Jolin senka undulatene

09.06.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Dagens gjetord starter med de to rekruttkampene i går. Det blei seier i Bente Veldes avskjedskamp for rekruttjentene, mens rekruttgutta måtte se alle tre poenga fyke opp på Ekeberg i andre omganen. Deshorn Brown og Lars Hirschfeldt skal spille landskamper, mens Daniela Schwarz og Sveits blei snytt for uavgjort i nattas VM-kamp i Canada.

 

Seier i Veldes avskjedskamp

Vålerengas rekruttdamer har vært gode hele sesongen og med gårsdagens seier over rekruttlaget til undulatene fra togstasjonen vi helst kjører forbi, så befesta de tabelltoppen i 2. divisjon avdeling 1. Dette var Bente Veldes avskjedskamp. Etter åtte sesonger i Vålerenga gir hu seg – da passer det jo at laget hennes ligger på tabelletoppen.

 

Rebecca Angus var endelig tilbake på fotballbanen etter fødselspermisjon. Dermed kan Vålerenga telle opp en enda sterkere stall før høstsesongen. Det var Amanda Jolin som åpna ballet og sendte Vålerenga i føringa etter femti minutters spill. Undulatene utligna, men Jolin var frampå og satte sin andre for dagen. Avslutningsvis runda Frida Løvlie Bråttum keeper og punkterte kampen. Nevnte vi at rekruttlaget til undulatene kjemper for å unngå nedrykk?

Her blir Amanda Jolin matchvinner mot undulatene. Foto: Kenneth Myhre

 

Tap for serielederen

Et sjukemeldt rekruttlag tapte til slutt 1 – 3 etter å ha gjort en fabelaktig innsats i første omgang og leda 1 – 0 til pause. Det blei mye løping i mellom og med tre spillere rett fra sjukesenga og til kamp blei det for tungt; men det var mye positivt å ta med seg fra kampen. Spesielt var det også at Vålerenga hadde en fjortenårig debutant i mål – Kristoffer Klaesson. Simen Hestnes scora målet. Vålerenga ligger med gårsdagens tap fortsatt på syvendeplass.

 

At Morten Berre på landslaget spilte samme kamp som Klaesson debuterte i betyr nå at han har spilt med spillere født på 1960-tallet, 1970-tallet, 1980-tallet, 1990-tallet og 2000-tallet. Det er en ganske grei CV. Hvor mange andre har spilt fotball som profesjonell med spillere fra fem tiår? Vel, ingen skal si at vi ikke sa i fra da Klaesson spilte seg fram sammen med G99-laget til Norway Cup-finale for to år sida. Vil du lese mer om kampen finner du referat med spillerbørs her.

 

Copa America

Deshorn Brown er tatt ut på Jamaicas lag i Copa America. De starter mot Uruguay på Estadio Regional Calvo y Bascuñán i Antofogasta førstkommende lørdag klokka 21:00. Samme sted møter de Paraguay tirsdag klokka 23:00, mens den siste kampen går mot Argentina på Estadio Sausalito i Viña del Mar neste lørdag klokka 23:30.

 

Dermed ryker garantert moldekampen for Brown og skulle Jamaica nå helt til finalen ryker både glimt- og oddkampene, men i den gruppa er det vel høyst tvilsomt om Jamaica skulle klare noe annet enn sisteplass.

 

Concacaf

Lars Hirschfeld er tatt ut i Canadas tropp til andre runde i VM-kvalifiseringa i Nord- og Latin-Amerika. Canada møter Dominica i denne runden og starter borte førstkommende fredag klokka 01:00. Hjemmeoppgjøret går natt til onsdag den 17. juni, på det noe spesielle tidspunktet 01:37.

 

Dommerskandale

Daniela Schwarz og Sveits fikk en tung start på VM. Regjerende verdensmester Japan fikk maFIFA-hjelp av fløytetøyta, som totalt uforståelig blåste straffe til Japan. Dermed har Japan fått en tung start på VM, sjøl om de etter spill og sjanser var hakket bedre enn Japan og i hvert fall burde fått med seg ett poeng i VM-starten. Kort oppsummering fra maFIFA i videovinduet.

httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LPI3MR6kj6U

Kamerun feis over Ecuador med 6 – 0 og har dermed tatt ledelsen i gruppa. Dermed må Sveits svare natt til lørdag. Da er Ecuador motstander. Schwarz blei sittende på benken hele åpningskampen. Forhåpentligvis får hu spille framover. Schwarz har også sendt inn et reisebrev som er lagt ut på Vålerengas side.