Fridlund matchvinner

09.07.2015 av under 2015, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas fotballjenter reiste til togstasjonen for å trene på den delen av spillet de ikke har takla så bra denne sesongen – lavt press. I en merkelig kamp, spilt over tre perioder av femogtyve minutter, skulle de altså la Norges J19-lag styre kampen og forsøke å hindre dem i å skape målsjanser. Det klarte de sånn tålelig bra, med unntak av en tominuttersperiode i den andre perioden.

 

Vålerenga mangla en del spillere. Daniela Schwarz, Camilla Christensen og Emelie Erlandsson blei hvilt, mens nysignerte Synne Sofie Christensen, Maren Hauge, Mina Kjørum og Kristin Carlsson var skada. I tillegg skulle Frida Løvlie Bråttum teste om hu var spilleklar de siste femten tyve minuttene av kampen. Vålerenga hadde to spillere på prøve, midtstopper Camilla Aabel og midtbanespiller Jana Doe.

Midtstopper Aabel prøvespilte for Vålerenga. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

1. periode

Norge J19s lag:

Aurora Watten Mikalsen

Sara Eriksen – Marit Clausen – Kristine Leine – Alma Botten

Karina Sævik – Maria Hiim – Cecilie Dekkerhus –Marie Dølvik Markussen

Vilde Fjelldal – Johanne Fridlund

 

Vålerengas lag:

Guro Pettersen

Maren Andersen – Ingrid Søndenå – Anne Myhren Stenstvedt – Ellen Wang

Ina Skaug – Pernille Gardien – Tina Wulf – Lise Janbu Eide

Rikke Storrø – Anne Lise Olsen

 

Det var Vålerenga som kom til kampens første målsjanse i det åttende spilleminuttet. Anne Lise Olsen kom seg inn i mellomrommet mellom Norges midtbane og forsvar og fikk skyte relativt uforstyrra fra tyve meter. Skuddet strøyk utsida av Mikalsens venstre stolpe.

 

Minuttet etter slo Norge tilbake ved Marie Dølvik Markussen. Hu finta vekk Maren Andersen ute på kanten, trakk seg noe inn i banen og skøyt mot det lengste krysset. Ballen gikk omlag tyve centimeter over og utafor.

 

Stort mer skjedde det ikke de første femogtyve minuttene annet enn at begge lag hadde to hjørnespark hver som alle blei klarert ut av forsvaret. Dølvik Markusen og Olsen var lagas beste spillere i denne perioden.

 

2. periode

Norge J19s lag:

Aurora Watten Mikalsen

Sara Eriksen (Sina Elise Tosterud fra 33) – Marit Clausen – Kristine Leine – Alma Botten

Karoline Haugland – Maria Hiim – Cecilie Dekkerhus – Marie Marie Dølvik Markussen

Johanne Fridlund – Pernille Velta

 

Vålerengas lag:

Guro Pettersen

Maren Andersen – Anne Myhren Stenstvedt – Camilla Aabel – Ellen Wang

Ina Skaug – Camilla Bjønøgård – Tina Wulf – Lise Janbu Eide

Rikke Storrø – Anne Lise Olsen

 

I en omgang som egentlig var helt drept av Vålerenga skjedde det plutselig noe i det 36. minuttet. En glitrende enkeltprestasjon av Maria Hiim som dro Zlatanfinta på Aabel inne i sekstenmeteren, kom seg til dødlinja omtrent på femmeterstreken og la ut i femogførti grader i hoftehøyde. På femmetersstreken hadde Anne Stenstvedt plutselig to motstandere å passe på, Marie Markussen og Johanne Fridlund. Sistnevnte fikk styrt kula på mål og Guro Pettersen var sjanseløs. Typisk nok – ei vålerengjente scora mot Vålerenga.

Hiim viste fram litt dribleferdigheter i løpet av kampen. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Et sjokk for Vålerenga og bare to minutter seinere fikk Hiim alt for mye rom, sannsynligvis av noen midtbanespillere som frykta å bli sendt i pølsebua. Et hardt og velplassert skudd gikk utagbart i nettet.

 

Resten av perioden var sånn Vålerenga hadde bestemt at den skulle være – dørgende kjedelig. Igjen var Olsen Vålerengas beste spiller, mens Hiim var Norges beste.

 

3. periode:

Norge J19s lag:

Aurora Watten Mikalsen

Maria Hiim – Marit Clausen – Kristine Leine – Alma Botten

Sina Elise Tosterud – Karoline Haugland – Cecilie Dekkerhus – Pernille Velta

Johanne Fridlund – Vilde Fjelldal

 

Vålerengas lag:

Josefine Ervik

Caroline Vad Østby – Elisabeth Bakken – Camilla Aabel – Frida Lyshoel

Ina Skaug – Jana Doe – Tina Wulf – Lise Janbu Eide

Rikke Storrø (Frida Løvlie Bråttum fra 56) – Anne Lise Olsen

 

Den tredje perioden så lenge ut til å være slik Vålerenga ønska, altså at Norge ikke klarte å skape noe, før i det 64. minuttet. Igjen var det en enkeltspillers prestasjon. Fridlund ute på venstresida kjørte karusell med Caroline Vad Østby og hadde ikke Østby tryna hadde hu sannsynligvis havna langt opp på tribunen. Skuddet til Fridlund gikk dog rett på Josefine Ervik.

Fridlund kjørte karusell med Vad Østby. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Vålerenga fikk et hjørnespark i det 70. minuttet og Tina Wulf slo endelig en serv som traff en vålerengaspiller. Ikke hvem som helst heller, men Aabel steig til værs og fikk stussa kula ned til Lise Eide. Fra fem meter klarte ikke Eide å løfte kula over Mikalsen. En enorm sjanse som en spiss i utgangspunktet bør score på.

 

Minuttet før full tid spilte Norge seg til en stor målsjanse. Sina Elise Tosterud avslutta, bare noen få centimetere utafor. Fridlund var Norges beste i denne perioden, mens Olsen tok sin tredje strake som Vålerengas beste.

 

Norge J19 – Vålerenga 2 0 (0 0, 2 0, 0 0)
Onsdag 09.07.2015 19:30
Treningskamp
Lillestrøm Gress
20 tilskuere.
 
Norges beste: Maria Hiim

Vålerengas beste: Anne Lise Olsen

 

Kampfakta:

26   Ut Ingrid Søndenå (Vålerenga)
26   Inn Camilla Aabel (Vålerenga)
26   Ut Pernille Gardien (Vålerenga)
26   Inn Camilla Bønøgård (Vålerenga)
26   Ut Karina Sævik (Norge)
26   Inn Karoline Haugland (Norge)
26   Ut Vilde Fjelldal (Norge)
26   Inn Pernille Velta (Norge)
33   Ut Sara Eriksen (Norge)
33   Inn Sine Elise Tosterud (Norge)
36 1 – 0 Spill Johanne Fridlund (Maria Hiim)
38 2 – 0 Spill Maria Hiim (Pernille Velta)
56   Ut Rikke Storrø (Vålerenga)
56   Inn Frida Løvlie 

 

Målsjanser Norge Vålerenga  
1. periode 1 1  
2. periode 2 0  
3. periode 2 1  
Totalt 5 2  

 

Cornere  Norge Vålerenga  
1. periode 2 2  
2. periode 1 0  
3. periode 0 1  
Totalt 3 3