Tre ganger Lyn-hat!

18.05.2015 av under 2015, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Så er det endelig klart for en skikkelig klassiker – i ny innpakning. Vålerenga mot Lyn. Den største av de største kampa. Norges eneste byderby. Og igjen skjer det i trikkeligaen; men altså i ny innpakning denne gang. Det er rekruttlaget – Vålerengas framtid – som i kveld skal pepre Mercedez Benz-gutta fulle av høl og ut av det nasjonale ligasystemet i Norge. Der har de nemlig nå oppholdt seg ett år allerede. De gikk fra sjette divisjon, kjøpte seg inn i fjerde divisjon, rykka opp til tredje divisjon og kom inn i den nasjonale oddsenligaen i forfjor. Nå sender vi dem ned til det kretsstyrte seriesystemet og tredje divisjon igjen…

Bastionens tifo mot Heggedal i 3. divisjon. Neste år møtes de igjen.

 

Lyn-hat! Lyn-hat! Lyn-hat!

Det er ikke måte på hvor mye jeg hater Lyn. Klubben som fikk tomta på Ullevål gratis av Aker kommune, bygde stadion. Solgte den bit for bit til Norges Fotball Fiender til de til slutt sto igjen med kun kiosksalget på alle vålerengakamper. Så måtte de sutre da – når Vålerenga i 2008 skulle få de samme fordelene som Lyn fikk 84 år tidligere, nemlig ei tomt å bygge sin egen stadion på – denne gang av Oslo kommune. Åleglatte kanapéspisende kapitalistsvin som Bård Folke Fredriksten dro på seg lynskjerfet sitt og trenerte og trenerte og trenerte; men uansett hvor mye de kjemper – arbeiderklassen vinner alltid til slutt. Fordi vi er flest, vi er størst og sammen er vi sterke. Mangfold kan ikke kjøpes…

Klanens tifo fra byderby i 2004.

 

To ganger Lyn-hat!

Den første kampen om Oslo spilles i Vallhall i kveld klokka 19:00. Alle med sesongkort på den banen Lyn ikke eier lenger – Ullevaal Stadion – kommer gratis inn. Alle andre må betale femti spenn. Kampen blir sjølsagt streama gratis på nett, vi er da ikke kapitalister som Lyn – de tar nemlig betalt for streamene de produserer sjøl. Det er Christian Haksø som står for streaminga og Klanens Webradio som står for kommenteringa. Sendinga starter som vanlig ti minutter før kampstart, altså 18:50. Har du spørsmål eller kommentarer til sendinga, så kan de sendes inn på SMS. Da skriver du KWR etterfulgt av ditt spørsmål og sender det til 2242. Kommentatorene har sjølsagt sjela og hjertet sitt i Vålerenga. Som kjent mangler jo Lyn både sjel og hjerte…

Bastionens tifo i 2005 mangla plutselig hjertet. Klippe-klippe-klippe…

 

Lyn-hat! Lyn-hat!

I dag preiker Kjetil Siem og resten av Norges Fotball Fiender om en ny struktur for eierskap i norsk fotball, nemlig at klubbene skal eies av investorene og ikke av medlemmene. Det er det reineste galskap for dette har norsk fotball ett eksempel av fra tidligere. I 1999 forsøkte Atle Brynestad å kjøpe Vålerenga, men møtte sterk motbør. Arbeiderklassen lot seg ikke kjøpe, men kapitalistene i Lyn lot Brynestad mer enn gjerne få leke med klubben sin. Og Brynestad betalte ei krone og fikk klubben – det var det Lyn var verdt den gangen. Det var en kortvarig glede, begynnelsen på en langt økonomisk. Klubben endra navn. Ikke som SV Austria Salzburgh som blei til Redbull Salzburgh. Brynestad forsøkte nok egentig å endre navn til Smart Club Oslo, men endte opp med FuCk Lyn Oslo!

Klanen var gode på tifo mot Lyn i 2004.

 

Én ganger Lyn-hat!

Det går som kjent nedover med Lyn i seriesystemet igjen. Klubben ser allerede fortapt ut og når Vålerengas rekruttlag har banka dem i kveld, så er Vålerengas rekrutter på syvendeplass, mens Lyn er sist. En gang i fordums tid telte Bastionen dager sida Vålerenga sist hadde slått dem uten tanke på at klubba ikke møttes på over tyve år. Men da de slo til som mest – med en svær diger derbyspøkelsetifo snakker vi sesongen 2009. La oss minnes åssen det gikk den gang:

5 min 1 – 0 Bengt Sæternes

8 min 2 – 0 Bengt Sæternes

16 min 3 – 0 Mohammed Fellah

34 min 3 – 1 Fredrik Dahm

51 min 4 – 1 Luton Shelton

Derbyspøkelset er vekk. Lyn rykka ned og da vi sist møtte dem i cupen vant Vålerenga igjen. Det spøker ikke i Vallhall, vi lurer der i mot litt på hvor mange lik det er igjen i skapet etter Morgan Andersen og Atle Brynestad. Det kan ikke være få. Det er for øvrig nå 2 437 dager siden Lyn sist slo Vålerenga…

Bastionen i 2009. Snakk om å jinx.

 

Lyn-hat!

Lyn henta fire nigerianere til klubben; men måtte etter hvert ha politiets hjelp til å finne dem igjen. Borte var dem. Særlig John Obi Mikel, som undertegnede hverken har kjøpt eller solgt; men kanskje Morgan Andersen forfalska kontrakta hans, la til noen sider etter underskrifta og sånt, for så å selge ham til Manchester United når Chelsea egentlig satt på en opsjonsavtale – i hvert fall i følge John Shittu. Og penga? Dem gikk til ikke akkurat Smart Club. Ja, han eieren som hadde fått klubben for ei krone. Et godt salg av klubben der altså. Først gikk femti millioner i Brynestads lomme, så fikk de et søksmål fra Chelsea på toppen av det hele. Nigerianerne er nå borte. Det samme er Morgan Andersen og Atle Brynestad – og penga. Til og med mannen Bastionen så på som sin helt – Tommy Berntsen er vekk. Berntsen er nå assistenttrener i Vålerenga – fornuftens mann med åra. FuCk Lyn Oslo er blitt en parentes i oslofotballen. For øyeblikket er de det åttende beste laget i Oslo. Vålerenga er soleklart best. Én by – ett lag! Når sola skinner over ’Enga…

Soloppgang-tifoen fra 2003 blei kåra til årets tifo av tifo.it.

 

Én ganger hat!

Lyn er som dama som ljuger og sier at størrelsen ikke betyr noe. Faktisk lever supporterne og klubben på sin egen livsløgn. Lyn regner seg som Tigerstadens herskere og mener på tro og ære at de er den beste klubben i Oslo. Fakta er at de for øyeblikket er den åttende beste klubben i Oslo. Etter Vålerenga, KFUM, Grorud, Kjelsås, Vålerenga 2, Skeid og Ullern. Først der finner du mikroben Lyn. Blårussklubben der nitti prosent av ungdommen sniffer kokain, mødrene tar seg en pjolter mens fedrene forsøker å redde det de ennå ikke har søla bort av arven ved å hyre inn billig arbeidskraft på slavekontrakter og sosial dumping. På en normal lynkamp gidder 381 tilskuere å dukke opp. På Bislet Stadion. Hallo! 381 på Bislet Stadion? De kunne like gjerne spilt på Kringsjå; men nei da. Ut med Frogner Stadion, la oss flytte til Bislet, sånn at vi fyller to prosent av stadionkapasiteten. Tigerstadenes herskere – akkurat…

Bastionens tifo i 2005 vant hverken pris eller ros.

 

Hat!

Bastionen greier ikke å holde på én supporterpub. Stort sett blir de pælma ut over alt. Vi har aldri helt greid å holde oversikt. De var på Horgan’s, Så på Trafalgar Pub, så på Paddy’s. De har ikke noe sjøl og de har ikke nok folk til å få seg sitt eget sted. Klanen derimot har to puber – Bohemen og Vålerenga Vertshus. Deleier og greier. Vi antar det blir en ny pub på Valle når ny stadion står klar. For vålerengasupportere finnes det mange av. Sjøl i nedgangstider var det sist over 10 000 inne på Ullevaal Stadion. Bohemen var smekkfullt etter kampen og det går alltid en buss – både borte og hjemme. Buss skal visstnok Bastionen ha til Vallhall i kveld også. Den går fra Bislet – så da lurer vi litt på om kanskje de har fått innpass på Store Stå; men der pleier det å kry av vålerengasupportere – så vi tviler. De sitter nok på Lorry og betaler 150 kroner for ei flaske amerikansk budweiser – eller vann som vi arbeidere kaller det. I Vålerenga har vi tradisjoner og Bohemen har eksistert siden 1998. Men så er Vålerenga også en klubb med tro, håp og kjærlighet.

Klanens tifo i 2005 var definitivt av det symbolske slaget.

 

Takk ska’ru ha!

Når Vålerenga stiller i Vallhall i kveld er det den eldste troppen Vålerenga har hatt på årevis. Kanskje noen sinne. Lars Hirschfeld og Morten Berre trekker alderen opp. Ellers er det juniorer. Vi antar følgende lag:

Lars Hirschfeld

Madhusan Sandrakumar – Markus Nakkim – Ivan Näsberg – Marius Koss

Sander Berge

Herman Stengel – Simen Hestnes

Moussa Njie – Morten Berre – Elías Már Ómarsson

Og det bør det bli utklassingssifre av. Og skulle vi trenge mål, så kan vi alltids sette inn Niklas Castro, Tega George, David Coulibaly og Mortadha Alkanany. Lyn skal definitivt sendes ned i tredje igjen. Dette er like stusselig som Lyn og Bastionen. Ekte fotball, ekte fans påstår dem. Joda, de stiller opp to ganger denne sesongen – borte og hjemme mot Vålerenga 2. Og de skal få kjenne hvor vondt det gjør å møte Vålerenga.

Sist Bastionen stilte opp på hjemmekamp var i cupen i 2012. 

 

Vær så god!

Like vondt som i 2010. Vi husker jo Lyns nyere historie. Atle Brynestad kom. Morgan Andersen kom. John Obi Mikel kom. John Obi Mikel forsvant. Chelsea anmeldte svindel, Mikels kontrakt var svindel. Penga i Smart Club forsvant i et svart høl. Penga fra Mikel-overgangen forsvant i det samme hølet. Chelsea krevde erstatning. Morgan Andersen forsvant. Atle Brynestad forsvant. Spillerlønningene forsvant. Nedrykket kom. Skifteretten kom. Konkursen kom. Luftslottet rykka ned i sjette divisjon.

Klar melding fra Klanen før andreomgang i september 2009.

 

Helt til slutt legger vi med streamen til kampen, sånn i tilfelle du ikke skulle komme deg til Vallhall.

 

  1. […] I kveld er det byderby i Vallhall. Lyn kommer på besøk for å knuses av et meget sterkt rekruttlag. Morten Berre på landslaget stiller. Lars Hirschfeld stiller. Elías Már Ómarsson stiller. Herman Stengel stiller. Sander Berge stiller. Markus Nakkim stiller. Ivan Näsberg stiller. Moussa Njie stiller. Se Vålerenga knuse Lyn i Vallhall eller på stream under her. Kampen streames fra klokka 18:50 av Christian Haksø og kommenteres av Klanens Webradio. Les mer om kampen i «Tre ganger Lyn-hat!» […]