ANALyse: Sandviken – Vålerenga

25.07.2015 av under 2015, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Skarrepakket fra Sandviken er vålerengajentenes neste offer. Heislaget fra vestkanten ligger allerede trygt plassert bak Vålerenga på tabellen og har kun vinni én kamp denne sesongen. I forfjor snudde Vålerenga en dårlig trend på Stemmemyren og vant sin første kamp der borte etter mål av Rebecca Angus og Ina Skaug. Det var nok til å sende pakket ned én divisjon.

Men dessverre kom de opp igjen på første forsøk og Vålerenga må nok en gang ta flyet over fjellet for å knuse denne merkelig sammensetninga av mennesker som plent nekter å likestille kjønnene. Forsvarsspiller Sara Eriksen mangla sist da Sanviken tapte 2 – 1 mot Røa. Hu er tilbake fra EM nå. Samtidig har den nitten år gamle spissen Kristina Grøndal kommi fra Fyllingsdalen i sommer.

 

Vålerenga spilte svært godt i forrige kamp og får tilbake Johanne Fridlund til denne kampen. Det betyr mye for den offensive kreativiteten; men det er også det eneste positive vi har å si før denne kampen. Guro Pettersen tråkka over i går og er uaktuell for kampen. Mina Kjørum er skada og Rikke Storrø sliter også litt. Anne Stenstvedt avskriver vi glatt ettersom hu har valgt å ta seg ferie nå. Dermed får Vålerenga sjansen til å bevise at de nå endelig har en stall å benytte,

 

Antatte lagoppstillinger:

Sandviken

Asheley Thompson

Isabelle Gjerde – Stine Hovland – Sara Eriksen – Helene Gloppen

Sunniva Lillestøl – Fride Mørkeset – Ingrid Spord – Karoline Bakke

Madeleine Giske – Elina Knudsen

Benk: Camilla Ervik, Silje Torvanger, Ingrid Nyhus, Christine Darbakk, Kristina Grøndal, Andrea Thun, Stine Andreassen.

 

Vålerenga

Josefine Ervik

Ina Skaug – Ingrid Søndenå – Daniela Schwarz – Ellen Wang

Emelie Erlandsson – Camilla Christensen – Tina Wulf – Johanne Fridlund

Rikke Storrø – Anne Lise Olsen

Benk: Lill Yvonne Karlsen, Maren Andersen, Elisabeth Bakken, Ina Skaug, Lise Janbu Eide, Synne Sofie Christiansen.

 

Keeperne

Ashley Thomson er rutinert, men ingen matchvinner. Vålerengas Josefine Ervik er et lite hakk bedre etter vår mening, men hu har lite toppserieerfaring. Vi føler dog vi har den sterkeste keeperen og hu er bedre i feltet enn Pettersen. Dermed får ikke Sandviken det samme trøkket på dødballer.

Sandviken 0 – 1 Vålerenga

 

Forsvar

Midtforsvaret til Vålerenga er bunnsolid og langt stekere enn Sandvikens. Sidebackene er nok mer jevnt etter at Vålerenga måtte trekke ned Ina Skaug på høyrebacken. Alternativet er Maren Andersen, men begge deler gir omtrent det samme resultatet. Det vil ødelegge en del av det offensive spillet til Vålerenga. For oss er det egentlig fire backer som er bedre i andre posisjoner på banen i denne kampen. Vi legger derfor vekt på midtstopperne og vekter en fordel Vålerenga.

Sandviken 0 – 1 Vålerenga

 

Midtbanen

At Mina Kjørum mangler er et stort tap for Vålerenga. Det forsvinner mye fart der, men Emelie Erlandsson var god sist og med kreativiteten til Johanne Fridlund på motsatt kant skal dette være de sterkeste kantene i denne kampen. En klar fordel til Vålerenga. Fride Mørkeset blir viktig sentralt for Sandviken. Det er spilleren de er helt avhengig av for å få midtbanen til å henge sammen. Bør bli en grei skuring for Tina Wulf og Camilla Christensen. Spiller de raskt gjennom midtbanen vil de kjøre over Sandviken totalt.

Sandviken 0 – 3 Vålerenga

 

Angrep

Sandvikens beste lagdel og Madeleine Giske er en spiller Vålerenga må se opp for. En av landets absolutt beste målscorere. Sammen seg får hu sannsynligvis Elina Knudsen. For Vålerengas del er det et spørsmål hvor lenge Rikke Storrø holder før et bytte må gjøres. Anne Lise Olsen har vist god form i det siste, men vi er usikre på angrepet til Vålerenga. En klar fordel Sandviken.

Sandviken 2 – 0 Vålerenga

 

Benk og sånt

Vålerenga må ta kontroll fra start om de skal vinne denne kampen. Vi tror det blir et trøkk fra Vålerenga på grunn av den klare fordelen de har i midtbaneleddet, men advarer mot kontringene mot effektive Giske. Vålerenga har dog en joker i Synne Sofie Christensen, som raskt kan bli kampens matchvinner. Det er ferie og lite hjemmebanefordel.

Sandviken 0 – 0 Vålerenga

 

Totalt

Sandviken 2 – 5