Spilte ut Kjelsås, men tapte

14.07.2015 av under 2015, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Det skulle bli en meget spesiell kamp på Grefsen Stadion. Vålerenga var Kjelsås helt overlegne, rundspilte dem, ydmyka dem og nekta dem stort sett å låne ballen mer enn tredve meter unna sitt eget mål. Allikevel fikk Kjelsås beina ballen unna et par ganger, vant en dødball og så var det å markere inne i egen boks da, Vålerenga. Det var ikke snakk om å tape duellene – Vålerenga var ikke i dem.

Niklas Castro var Vålerengas beste spiller. Foto: VIF-Fotball.

 

Stakkars Kristoffer Klaesson fikk ingen hjelp. Det hjalp ikke at han redda både straffespark og heading fra femmeteren. Samme spiller som fikk nemlig fortsatt stå helt umarkert og i ro og mak sette returene i åpent mål; men var så nakne inne i egen boks at vi ikke finner ord for det.

 

Laget var purungt. Keeper Klaesson er bare fjorten år. Høyreback Madhusan Sandrakumar søtten. Midtstopper Mats Andersen og høyreving Tega George atten. Resten av laget var nitten år gamle. Til sammenligning spilte Kjelsås’ høyreback Endre Olav Osnes sin kamp nummer to hundre for Kjelsås.

 

Med tippeligakamp dagen i forveien var det heller ingen som fikk fri av de som skulle i a-lagstroppen. Selv reservekeeper Adrian Møller var booka av Kjetil Rekdal og kun Moussa Njie og Mattias Totland av de som var med til Grefsen med a-lagskontrakt. Ettersom laget har tatt 2,33 poeng med Markus Nakkim på laget og kun 0,5 poeng uten – var det på en måte litt dystre utsikter allerede før kampstart. Særlig ettersom serietoeren var motstander.

 

Det starta egentlig galt fra starten av. Allerede etter drøyt to minutter fikk Anders Osmunddalen stå helt aleine inne i femmeteren og heade. En feberredning av Klaesson hindra baklengs; men Vålerenga svarte. På et tilbakespill fra Espen Garnås blei Pål-Anderes Karlsen stressa av Rino Falk Larsen. Utspillet blokkeres av Falk Larsen på femmeteren og bare tilfeldighetene gjorde at kula ikke gikk i mål.

 

I det niende minutt slo Mats Vågan en dårlig pasning framover. Kjelsås kunne kontre, men en aggressiv Simen Hestnes klarte å takle kula til Moussa Njie som satte på turboen, kom seg inn i sekstenmeterfeltet og fikk fyra av. Skuddet var dog litt for løst.

 

Rett etterpå fikk Kjelsås et hjørnespark. Innoverskrudd fra Espen Frøystveit fant han Espen Garnås på første stolpe som fikk stusse den inn fritt. Marius Koss burde ha klarert, men feilberegna både ballbane og var ikke i kroppen på Garnås. En dødball, ett mål.

 

Bare minutter seinere fikk Kjelsås straffe i det Sandrakumar var borte i hæla på Osmunddalen. En god kombinasjon av Kjelsås. Sandrakumar fulgte Ola Bjørnland inn i banen, mens Osmunddalen tok et løp bak. Tega George fulgte ikke Osmunddalen og da kom Sandrakumar på etterskudd. Straffa var korrekt.

 

 

Det som skjedde på straffa er derimot ikke greit. Fra hver sin sekstenmeterstrek skal Mats Andersen og Marius Koss spurte inn når straffa blir slått. De jogger, helt til de ser at Klaesson redda. Med en spurt inn, så hadde de avverga returen. Litt flaks for Simen Møller som fikk returen rett ut der han sto, men full spurt, så hadde både Andersen og Koss kommi inn foran ham.

 

Og bare to minutter etterpå lagde Andersen hjørnespark helt umotivert på et dårlig framspill fra Kjelsås som var på vei over dødlinja. Hjørnespark nummer to, dødball nummer tre. Hjørnesparket blei slått mot bakre sekstenmeter og heada tilbake. Igjen droppa Koss markeringa av sin mann og igjen fikk dermed Espen Garnås heade fritt. Klaesson gjorde en feberredning, men fortsatt sto Koss og så på, så Garnås fikk sette returen i mål. Grusomt forsvarsspill. Tre dødballer, tre baklengs.

 

Tre i sekken etter et drøyt kvarters spill. Det var så lenge Kjelsås holdt følge med Vålerenga. Etter dette tok Vålerenga helt over og Kjelsås kom seg knapt tredve meter fra eget mål før Vålerenga gjenvant kula.

 

Minuttet etter vant Hestnes kula, Falk Larsen sendte den ut til Njie som slo over til George på motsatt side. Innlegget mot Niklas Castro var tre centimetere for høyt til at Castro kom på den aleine med keeper midt foran mål på femmeterstreken. Marginene var ikke på Vålerengas side.

 

Etter tyve minutter slo Mortadha Alkanany en silkepasning ut til Castro på venstrekanten. Castro dro seg inn mot sekstenmeterfeltet og fyra av. Kula føyk ti centimeter over det nærmeste krysset. Et meget godt forsøk av Castro. Det skulle komme mer fra den mannen etter hvert.

 

Kjelsås blei spilt meget lave, men forsvarte seg godt. Etter nærmere 20 minutter uten å få ballen over på Vålerengas banehalvdel var det kun to langskudd fra Falk Larsen som var sjansebeholdninga til Vålerenga, før det sjølsagt måtte komme en kontring. Mats Vågan blei stående i stedet for å falle av og Marius Koss lå feilplassert og starta heller ikke inn for å ta av løpet. Dermed blei det en rein spurtduell på tredve meter mellom Simen Møller og Vågan. Møller vant den og satt kula i lengste. Kjelsås fjerde pinne.

 

Vålerenga gikk til pause med fire i sekken. Kampen var jevnspilt første kvarter. Vålerenga kjørte over Kjelsås siste halvtimen. Forsvarsspillet var elendig. Midtbanespillet var fantastisk og angrepsspillet ga muligheter. Vålerenga gjorde ett bytte i pausa. Marius Koss blei bytta ut, inn kom sekstenåringen Christian Dahle Borchgrevink til sin oddsenligadebut. Det hjalp betraktelig.

 

Vålerenga starta andre omgang som de avslutta den første. Sandrukumar gjenvant kula på tredve meter. Borchgrevink tok den med seg på tvers framover, spilte ut til Njie som dro seg ned til dødlinja, dribla litt og fikk frigjort seg plass til å slå inn. På bakre fant han Falk Larsen som dessverre heada rett i klypene på keeper Karlsen fra femmeterstreken. En vannvittig stor målsjanse for Falk Larsen.

 

Andersen skulle skape den neste målsjansen for Kjelsås. En grov feilpasning gjorde at Møller kom aleine med Klaesson. Klaesson gjorde en god beinparade og kjelsåsspilleren som fikk returen satte den utafor.

 

Rett etterpå blei Vålerenga snytt for straffespark. Hestnes spilte langt fram på Castro som kippa kula inn i straffefeltet. Osnes brukte hånda aktivt for å hindre å bli dratt av. Soleklar hands, soleklar straffe; men dommeren ville ikke være med på å gi Vålerenga noe.

 

I stedet kunne Kjelsås sette i gang bakfra. Det var egentlig like greit, for de fikk spille seg akkurat høyt nok i banen til at Sandrakumar kunne kjøre en kjempekontring da han først brøyt ballbanen på tredve meter. Full firsprang framover og fikk satt opp Castro upressa på tyve meter. Castro gjorde som han pleier når han får skyte upressa derfra. Prikka inn det nærmeste krysset. Opphentinga var i gang og det var over en halvtime igjen å spille.

 

Totalt uforståelig valgte Gard Holme å ta ut banens bestemann, Falk Larsen. Mattias Totland kom inn og fikk den siste halvtimen. Vålerenga hadde nå løpt i stykker og Kjelsås og minuttene som fulgte kunne blitt meget avgjørende. Vålerenga spilte svært raskt og effektivt. Nije med en hælflikk til Sandrakumar som blei klokkereint tatt inne i feltet. Ingen straffe nå heller. Elendig dommer Bård Lindahl. Situasjonen var veldig lik den Kjelsås fikk straffe på i første omgang og dette skulle vise seg å bli helt avgjørende for utfallet av kampen.

 

Noen minutter seinere fikk Vålerenga hjørnespark. Castro slo inn til Alkanany som slo ut igjen til Castro. På nytt fant Castro Alkanany inne i feltet foran første stolpe. Alkanany vendte på et kronestykke og hamra kula inn i nettet.

 

Og bare to minutter seinere satt den igjen. Sandrakumar tok innkast. Fant Castro som tok med seg kula langs sekstenmeteren. Slo motsatt til George som dro av én mann og slo hardt inn på første stolpe. Der kom Castro slik en målsnik skal og hælflikka kula inn i det lengste hjørnet. Det sto 4 – 3, men det burde ha vært 4 – 4 dersom Vålerenga hadde fått tildelt det straffesparket de skulle ha fått noen minutter tidligere.

 

Vålerenga kjørte på for utlgninga. Borchgrevink forsøkte seg med et langskudd før keeper Karlsen igjen hadde flaks, da Castro tok en Falk Larsen og blokkerte utspillet til keeper etter et tilbakespill. Nok en gang hadde Kjelsås flaks med retninga kula tok etter blokkeringa.

 

Holme hadde nå fått trua på poeng og i et desperat forsøk på poeng tok han ut Sandrakumar og satte inn Henrik Udahl. Det var et dårlig trekk for når Kjelsås hadde ballen måtte Hestnes ned i forsvarsfireren. Dermed mista man mye av gjenvinningsfasen i spillet. Kjelsås kom litt mer med og vant et hjørnespark. Lars Brotangen scora på det i duell med Vågan. Vågan gikk ikke inn i kroppen på Brotangen. Dermed var kampen punktert med fem minutter igjen.

 

Mortadha Alkanany fikk én sjanse på slutten etter et presist frispark fra Castro, men ballen gikk utafor fra femmeteren. Dermed blei det et flatterende 5 – 3 tap. Flatterende fordi Vålerenga spillemessig sett var langt bedre enn Kjelsås, men der forsvaret var en katastrofe. Statistikken med og  uten Markus Nakkim blei ikke bedre. Forhåpentligvis er forsvaret med i duellene i neste kamp. Mot Tromsdalen kan de nemlig heller ikke forvente å få med noen fra a-stallen.

 

Kjelsås – Vålerenga 2 Herrer  5 – 3 (4 – 0)

Fredag 10. juli 18:00

Grefsen Stadion

Oddsenligaens avdeling 1

198 tilskuere

 

Kjelsås’ lag:

Pål-Anders Karlsen

Endre Olav Osnens – Lars Brot- Espen Garnås – Jonas Lindgård

Espen Frøystveit (c)

Axel Pedersen – Anders Osmunddalen

Julian Møller – Simen Møller – Ola Bjørnland

 

Vålerenga 2s lag:

Kristoffer Klaesson

Madhusan Sandrakumar – Mats Andersen – Mats Vågan – Marius Koss

Simen Hestnes (c)

Rino Falk Larsen – Mortadha Alkanany

Tega George – Niklas Castro – Moussa Njie

 

Vålerengas beste: Niklas Castro

 

Kampfakta:

11 1 – 0 Corner Espen Garnås (Axel Pedersen)
15   Gult Madhusan Sandrakumar (Vålerenga)
15 2 – 0 Straffe Simen Møller
17 3 – 0 Corner Espen Garnås (Espen Frøystveit, Axel Pedersen)
41 4 – 0 Spill Simen Møller (Julian Møller, Endre Olav Osnes)
46   Ut Ola Bjørnland (Kjelsås)
46   Inn Martin Fasting (Kjelsås)
46   Ut Espen Frøystveit (Kjelsås)
46   Inn Nicholas Kristiansen (Kjelsås)
46   Ut Marius Koss (Vålerenga)
46   Inn Christian Borchgrevink (Vålerenga)
58 4 – 1 Spill Niklas Castro (Madhusan Sandrakumar)
60   Ut Rino Falk Larsen (Vålerenga)
60   Inn Mattias Totland (Vålerenga)
63 4 – 2 Corner Mortadha Alkanany (Niklas Castro)
65 4 – 3 Spill Niklas Castro (Tega George, Madhusan Sandrakumar)
75   Ut Julian Møller (Kjelsås)
75   Inn Andreas Dyve (Kjelsås)
79   Gult Tega George (Vålerenga)
81   Ut Madhusan Sandrakumar (Vålerenga)
81   Inn Henrik Udahl (Vålerenga)
85 5 – 3 Corner Lars Brotangen (Axel Pedersen)
89   Gult Simen Møller (Kjelsås)
89   Gult Mats Vågan (Vålerenga)
90   Gult Mortadha Alkanany (Vålerenga)

 

Målsjanser Kjelsås Vålerenga 2  
1. omgang 5 6  
2. omgang 3 7  
Totalt 8 13  

 

Cornere  Kjelsås Vålerenga 2  
1. omgang 2 3  
2. omgang 2 2  
Totalt 4 5  

 

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7

I hans andre oddsenligakamp fikk han virkelig bevist sin klasse. Starta kampen med en ekstrem refleksredning. Redda straffe, men måtte se returen gå i mål. Ny refleksredning to minutter seinere på et hjørnespark, men måtte nok en gang se returen gå i mål. Kunne kanskje vært ute og beina bort kontringsmålet; men ellers veldig solid. God med beina, roter seg ikke bort.

 

Madhusan Sandrakumar – 7

Vålerenga kan glemme å forsterke høyrebackplassen. Når vi tenker oss om, så trenger vi ikke forsterke venstrebackplassen heller. Sandrakumar var gigant som høyreback og gigant som venstreback. Vi har hatt mange backer fra egen stall som har debutert i tippeligaen i de seinere åra og blitt borte. Sandrakumar går utapå dem alle. Glem Nikolai Næss, Amin Nouri, Marcel og Ali Iqbal. Sandrakumar er en åpenbaring.  Riktignok var det han som lagde straffesparket, det har han fått ett poengs fratrekk for. Resten av kampen var herlig. Raidet han tok da han satte opp Niklas Castro var helt enormt, og defensivt er han sterk, rask, plasseringssikker, pasningssikker og kan lett dra av et par spillere. Snytt for straffe. Komplett back som bare blir bedre og bedre for hver kamp i Oddsenligaen. Vålerenga må signere ham nå så ingen europeiske klubber får henta ham gratis.

 

Mats Andersen – 2

Var involvert i straffesparket og i nærheten på begge Garnås måla. I tillegg var det han som ikke fulgte Osmunddalen på Kjelsås’ første målsjanse, men han fikk i hvert fall klarert unna returen fra Klaesson. Stygg feilpasning ti minutter ut i andre omgang og flere mislykka klareringer.

 

Mats Vågan – 2

Klarte på ingen måte å styre laget inne i Vålerengas boks. Burde falle av før på det fjerde målet. Vant én duell i første omgang, det var i Kjelsås sin boks. Merkelig valg på 3 – 0 målet der han blir stående på streken. Den største og beste hodespilleren valgte å la de andre gå i duell med Garnås. Meget skuffende. Tapte duellen på baklengsmålet i andre omgang.

 

Marius Koss – 1

Glapp markeringa på begge Garnås-måla, sløv på de to andre måla. Fire prikker på én omgang. En grusom kamp fra Koss. Enormt skuffende. Må bruke den lille ferien til å finne tilbake til seg sjøl. Høstformen fra i fjor ga håp om at han kunne spille seg til kontrakt. Akkurat nå ser det lenger unna enn noen gang før.

 

Simen Hestnes – 7

Alltid god. Gjenvant ballen hele tida og skapte trykk for Vålerenga. Spiller forhåpentligvis noen kamper til før han forsvinner til USA, sånn at rekruttlaget tar flere poeng og sikrer plassen.

 

Rino Falk Larsen – 8

Burde ha scora, men var banens beste spiller da han blei tatt av. Løper alltid mye, gjenvant ballen hele tida høyt. Har vært en skygge av seg selv tidligere i sesongen. Nå var han tilbake der han avslutta fjoråret. Fortsetter han på denne måten blir det tippeligadebut i høst.

 

Mortadha Alkanany – 7

Scora et herlig mål og blir bare bedre og bedre for hver kamp nå. Teknikken hans er utrolig morsomt å se på. Norge har aldri hatt en sånn magisk tekniker som Alkanany. Fortsetter han sånn går Vålerenga en morsom rekrutthøst i møte. Var også god i ballgiennvinninga og nærmer seg et innhopp i tippeligaen han også.

 

Tega George – 6

Skaper situasjonen med straffesparket ved å la være å ta ut det løpet som kom fra Osmunddalen. Ellers greit defensivt. En veldig god jobb på Vålerengas tredje mål. Ellers litt anonym.

 

Niklas Castro – 8

To flotte mål, forsøkte seg på flere. Er meget giftig, flink til å plassere seg i feltet og jobber konstant. Det er hard kamp om de offensive plassene i Vålerenga, men et innhopp i løpet av høsten bør være målet. Føles litt som med Alba i fjor. Ser ut til å ta steget. Har nå scora seks mål i oddsenligaen på ni kamper.

 

Moussa Njie – 7

Endelig var Njie tilbake i slag. Særlig i første omgang var han god, men også innlegget han slo til Falk Larsen tidlig i andreomgangen var sterkt. Langt mer rett på sak enn han har vært i det siste. Et stort skritt mot å få være med i en tippeligatropp igjen.

 

Christian Borchgrevink – 6

Debuterte i oddsenligaen med bravur. Sterk i duellene, god offensivt, rask og med god pasningsfot. Er fortsatt guttespiller. Et kjempetalent på høyrebacken. Kommer til å få mer spilletid framover.

 

Mattias Totland – 5

Årsbeste av Totland, men det var også mer rom i andre omgang etter at Vålerenga hadde brukt første omgangen til å slite ut Kjelsås. God med ball og flink til å sette fart i spillet. Endelig viser han litt takter igjen.

 

  1. […] Fotballgutta har ferie, men i går la vi ut kampreferat fra tapet mot Kjelsås. Det kan du se her. […]