Toppserien ruller igjen

17.07.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det har ikke vært spilt toppseriefotball i Norge siden 16. mai, men nå er det endelig klart for ball igjen. På søndag gjester harstadlaget Medkila Vallhall. Vålerenga mangler Johanne Fridlund til denne kampen, som spiller J19 EM. Ellers kan trener Leif Tsolis melde om en tilnærma full tropp. Det er vi veldig fornøyd med. Vålerenga har fortsatt muligheten til å kjempe om medalje.

Endelig er toppserien tilbake. Foto: Kenneth Myhre.

 

Treninga på mandag så veldig bra ut. Derfor føler vi oss ganske sikre på at Vålerenga skal knuse Medkila, ta tre poeng og passere Stabæk på tabellen. Mina Kjørum fikk strekk i treningskampen mot Kolbotn men skal nå være tilbake. Kampen blir streama av Christian Haksø og kommentert av Klanens Webradio.

 

Johanne Fridlund er utilgjengelig. Hu spiller som kjent EM for J19 og møter Tyskland på lørdag. Norge må vinne den kampen for å gå videre. Også Medkila har én spiller i EM, Vilde Fjelldal.

 

Angående navnerotet vi skreiv om onsdag har VG nå tatt tak i det, men de klarer ikke å holde tunga helt i rett munn. Slik det høres ut for Sotahjørnet, er det en påstand om at den tredje Camillaen på bildet dems trener mye med Vålerenga, nærmest at hu er rekruttspiller. Det er hu ikke. Camilla Ervik er på besøk hos storesøster og vålerengakeeper Josefine Ervik. Vålerenga har ikke tenkt å kjøpe spilleren fri fra Sandviken.

 

To til nordisk

Vålerenga har to spillere med i G16-landslagstroppen som reiser til nordisk. Det er høyreback Christian Dahle Borchgrevink som debuterte i oddsenligaen forrige helg og spissen Magnus Lankhoff Dahlby. Det er åpen nordisk turnering, så i tillegg til Danmark og Finland møter de også Polen i puljespillet. Turneringa går fra 4. til 9. august.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 19:00 Fotball: Tysland – Norge J19, EM Gruppe B, Lod Municipal Stadium

Søndag 16:00 Fotball: Vålerenga Damer – Medkila, Toppserien, Vallhall