Norway Cup: Før turneringa 2015

Norway Cup smeller i gang søndag 26. juli og Sotahjørnet gir deg den ultimate vålerengaguiden hver dag så lenge det er vålerengalag igjen i turneringa. Verdens største fotballturnering i Oslo betyr at Vålerenga skal vise seg fram. Det betydde i hvert fall det i gamle dager. Vi er litt mer usikre etter å ha sett årets oppsett, men satser på at det blir ei fin uke uansett.

Base på Valle

Dessverre sender guttesida i år ingen satsningslag til turneringa. Vi er derfor avhengig av de nest beste, småjentelaget eller Vålerenga United for å nå en ny norwaycupfinale. I stedet har G16-laget i nasjonal serie avtalt en showkamp på Ullevaal Stadion mot Mathare United fra Kenya. Kampen starter 17:30 og gjør at Klanens tropp har blitt nødt til å flytte base fra Ekeberg til Valle de tre første dagene i et forsøk på å se alle laga.

 

Dette er sjølsagt ikke heldig i forhold til å vise fram Vålerenga mest mulig på sletta, men det er tatt en avgjørelse om at vålerengaspillerne er viktigere enn framtidige spillere og fans. Det vil sjølsagt bli noen turer opp til Ekeberg også de tre første dagene for et par kamper her og der, men det vil altså være Valle som er hovedbase fram til onsdag.

 

En stor fordel med å ha base på Valle er at det vil bli mulig å slå av en prat med a-lagsspillerne eller snike seg til en tyvtitt på treninga dems. I tillegg er Valle lite utsatt for kampflyttinger. Begge elleverbanene er kunstgress og tre av fem syverbaner er også kunstgress. Det gjør at oppsettet i år ser tryggere ut på forhånd enn noen gang.

 

Det skal heller ikke legges skjul på at vi er lei av dårlige pølser på Ekebergsletta. På Valle blir det sjølsagt ikke noe masseprodusert dilldall. Vålerenga kan nemlig by på Universets beste pølser, levert så kortreist at vi mistenker de ikke en gang gidder å benytte bil for å bære pølsene til Valle. Vi snakker sjølsagt om pølser fra Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri, et knapt steinkast unna Valle.  Nam!

 

Nierball

Nei, det er ikke snakk om biljardspillet, men de yngste smågutta- og jentene som i år spiller nierfotball. Det vil si trettenåringene. Gutteklasse D og jenteklasse S. Vålerenga har ikke med lag i den jenteklassen, men stiller med tre lag i gutteklassen. Det er ikke merka opp baner til nierfotball på Valle og derfor er det ett av disse tre guttelaga som er det eneste laget som risikerer å bli slått ut onsdag, som ikke blir sett enten søndag, mandag eller tirsdag. De vil sjølsagt få prioritet i sin første sluttspillkamp – uansett om det er A- eller B-sluttspill laget når. Forhåpentligvis får de den kampen på Ekebergsletta. I tillegg har gutter 13 ett lag som spiller syverfotball i klasse M.

 

Fjortenåringene

Fjortenåringene er gutter klasse C og jenter klasse S. Her snur vi helt om fra nierballen og stiller kun med jenteleag i elleverball. Det er det eneste jentelaget Vålerenga stiller med i årets Norway Cup. De sliter med rekrutteringa si i yngre jenteklasser ved at mange jenter velger seg til andre østkantlag. Så dropper de å vise fram de laga de har i Norway Cup. Forstå det dem som kan – vi forstår det ikke.

 

På guttesida stiller Vålerenga tre fjortenårslag i klasse F. Vi skulle gjerne sett at de hadde slått sammen to av laga og stilt ett elleverlag, men det får vi altså ikke se i år.

 

Sekstenåringene

Som vi nevnte i innledninga spiller Vålerengas lag i den nasjonale serien showkamp mot Mathare på Ullevaal mandag i stedet for å knuse dem i en finale på lørdagen. Vi misliker den prioriteringa, men det er i hvert fall tre andre lag som stiller opp i Norway Cup. Alle tre spiller elleverfotball, klasse B.

 

Sjuerball

Vålerenga har med ett guttelag for tolvåringer, klasse H og seks guttelag for elleveåringer, klasse I. I tillegg stiller som vanlig Vålerenga United med et lag i unified, klasse Z.

 

19 lag

Totalt stiller Vålerenga altså kun med nitten lag i Norway Cup. Vi er usikre på hva de betyr. Vanligvis har de stilt mellom 24 og 28 lag. Det har dog vært få satsingslag siden de vant både Norway Cup og Hofmos pokal i 2008. I år stiller de altså ikke med noen.

 

Banene

Som sagt kommer gjengen med flagg og sang å ha base på Valle de første dagene. Disse banene er markert med V for elleverbaner. Syverbaner er merka med E, det vil si at syverbanene på Valle heter VE. Elleverbanene V1 og V2 er motsatt av vanlig merking på Valle. Det vil si at V1 er banen nærmest Vallhall, den som til daglig heter Valle kunstgress 2 og den eldste banen som vanligvis omtales som Valle Kunstgress 1 heter altså V2.

 

Banene som kun har tall er på Ekeberg og syverbanene der har en E foran tallet. På samme måte er det en A og AE for banene på Abildsø, R og RE for banene på Rustad, F og FE for banene på Furuset og B og BE for banene på Bjølsen. Bjølsen er det samme som Voldsløkka.

 

Øvrig

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av gravearbeid er trikkeholdeplassen Jomfrubråten midlertidig stengt og Sportsplassen må benyttes også for banene ned mot Ekeberg Camping dersom du ønsker å ta trikken til Ekeberg. Ellers vil det komme kampoppsett her på Sotahjørnet for hver dag, men spesielt oppsettet onsdag kan komme seint. Årsaken til dette er at det er mange sluttspillkamper å sette opp.