Klaessons oddsenligadebut

09.06.2015 av under 2015, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Fjorten år og hundreogtreognitti dager gammel debuterte «den nye Tippen» – Kristoffer Klaesson – i mål for Vålerengas rekruttlag i Oddsenligaen. Etter tre kamper som keeper på G19 interkretslaget, måtte han trå til blant de virkelig store og spilte hele kampen mot serieleder KFUM sammen med blant andre femogtyve år eldre Morten Berre på landslaget.

Kristoffer Klaesson fra interkretskamp mot Skeid i mai. Foto: Hjesus.

 

Med Lars Hirschfeld på vei over atlanteren for å spille landskamp for Canada, nitten år gamle Adrian Møller fortsatt sjuk, men på benken, etter å ha liggi langflat med feber dagen før kampen og attenåringen Thomas Myhre Bubak ute med skade, blei det hektisk i timene før kampstart. Klaesson var nemlig kun spilleberettiga for Vålerenga Fotball og et hasteklubbskifte måtte til for å gjøre ham spilleklar for Vålerenga Fotball Elite i oddsenligaen.

 

Men det var flere problemer i Vålerengas tropp. Heldigvis meldte Morten Berre på landslaget seg til tjeneste, for Niklas Castro og Moussa Njie var sjuke. På midtbanen er Ulrik Korén og Mattias Totland fortsatte ikke kampklare etter skade, mens Sander Berge og Rino Falk Larsen var sjuke tett opp mot kampen. Som om ikke det var nok var venstreback Marius Koss også nylig stått opp fra sjukesenga. Uten Berre på landslaget hadde det rett og slett sett syltynt ut mot et lag som har vinni alt denne sesongen.

 

Det skulle bli en ganske spenstig kamp og Vålerenga beit godt fra seg. Allerede etter femten sekunder var Berre på landslaget aleine med kåffakeeper Orhan Simsek. Det vil si, han var mest av alt aleine med målet. Fra syv meter med godt over halve målet åpent sleiva Berre seg nærmest ut av landslaget og avslutninga endte latterlige femten meter utafor målet.

 

Kåffa hadde mye ball men skapte ingenting. Et frispark fra Torstein Andersen Aase var den eneste som var i nærheten av å kunne få publikum i Vallhall til å trekke pusten dypt i starten av kampen. Etter et kvarter var derimot Mortadha Alkanany på farta for Vålerenga, etter å ha fått ballen fra Tega George. Skuddet var dog ikke godt nok plassert.

 

Vålerenga fortsatte å skape sjanser og på kampens første hjørnespark, det eneste i første omgang, fant Marius Koss Alkanany på vei inn på første stolpe. Alkanany flikka ballen videre og det var ikke mange gradene mer han skulle endra retning på ballbanen før den hadde sniki seg inn i det lengste hjørnet. I stedet endte det med et frispark der Alkanany slo presist inn i feltet, fant Markus Nakkim, som ikke traff mål fra femmeteren. En meget stor sjanse igjen.

 

Men så, etter 34:26 av første omgang kombinerte Vålerenga fint på høyrekanten. Kåffa blei dype i det gode pasningspillet og da Vålerenga avslutta med to kjappe pasninger fra Alkanany via Berre på landslaget og tilbake på et par og tyve meter til Simen Hestnes, lå kåffa alt for dypt. Hestnes så opp, lada kanonen og sendte kula resolutt opp i det lengste krysset. Vålerenga hadde ubeseira kåffa i kne.

 

Kåffas eneste ordentlige målsjanse i førsteomgang var det Christoffer Kringberg som sto for. Etter kombinasjoner ute på venstrekanten fikk han plutselig stå veldig aleine på ti meter. Skuddet gikk dog rett på Klaesson som holdt kula i fast grep. En meget sterk omgang av Vålerenga, der Markus Nakkim regjerte i forsvaret, men kåffa hadde ballen mest.

 

Også i andre omgang starta Vålerenga best og etter noen få minutter var Hestnes nære på ved en heading fra seks meter; men nå skulle Andersen Aase vise seg mer fram og bare minuttet seinere kom toppscoreren i ligaen til sin første sjanse for kampen. Det bølga mer fram og tilbake og fint kombinasjonsspill mellom Rino Falk Larsen og Koss på venstrekanten førte til et innlegg som Alkanany nesten omsatte i scoring. Kåffa var på hæla.

 

Så viste Eivind Sæther sitt sanne jeg. Etter at Falk Larsen klarerte en kule rett i magen på en kåffaspiller kom han med strake bein, knotta først og forsøkte å knekke beinet til Falk Larsen. Et soleklart rødt kort, som dommeren ikke fant det for gått å gi mer enn gult på. Taklinga så ut til å sette en støkk i det unge vålerengalaget og kåffa overtok mer.

 

Fem minutter seinere, rett før timen var spilt fikk de hjørnespark. Sitt første for kvelden. Erik Jonvik slo inn og der dukka Christian Dymbe opp og fikk tvingi kula inn i duell med et par vålerengaspillere.To minutter seinere smalt det igjen. Et knallhardt skudd fra Sindre Ek blei slått ut på sekstenmeteren av Klaesson. Der sto Andersen Aase og toppscoreren hamra ballen utagbart i hjørnet.

 

I denne perioden rakna Vålerenga helt. Markus Nakkim pådro seg gult kort på noe som så ut som kraftig overspilling fra Andersen Aase og etter femogseksti minutter måtte Klaesson ta fram en redning fra øverste hylle. Ti minutter etter grisetaklinga til Sæther var Vålerenga fortsatt ikke inne i kampen igjen.

 

Sander Berge blei tatt av og inn kom Aron Dønnum. Vålerenga fikk flytta spillet litt, låne ballen og fikk en stor målsjanse på et frispark fra Alkanany. Så gjorde kåffa et bytte.  Inn kom Cato Valøy og bare minuttet seinere hadde han punktert kampen etter å ha blitt spilt fri av Andersen Aase. Klaesson kom ut, men Valøy var kald og slo ballen over ham.

 

Kåffa var klart best nå og et nytt skudd fra Andersen Aase kom der Klaesson måtte ut i full strekk. George var sterkest på returen og det endte kun i et hjørnespark. Det endte dog i en ny kjempesjanse. Dennis Obeng endte med kula inne i straffefeltet i det som i utgangspunktet må ha vært en kjempeoffside, som linjedommeren valgte å overse.

 

Minuttet før slutt satsa Vålerenga alt framover. Madhusan Sandrakumar gikk ut og inn kom David Coulibaly. Han fikk kampens siste sjanse på en heading etter en flott pasning fra Alkanany. Det blei ikke flere mål og kåffa dro det lengste strået, som de har gjort i hver kamp denne sesongen.

 

Vålerenga 2 Herrer – KFUM 1 – 3 (1 – 0)

Mandag 08.06.2015 19:00

Vallhall

Oddsenligaens avdeling 1

104 tilskuere

 

Vålerenga 2s lag:

Kristoffer Klaesson

Madhusan Sandrakumar – Markus Nakkim – Mats Vågan – Marius Koss

Simen Hestnes (c) – Sander Berge

Rino Falk Larsen

Tega George – Morten Berre – Mortadha Alkanany

 

KFUMs lag:

Orhan Simsek

Erlend Skaga – Eivind Sæther – Christian Dymbe – Nikolai Aarø

Erik Jonvik

Stian Sortevik – Christoffer Kringberg

Dennis Obeng – Torstein Andersen Aase – Sindre Ek

 

Vålerengas beste: Markus Nakkim

 

Kampfakta:

34 1 – 0 Spill Simen Hestnes (Morten Berre, Mortadha Alkanany)
54   Gult Eivind Sæther (KFUM)
59 1 – 1 Corner Christian Dymbe (Erik Jonvik)
61 1 – 2 Spill Torstein Andersen Aase
63   Gult Markus Nakkim (Vålerenga 2)
72   Ut Sander Berge (Vålerenga 2)
72   Inn Aron Dønnum (Vålerenga 2)
78   Ut Sindre Ek (KFUM)
78   Inn Cato Valøy (KFUM)
79 1 – 3 Spill Cato Valøy (Torstein Andersen Aase)
80   Gult Stian Sortevik (KFUM)
82   Ut Christoffer Kringberg (KFUM)
82   Inn Elias Hansson (KFUM)
82   Ut Marius Koss (Vålerenga 2)
82   Inn Henrik Udahl (Vålerenga 2)
85   Ut Dennis Obeng (KFUM)
85   Inn Edvin Akselsen (KFUM)
89   Ut Madhusan Sandrakumar (Vålerenga 2)
89   Inn David Coulibaly (Vålerenga 2)

 

Målsjanser Vålerenga 2 KFUM  
1. omgang 5 1  
2. omgang 4 6  
Totalt 9 7  

 

Cornere  Vålerenga 2 KFUM  
1. omgang 1 0  
2. omgang 0 2  
Totalt 1 2  

 

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6

Tre meget klassifiserte redninger. Kjapp og god på streken, sikker med beina og presise utspill. Ga heller ingen unødvendige returer. Virka rolig som bakerste mann. Har ikke skyld i noen av baklengsmåla, sjøl om han kanskje kunne ha vært ute i duellen på det første målet. Det var vel også den eneste gangen han blei utfordra med innlegg med mye trafikk inne i femmeteren. Kunne nok med fordel slått returen til hjørnespark på det andre målet, men ingen feil da det langt i fra er alle keepere i oddsenligaen som ville tatt det skuddet i utgangspunktet. En meget god debut.

 

Madhusan Sandrakumar – 6

En veldig god førsteomgang. Aktiv med framover og har gode innlegg. Løper mye begge veier og spilte på et overbevisende sett som kunne true høyrebackplassen i tippeligaen. Blei fryktelig sliten utover i andre omgang og må ta på seg sin del av skylda for det siste målet. Da orka han rett og slett ikke følge med lenger.

 

Markus Nakkim – 9

Helt sjef bakerst. Vant alle dueller og viste hvorfor han har fått flere kamper i tippeligaen denne sesongen. Faller av når han skal, takler når han skal. Spiller på trygghet, men har også evnen til å sette opp spillere i midtbaneleddet så fort en av dem er ledig. Autoritær trygghet og ha bakerst, med duellstyrke de fleste misunner. Høy tippeligaklasse.

 

Mats Vågan – 6

Sterk i duellene. I overkant rolig noen ganger som får hjertet til publikum til å hoppe over flere slag, men så lenge han drar seg fri med ballen er det greit. Sterk i kroppen og en duellspiller av rang. Mangler litt på igangsetting og fart i pasningsspillet.

 

Marius Koss – 3

Grei defensiv jobb så lenge han orka. Har vært sjuk tett opp mot kampen og det var synlig. Blei sjeldent med framover og det var nok lurt, for sjøl uten de vanlige løpa hans blei han tidlig sliten. Et par gode dødballer – som vanlig, men det spørs om Mats Andersen burde ha spilt i stedet for ham.

 

Simen Hestnes – 8

Igjen er stor kamp av Hestnes, som nok er førstemann i køen inn i troppen så fort en av de fire etablerte midtbanespillerne er ute. Løper hele kampen igjennom, samtidig som han har roen når det trengs og er en playmaker i spillet. Gjenvinner ballen uten å lage frispark. Scora et herlig mål, hans femte for sesongen.

 

Sander Berge – 2

Også Berge har vært sjuk og det var tydelig i denne kampen. Klarte seg delvis bra i første omgang, sjøl om han også da brukte for lang tid med kula. Han vinner noen dueller på fysikken, men er langt unna tippeligaspill for øyeblikket. Hadde nok ikke spilt dersom sykdommen i stallen hadde tillat det.

 

Rino Falk Larsen – 3

Også Falk Larsen har vært sjuk i forkant av kampen. Gjorde en halvgrei figur i første omgang, men varemerket hans var totalt fraværende. Spilte spiss på slutten fordi han ikke orka mer. Ikke så mye mer å si enn at han nok heller ikke hadde spilt om stallen hadde vært like stor som i fjor.

 

Tega George – 6

Starta kampen med pådra Berre latterkrampe. Gjør en solid jobb begge veier. Tempoet hans er viktig. Avslutta som venstreback og gjorde sakene bra der også. Trygg og gjør få feil med ballen.

 

Morten Berre – 8

Berre var i utgangspunktet ikke i troppen, men det ville han være to om. Etter å ha ringt Johannes Moesgaard, skjelt og smelt og til slutt trua med buksevann fikk han vilja si og blei tatt ut på rekruttlaget. Du veit hva du får av Berre – 100 % innsats. Hver gang! Rutinen hans er også viktig. Kjeften går i ett sett der han dirigerer unggutta til å gjøre de riktige valga. Sjøl skulle han ha putta allerede etter femten sekunder og etter det skapte han mye hodebry for stopperparet til kåffa. Duellsterk. Måtte ned på midtbanen på slutten.

 

Mortadha Alkanany – 7

Hans beste rekruttkamp så langt. Avslutta tre sjanser og var nest sist på fire. Han kommer seg stadig. Teknikken er blendende, skudda knallharde. Han har bra fart. Det er først og fremst de taktiske valga som det skorter litt på innimellom. Utvilsomt en uslepen diamant.

 

  1. […] At Morten Berre på landslaget spilte samme kamp som Klaesson debuterte i betyr nå at han har spilt med spillere født på 1960-tallet, 1970-tallet, 1980-tallet, 1990-tallet og 2000-tallet. Det er en ganske grei CV. Hvor mange andre har spilt fotball som profesjonell med spillere fra fem tiår? Vel, ingen skal si at vi ikke sa i fra da Klaesson spilte seg fram sammen med G99-laget til Norway Cup-finale for to år sida. Vil du lese mer om kampen finner du referat med spillerbørs her. […]