ANALyse: LSK Kvinner vs Vålerenga

16.05.2015 av under 2015, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vålerenga møter serielederen og fjorårets seriemester i den siste toppseriekampen før det blir to måneders pause. To måneder – det er lenge. Det blir spennende. Vålerenga kommer fra en ettmålsseier over Stabæk, mens undulatene har et ettmålstap mot Røa med seg i bagasjen.

Det var serielederens første baklengsmål for sesongen. Noen har klagd på VM-uttaket som kom rett før kampen. Vel, det er mulig en faktor. Seks undalter er tatt ut, to fra bruttotroppen blei vraka. Blir de seks engstelige for å pådra seg skader? Vi tror det kommer til å ligge en liten reservasjon i bakhuet på de seks VM-uttatte undulatene og det må Vålerenga utnytte.

 

Det blir også en annen kamp i kampen. Marte Berget reiste fra Vålerenga til bunkeren på Kjeller etter fjorårets sesong. Til nå er hu avspist med fattigslige ett mål. Motsatt vei gikk Anne Lise Olsen. Til nå har Olsen vist seg som den beste. Hu står med tre mål, Berget er avspist med fattislige ett.

 

Antatte lagoppstillinger

LSK Kvinner

Guðbjörg Gunnarsdóttir

Ingrid Moe Wold – Anita Skammelsrud Lund – Mandy van den Berg – Marit Sandvei

Sherida Spitse – Isabell Bachor

Mimmi Matilda Löfwenius – Lene Mykjåland – Emilie Haavi

Isabell Herlovsen

 

Vålerenga

Guro Pettersen

Ellen Wang – Ingrid Søndenå – Daniela Schwarz – Maren Hauge

Mina Kjørum – Tina Wulf – Camilla Christensen – Johanne Fridlund

Rikke Storrø – Anne Lise Olsen

 

 

Keeperne

Guro Pettersen er sannsynligvis tilbake i mål for Vålerenga til denne kampen. Mot seg har hu islandske Guðbjörg Gunnarsdóttir. Gunnarsdóttir har spilt i Avalsnes og i Djurgården før hu gikk til undulatene. En god keeper med brukbar høyde. Pettersen blei skandaløst vraka fra VM-troppen til fordel for en attenåring uten toppserieerfaring. Vi tror det øker tenningsnivået ekstra. Etter vårt kjønn er Pettersen også klart bedre enn Gunnarsdóttir. Vi gir Vålerenga 0 – 1 i keeperduellen.

 

Forsvar

Backene Ingrid Moe Wold og Marit Sandvei er et klart sterkere backpar enn Ellen Wang og Maren Hauge. Spørsmålet er hvor de har huet sitt. Kanskje er de allerede i VM. Midtforsvaret er også knallsterkt. Anita Skammelsrud Lund og nederlandske Mandy van den Berg.

 

Vålerenga på sin side kommer fra en meget godt spilt kamp mot Stabæk der også VM-klare Daniela Schwarz var helt outstanding. At hu lykkes i denne kampen også blir helt avgjørende. Også Søndenå har mye rutine, mens Wang og Hauge har vist seg solide på backparet. Uansett er vi nødt til å gi undulatene 2 – 0 på forsvaret.

 

Midtbanen

Sentralt på midten kommer undulatene garantert med den nederlandske stjerna Sherida Spitse. Med seg får hu nok tyske Isabell Bachor. Det ser i utgangspunktet fryktinngytende ut, men det har også Vålerengas to sentrale gjort. Tina Wulf og Camilla Christensen. De to kan fort løpe litt i stykker undulatene. Særlig Bachor, som begynner å dra på, kan havne i trøbbel med den toppformen Vålerengas to midtbanespillere har. Christensen er nok også ekstra tent etter å ha blitt vraka fra Pelleruds tropp.

 

På kanten står Mimmi Matilda Löfwenius og Emilie Haavi opp mot Mina Kjørum og Johanne Fridlund. Det er også ganske likt. Vi klarer ikke å skille midtbanen og tror at de som er villige til å blø mest vinner denne. Særlig ser det tynt ut på innbytterbenken der bare Anja Sønstevold sitter. Denne midtbanen kan fort Vålerenga løpe i stykker, men vi gir 0 – 0.

 

Angrep

Lene Mykjåland hengende bak Isabell Herlovsen. To landslagsstjerner mot Rikke Storrø og Anne Lise Olsen. Her er det klar fordel av undulatene og vi må igjen ty til 2 – 0 seier. Vålerenga har en joker på benken i Emelie Erlandsson. Innbytte av henne forrige gang var gull verdt.

 

Totalt

Hjemmefordelen av bunkeren er så å si borte ettersom herrelaget har bortekamp i Sarpsborg. Vi tror også Vålerenga er langt mer motivert for denne kampen enn undulatene, som gjorde det merkverdig bekjedent mot Røa. Vi gir Vålerenga sågar en fordel på grunn av VM og setter opp 0 – 2. Da blir denne kampen plutselig jevn – sånn det pleier å bli.

 

LSK Kvinner 4 – 3 Vålerenga