ANALyse: Vålerenga – Medkila

18.07.2015 av under 2015, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerenga skal opp mot det kjønnsløse laget en times gåtur fra Harstad. Medkila er fiskeværet som egentlig ikke fortjener oppmerksomhet, men som av uante årsaker har klart å karre seg til en plass i norsk toppfotball. Vålerengas rekruttherrer sendte herrelaget deres ut av norsk toppfotball i fjor. I år er det damelagets tur til å sende Medkila nedover i divisjonssystemet.

analyse_vifvsmedkila

Stillhet

Fotballklubben Medkila kjennetegnes av stillhet. En stillhet de har hatt sida de blei stifta. Medkila stifta nemlig klubben sin i all hemmelighet – mens resten av Norge hadde idrettsboikott i protest mot nazistenes okkupasjon av Norge – da fant dette rare folket ved fiskeværet ut at de skulle stifte idrettslag. I protest mot idrettsnorges boikott av okkupasjonsmakten da eller?

 

For at ingen skulle oppdage det – akkurat som om noen hadde til hensikt å besøke fiskeværet deres – bygde de idrettsanlegget sitt vekk fra fiskeværet. Midt oppe i en fjellskråning så bratt at idrettspresidenten aldri ville tenkt tanken på å klatre opp, der bygde de fotballbanen sin. På et sted det er snøfritt om lag tre uker i året.

 

Man skulle kanskje tru at de nå kunne lette litt på sløret sitt igjen, men fortsatt er Medkilas toppserielag prega av stillhet. Hjemmesida har de ikke oppdatert siden La Manga i fjor. De skjemmes fortsatt der oppe i nord. Og med rette. Medkila er idrettsnorges svar på Vidkun Quisling.

 

EM-spillere

Begge lag har én spiller fraværende grunna EM for jenter under nitten år. Heltinnene fra Vålerenga mangler Johanne Fridlund, mens quislingene fra Medkila mangler Vilde Fjelldal. Sotahjørnet mener bestemt at Vålerenga har den sterkeste stallen og best vil dekke over tapet av EM-spillerne.

 

Antatte lagoppstillinger:

Vålerengas

Guro Pettersen

Daniela Schwarz – Ingrid Søndenå – Anne Stenstvedt – Ellen Wang

Mina Kjørum – Camilla Christensen – Tina Wulf – Emelie Erlandsson

Rikke Storrø – Anne Lise Olsen

Benk: Josefine Ervik, Maren Andersen, Elisabeth Bakken, Ina Skaug, Camilla Bønøgård, Pernille Gardien, Lise Janbu Eide

 

Medkilas

Erin Jennifer McNulty

Elisabeth B. Aasli – Katrine W. Jørgensen – Blake Ashley Stockton – Sigrun L. Dybvik

Sandra N. Hegdal – Rosie Malone-Povolny – Julie V. Pedersen – Cesilie Andreassen

Ann Mari Dovland

Danesha Adams

Benk: Eliza Campbell, Maren Iselin Jakobsen, Anja Rasmussen, Martine Hustad

 

 

Keepere

Vålerengas Guro Pettersen er klart hvassere enn Erin Jennifer McNulty, sjøl om sisteskansen nok ikke er Medkilas største problem. Et problem har de for så vidt hatt i år, de har ingen reservekeeper om da ikke Eliza Campbell er klar ennå. Vålerengas Josefine Ervik sørger for at klubben har god dekning, men vi er ganske sikre på at det blir Pettersen – med hjelm – som vokter Vålerengas mål.

Vålerenga 1 – 0 Medkila

 

Forsvar

Venstrebacken blir en forholdsvis jevn duell mellom Ellen Wang og Sigrun Dybvik, men på høyrebacken er det himmelvid forskjell. Elisabeth Baade Aasli kom fra førstedivisjonsspill i fjor og er ingen match for den sveitsiske landslagsspilleren Daniela Schwarz. Rutinen spiller en stor rolle og med Ingrid Søndenå og Anne Stenstvedt har Vålerenga mer enn nok toppserieerfaring i bakre firer. Katrine Winnem Jørgensen er bare atten år og Blake Ashley Stockport er ingen rutinert ringrev hun heller. Her vil Vålerengas spisser få mye rom særlig rommet mellom Aasli og Jørgensen kommer til å bli en nøkkel for Vålerenga. Her gir vi stor fordel Vålerenga.

Vålerenga 3 – 0 Medkila

 

Midtbane

Vålerenga har spilt med en firer på midtbanen i det siste og i Johanne Fridlunds fravær blir nok dette også taktikken inn mot denne kampen. Medkila har gjort litt forskjellig, men de kommer til å legge seg bakpå og derfor tror vi de stiller med en firer i denne som ofte kommer til å være nærmest en femmer. Sentralt er det to rutinerte lag, men Camilla Christensen og Tina Wulf innehar langt mer kvalitet enn Rosie Malone-Povolny og Julie Voktor Pedersen gjør hos Medkila. Medkila har to unge og raske vinger i Sandra Nordgård Hegdal og Cesilie Andersen. De er spennende, men både Mina Kjørum og Emelie Erlandsson er bedre fotballspillere. Erlandsson kanskje noe malplassert ute på kanten, men kan trekke inn og unge Hegdal skal få det for å hindre stikkere mot spissene.

Vålerenga 2 – 0 Medkila

 

Angrep

Vålerenga ligger nok ganske flatt. Anne Lise Olsen har sett meget god ut i det siste og vi tror hu rapper plassen foran Lise Janbu Eide. Rikke Storrø står for muskler og et hardt skudd. Olsen er spilleren til å finne rom å stikke i, mens Storrø tar for seg i duellene inne i boksen. De blir det nok mange av. Ann Mari Dovland er en kvalitetsspiller og vi tror hun skal ligge som hengende spiss, men forventer at hun presses ned i midtbanen. Helt på topp har de Danesha Adams tror vi, også det en grei spiller. Vi ser det som ganske jevnt, men forventer at Medkilas spisser må gjøre mye defensivt arbeid.

Vålerenga 0 – 0 Medkila

 

Benk og sånt

Vålerenga har hjemmebanefordel og en langt bedre innbytterbenk enn Medkila. Vålerenga har henta tre nye spillere i sommer, men Kamilla Aabel skal spille Dana Cup for Lyngdal først og Synne Sofie Christiansen har vært skada. Vi tror derfor kun at Camilla Bønøgård får plass på benken. Medkila har så vidt vi kan se, ikke klart å forsterke laget i sommer.

Vålerenga 2 – 0 Medkila

 

Vålerenga 8 – 0 Medkila

 

Kampen ser du her:

 

  1. […] Medkila ligger sist med 1-1-6 og fire poeng, mens Vålerenga ligger på 8. plass med 2-2-4 og åtte poeng. All mulig grunn til å gå for tre poeng med andre ord! For en grundig analyse av kampen bør du sjekke ut Sotahjørnets Venner. […]