Klubben som stinker møkk

10.07.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er heldigvis ikke Vålerenga det er snakk om; men damelagets skinnhellige motstander i treningskamp på lørdag som får gjennomgå helt til slutt i gjetordet i dag. Før det er det sjølsagt forhåndsanalyser av tippeligakampen lørdag og oddsenligakampen i dag, samtidig som vi bringer litt positive nyheter fra klubbsidene om Daniel Fredheim Holm, Elías Már Ómarsson og Tina Wulf.

 

Sandefjord – lett match!

Vålerengas tippeligalag skal møte Sandefjord lørdag og det bør være en kamp der Vålerenga vinner med flere enn ett mål. Sandefjord har riktignok hatt litt bedring i spillet sitt i det siste og har klart tre uavgjorte på de tre siste kampa; men på Ullevaal Stadion skal de bli slakta av Vålerenga.

 

På seks tidligere møter på Ullevaal Stadion er statistikken 5 – 0 – 1. Totalt sett har Vålerenga en statistikk på 18 – 2 – 1 mot dette mannskapet som Lars Bohinen ligger overlegent sist med i tippeligaen.

 

Vålerenga må vinne for å henge med i medaljekampen. Helst bør vi også vinne med store sifre, for målforskjellen vår er ikke akkurat til å rope hurra for. Det kan sjølsagt rettes opp. Ingen av laga har noen karantener for gule kort.

 

Det er lite å ta hensyn til når det gjelder Bohinens lag. Dermed bør Vålerengas startellever tas ut i hensyn til at Vålerenga skal dominere og knuse Sandefjord i denne kampen. Det blir en kamp om å komme i elleveren, men det er liten tvil om at midtstopperparet blir Jonatan Tollås Nation og Kjetil Wæhler.

 

På høyrebacken spilte Simon Larsen godt mot Odd og Niklas Gunnarsson godt i rekruttkampen. Aleksander Mathisen gikk ut med skade etter å ha vært høyreving mot Odd, men er forventa klar til kampen. Det er en nøtt, men vi tror det står mellom Mathisen og Gunnarsson etter vårt skjønn, men Mathisen er også et klart alternativ i angrep. Derfor faller vi ned på Gunnarsson.

 

På venstrebacken plasserer vi Ivan Näsberg, som også var solid mot Odd og dessuten også bidro en del framover. Vi antar han stiller sterkere enn Ruben Kristiansen som var vraka mot Odd. På grunna v skader tror vi derimot han er tilbake på benken og får følge av Markus Nakkim der.

 

Midtbanen synes vi er enkel. Kreativiteten til Herman Stengel vinner overlegent. Han spiller sammen med Christian Grindheim som indreløper og Ghayas Zahid i tieren. På benken får Morten Berre på landslaget plass. Sivert Heltne Nilsen var elendig mot Bodø/Glimt, vraka mot Odd og atter en gang elendig for rekruttlaget mot Ullern. Han vrakes igjen og Sander Berge får plass på benken.

 

I angrepsrekka så var både Elías Már Ómarsson og Deshorn Brown gode mot Odd. Vi tror begge to starter mot Sandefjord, mens Rasmus Lindkvist som blei grisetakla mot Odd er skada. Det samme er Daniel Fredheim Holm. Dermed står det mellom Daniel Braaten og Aleksander Mathisen. Vi tror det blir en god del dødballer i gode innleggsposisjoner og heller til Braaten på grunn av hodestyrken.

 

Da har vi laget et lag der det bør gå raskt i det offensive spillet. Og et lag som kan forvirre motstanderne litt med å bytte posisjoner. Sotahjørnet går for tosifra.

 

Antatt startellever:

Otto Fredrikson

Niklas Gunnarsson – Jonatan Tollås Nation – Kjetil Wæhler – Ivan Näsberg

Herman Stengel – Christian Grindheim

Ghayas Zahid

Elías Már Ómarsson – Deshorn Brown – Daniel Braaten

 

Antatt benk:

Adrian Møller

Markus Nakkim

Simon Larsen

Sander Berge

Morten Berre

Aleksander Mathisen

Daniel Braaten

 

Kampen ser du her:

 

Fredheim Holm forlenga

Daniel Fredheim Holm har hatt en kontrakt som gikk ut etter denne sesongen. Nå er den forlenga i ytterligere tre år. Dermed får Fredheim Holm mest sannsynlig oppleve å spille på Vålerengas nye stadion når den står klar i september 2017. Det var en hyggelig beskjed å få.

 

Fredheim Holm har strukki leddbåndet på innsida av kneet. Det setter ham ut i seks til åtte uker og det blir en del kjedelig trening med styrkeøvelser og sykkel framover. Han er dog veldig fornøyd – han frykta at hele sesongen ville gå fløyten. Se hele intervjuet Arild Rønsen har gjort med Fredheim Holm på klubbens side.

 

Ómarsson og Wulf svevde

Elías Már Ómarsson og Tina Wulf har vært i Holmenkollen og svevd ned hoppbakken. Wulf satte utfor først og da kunne ikke Ómarsson være dårligere. Se hele innslaget på klubbens side.

 

Særdeles ungt mot Kjelsås

Vålerengas rekruttgutter møter Kjelsås på Grefsen Stadion i kveld. Kun Moussa Njie av seniorspillere er med, naturlig nok ettersom a-laget har kamp mot Sandefjord dagen etter. Vålerenga tar heller ingen sjanser og a-lagets reservekeeper Adrian Møller er ikke en gang med til Kjelsås. Dermed får fjorten år gamle Kristoffer Klaesson sin andre oddsenligakamp.

 

Det er mange som kan få sin debut i dag. Mats Andersen har spilt en treningskamp med Vålerengas a-lag, men har aldri spilt i oddsenligaen før. Christian Borchgrevink og Lars Olden Larsen er begge seksten år, men både forsvarsspilleren og midtbanemotoren kan få sin debut i kveld.

 

Et meget ungt lag. Troppen har en snittalder på atten år og hundre dager; mens antatt startellever er hundreogfemten dager eldre. På Kjelsås spiller tidligere vålerengaspiller Jesper Solli. Han gikk dit fra Vålerengas i fjor etter å ha vært med å vinne NTF U19 to ganger med Vålerenga.

 

Kjelsås ligger på andreplass, men det er langt opp til KFUM som leder serien. Vålerenga 2 er fire plasser bak med én kamp mindre spilt. Det skiller dog kun åtte poeng og med Vålerenga 2 seier i kveld og i hengekampen mot Tromsdalen vil rekruttgutta faktisk kjempe om andreplassem i det de tar fotballferie. Vålerenga har aldri blitt bedre enn nummer seks og rekorden er 36 poeng.

 

Antatt startellever:

Kristoffer Klaesson (14)

Madhusan Sandrakumar (17) – Mats Andersen (18) – Mats Vågan (19) – Marius Koss (19)

Rino Falk Larsen (19) – Simen Hestnes (19)

Mortadha Alkanany (19)

Tega George (18) – Niklas Castro (19) – Moussa Njie (19)

 

Antatt benk:

Christian Borchgrevink (16)

Sander Pettersen (17)

Mattias Totland (17)

Lars Olden Larsen (16)

Jonathan Serrano (18)

Henrik Udahl (18)

David Coulibaly (19)

 

Kampen ser du her:

 

Klubben som stinker møkk

Vålerengas damelag har en siste oppkjøringskamp på lørdag før sesongen starter igjen. Motstander er Stabæk, laget som ligger plassert rett foran Vålerenga på tabellen. Like gode som tidligere er dog ikke klubben som kjøpte konkursboet til Asker lenger. Sannheten er at klubben er på vei utfor stupet – og under stupet lander den i møkk.

De overtok et stjernelag. De vant så seint som i 2013 og i fjor hang de med i toppen og tok sølv. Men nå går det nedover med den klubben. Før sesongstart i fjor smalt nyheten om årsaken til at Leni Larsen Kaurin la opp. Stabæktrener Øyvind Eide klarte ikke å holde seg til fotball. Han dreiv med sexpress. Samtidig var det klart at en av juniortrenerne i Stabæk ikke var skikka til å trene unge utøvere av samme grunn.

 

Skuffelsen var stor hos Kaurin da Stabæk lot treneren beholde jobben og svarte på kritikken med en treårskontrakt til Eide. Spillergruppa stilte seg bak treneren sin. Det går utvilsomt ikke upåakta hen i fotballnorge. Eide hadde utgående kontrakt med Stabæk i 2014, men i oktober fikk han forlenga tilliten med tre nye år.

 

Svaret fra fotballnorge er nok noe Stabæk kanskje burde tenkt på tidligere og supporterne dems. For det som har skjedd i Bærum i ettertid er ganske spennende. Øvrevoll Hosle har plutselig har blitt en god fotballklubb. De har rykka opp i førstedivisjon og etablert seg midt på tabellen på første forsøk.

 

Der unge jenter før gikk til Stabæk blir de ofte nå værende i ØHIL og klubben får også tilskudd av unge talenter som vanligvis ville valgt å spille for Stabæk, men som nå misliker trenersituasjonen og en spillergruppe som synes trenerens oppførsel var grei. Samtidig raser Stabæk på toppserietabellen og fortsetter trenden er Stabæk raskt et nedrykkslag i 2016, mens ØHIL kjemper om opprykk til toppserien.

 

Det er sånt som skjer når en klubb blir synonymt med Sexuell Trakassering Av Bærums Ættede Kakser. Sotahjørnets versjon av Eidegate kan du lese her. Hvordan stabæksupporterne reagerte kan du lese her og her. Og når ØHIL overtar hegemoniet i Bærum – husk hvor du leste det først…

 

Sotahjørnet reiser til Nadderud på lørdag med en vond smak i munnen. Vi misliker signaleffekten av at klubben fortsetter å arrangere treningskamper mot denne motstanderen. Heldivis veit vi at vi heier på en klubb der hverken klubben sjøl eller supporterne ville godtatt at en trener prøver seg på en av spillerne sine; men vi liker fortsatt ikke å spille såkalte vennskapskamper mot lag som gjør det…

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:00 Fotball: Kjelsås – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaens avd 1, Grefsen Stadion

Lørdag 13:00 Fotball: Stabæk – Vålerenga Damer, Treningskamp, Nadderud Kunstgress

Lørdag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Sandefjord, Tippeligaen, Ullevaal Stadion