Bronseplass og kontroll…

18.05.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerenga fornekter seg ikke, men fortsatte lørdag å vinne 16. mai-kamper på Ullevaal Stadion. Mjøndalen blei flere nummer for små, men klarte allikevel å klamre seg fast til et lite halmstrå av mulighet for poeng, gjennom å score mål på de tilnærma to sjansene bruntrøyene fikk i kampen. Vålerenga på sin side burde ha scora åtte, men nøyde seg med fire. Det er uansett godkjent.

Rasmus Lindkvist tuppa Vålerenga i ledelsen. Foto: Anders Grydeland.

 

Det er vanskelig å se så mye negativt nå. To seiere på rad og det beviser bare at aalesund- og stabækkampene var et feilskjær vi kan leve med. Nå er det nemlig kun opp til Vålerenga. Vålerenga kan hamle opp med hvem som helst og det å slå Rosenborg både hjemme og borte bør det ikke være store problemer med å gjøre.

 

Men aller viktigst. Endelig – etter å ha vært et evig talent i snart en fotballkarriére – blomstrer Daniel Fredheim Holm. For tida er han en gigant og sjøl om han ikke noterte seg for mål mot Mjøndalen, var han banens overlegent beste spiller. Han var ikke involvert i de to første måla, men burde ha vært det da han tredde Ghayas Zahid igjennom aleine med keeper; men Zahid traff stolpa.

 

Og så scora Vålerenga to ganger. Andrepasning Zahid, førstepasning Daniel Braaten og målscorere henholdsvis bursdagsbarnet Rasmus Lindkvist og kaptein Christian Grindheim. Så drømte Vålerenga at det var pause, så Mjøndalen kom tilbake etter en dårlig klarering av Ruben Kristiansen og så var det pause på 2 – 1.

 

Rasmus Lindkvist gjorde sitt andre for dagen på en kjempetabbe av keeper, framtvingi av Braaten som også spilte en meget stor kamp. Mjøndalens keeper hadde rett før redda kjempemessig på en heading av Kjetil Wæhler, før Sivert Heltne Nilsen satte returen utafor på tomt mål. Zahid bomma aleine med keeper en gang til. Og i stedet blei det redusering; men da fikk Fredheim Holm sitt målpoeng. Ga ballen til Christian Grindheim som igjen ga den til Morten Berre på landslaget. Berre på landslaget vendte bort forsvareren og punkterte kampen én gang for alle. 4 – 2. Vålerenga på tredje plass og på vei oppover tabellen.

 

Deng!

Damelaget gikk på en kardinalsmell mot LSK Kvinner og tapte 4 – 0. Det spørs om ikke stabækkampen kosta litt for mye krefter. Nå får de uansett en hvil og muligheten til å trene seg i form igjen, mens det er to måneders VM-pause i toppserien.

 

Byderby

I kveld er det byderby i Vallhall. Lyn kommer på besøk for å knuses av et meget sterkt rekruttlag. Morten Berre på landslaget stiller. Lars Hirschfeld stiller. Elías Már Ómarsson stiller. Herman Stengel stiller. Sander Berge stiller. Markus Nakkim stiller. Ivan Näsberg stiller. Moussa Njie stiller. Se Vålerenga knuse Lyn i Vallhall eller på stream under her. Kampen streames fra klokka 18:50 av Christian Haksø og kommenteres av Klanens Webradio. Les mer om kampen i «Tre ganger Lyn-hat!»

 

  1. dødsbekken Oksa sier:

    Nå så Oksa den siste halvtimen mellom VIF og Lyn på nettet, til sin store overraskelse. Han er jo flinkere i rusisk, enn med datamaskin.Bildet stopper like ofte som jeg må pisse, men får med meg det meste. Faktisk er Rune og kompisen mye bedre sportsjournalister, enn mange du finner i Nrk og Tv2. Når Olav Traaen og hånballfisen Bredeli snakker, skrur jeg av lyden. Og nå har Chritian Paasche også begynt å gaule. Så jeg likte praten tel duon i denna kampen.

    I gamle dager da VIF og Lyn spelte på Bislet (fortsatt med en "l"), satt supportera tel VIF og Lyn ved sida av hverandre i Nordre sving mot hovedtribunen, bare med et tau imellom oss.Det  vil si at vi som var medlemmer i klubben, hadde sitt eget telleapparat vi gikk gjennom i Nordre sving. Trur faktisk medlemma i Lyn brukte samma telleapparatet.

     Når Lyn-supportera gikk forbi oss, holdt vi oss for nesa. Så vi var like "glad" i Lyn for 60 år sia, som Klanen er i dag. Det gleder et gammalt vål'engahjerte.