar Andresen ga Vålerenga håp om poeng før pause.

 

I andre omgang fortsatte grisespillet fra møringene. Blant annet blei Vålerenga feid ned bakfra aleine med keeper uten at dommeren trakk opp det gule kortet. Gult kort på dette alderstrinnet betyr fem minutter på sidelinja og det var mange slike situasjoner der møringene kunne vært sendt av.

 

Dessverre premierer norske dommere denne type primitivt spill, mens de samtidig straffer dem som forsøker å skape fotballspillere som kan spille ball. Tjuvtriks som dytt i ryggen og holdinger må det slås ned på dersom Norge skal kunne ta opp kampen med resten av verden; men rundt om i bygdenorge står tida stille. Der er det fortsatt Drillo-stil som teller sjøl i barnefotballen. Vi takker for at vi ser vålerengalaga legger andre verdier til grunn. Her utvikles det både spilleforståelse og finslepne teknikere. Muskler kan man bygge seinere…

 

Try 1 – Vålerenga SuperEnga

Da kampen var over bevega vi oss en bane til sida der andre omgang så vidt var starta for et lag vi hadde sett tidligere på dagen. 3 – 1 leda allerede Vålerenga og så raskt vi kom var Kristoffer Ødven fram på og putta på det fjerde etter flott å ha dratt av et par tryinger.

 

Så fikk Vålerenga frispark på sida. Et innøvd frispark blei slått tilbake i femogførti grader, sendt inn i feltet på første touch og videre styrt inn i det lengste hjørnet av Kristoffer Helmersen. Vålerenga leda 5 – 1 og SuperEnga var godt på vei mot dagens andre seier.

 

Vålerenga gikk rett i angrep og Helmersen lobba inn den neste før Ødven sendte av gårde et skudd for styring. Vålerenga hadde en på bakre, men ballen kom aldri fram dit. En trying klarerte den rett i egen not. Sånne innlegg liker vi. Spør Henning Berg hvor mange sånne sjølmål han har scora…

 

Lillestrøm Rovfugla 1 – Vålerenga Rockeenga

Siste kamp før avgang til Ullevaal – selve generalprøven mot undulatene fra togstasjonen. Rayaleh Abrar sendte Vålerenga i ledelsen etter å ha pressa seg foran en undulat; men det var det andre målet som virkelig brant seg fast. Jacob Hassan Jama blei spilt fram på høyresida. Han slo inn på rullende ball – millimeterpresist fant han pannebrasken til Alfred Reyes som stanga inn det andre målet.

 

Undulatene kontra inn en redusering før pause og i andre omgang fikk de to gavepakker; men Vålerenga svarte raskt og Reyes blei spilt fri foran målet. Han hadde all verdens tid og gjorde heller ingen feil denne gang. Vålerenga hadde utligna. Undulatene tok ledelsen på kontring og plutselig begynte dommeren å surre. Ga undulatene innkast der Vålerenga skulle hatt det og det overrumpla vålerengaspillerne på vei fram. Dermed lå gutta plutselig to bak.

 

Magnus Eriksen Opland ville ikke helt være med på det. Han storma igjennom undulatforsvaret og hamra kula opp i redet, men dommeren ville det annerledes og finta ut Vålerenga med på ny å gi undulatene et feilaktig innkast. Dermed endte generalprøven 4 – 6. På en måte greit. En dårlig generalprøve gir en god premiere. Vi tar undulatene på Ullevaal.

Magnus Eriksen Opland jubler for redusering. Foto: Hjesus.

 

  1. Tuva sier:

    Tusen takk for at dere kommer og heier, og skriver etterpå. Stas for både barn og voksne!