69 grader nord eller Vallhall

12.05.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I kveld møter Vålerenga både Romssa og Stabæk. Tippeligalaget er på langtur langt pokker i vold langt mot nord. To uker før midnattsola når Alfheim en stadion som ikke burde vært godkjent for tippeligaspill. Toppserielaget møter årets skuffelse, bærumssossen, inne i Vallhall. Slik er hverdagen i Vålerenga. Det er tirsdag – det betyr kampdag denne uka. Vi istemmer et rungende hurra for tv-avtalen…

 

Romssa

Tippeligalaget har nå følgende kampdager: Mandag, fredag, fredag, fredag, torsdag, søndag, lørdag og nå altså tirsdag. Realiteten i norsk fotball er hårreisende, det er også fasilitetene som møter de som har reist til Alfheim Stadion. Det blir færre og færre for hvert år, men på tross av det, så er det ikke noen som helst reaksjon fra Norges Fotball Fiender.

 

Stillastribuna er ment å stå tre bak hverandre på samme nivå. Så fyller du feltet ser to tredeler av feltet absolutt ingenting. Høydeforskjellen mellom seksjonene er også minimal. Dermed ser ingen små damer med menn plassert foran seg noen verdens ting. Toalettfasilitetene er en stinkende bæsj & carry, strategisk plassert ved siden av kiosken.

 

Sånn har det vært i femten år. Hvert bidige år for Romssa lisens, hvert bidige år gir de bortesupporterne møkkaplasser. Respekten for søringa som de kaller resten av landet er totalt fraværende blant disse menneskene. De har så å si alltid to til tre tusen ledige plasser på stadion, men å gi bortesupporterne en brukbar tribuneseksjon, motsatt hjørne av Isberget for eksempel, er uaktuellt.

 

Derfor reiser færre og færre for hvert år. Det gjelder ikke bare for Vålerenga, det gjelder for alle andre også, på tross av at flybilletter ikke er verdens dyreste akkurat og billettprisen på hundre kroner heller ikke er avskrekkende. Alfheim har rett og slett en bortetribune som gjør at kampen nytes best på tv. Vi illustrerer med et bilde av de hordene av Sandefjordsupportere som reiste nordover.

alfheim_bortefans_sandefjord

For de som allikevel velger å reise, så har dere en flott oversikt om Romssa fra vpn her. Sivert Heltne Nilsen og Niklas Gunnarsson er inne i varmen hos Kjetil Rekdal igjen, mens Kjetil Wæhler er ute i kulda hos fysio Eirik Bjerke. Dermed er de alle tre startaktuelle i kveldens kamp. Det betyr at Ivan Näsberg, Sander Berge og Moussa Njie er ute av troppen. Vi gjetter på følgende startoppstilling klokka 18:00:

Michael Langer

Aleksander Mathisen – Kjetil Wæhler – Simon Larsen – Ruben Kristiansen

Herman Stengel – Christian Grindheim

Ghayas Zahid

Daniel Fredheim Holm – Deshorn Brown – Daniel Braaten

 

Vallhall

En time etter kampstart I Romssa er det kampstart I Vallhall. Leif Tsolis jenter skal forsøke å gjøre det Kjetil Rekdals og Gard Holmes gutter ikke klarte hverken lørdag eller søndag – slå Stabæk. Sett fra Sotahjørnet er også Vålerenga – med stigende form – favoritt til å vinne. Det er helt nytt, det har vi aldri vært mot Stabæk i toppserien før, men akkurat nå skal Vålerenga være bedre enn Stabæk.

 

Vi tror sjølsagt på seier og mer om hvorfor jentene nå plutselig er blitt favoritter i denne kampen kan du lese om i ANALysen. Kampen streames av Christian Haksø og kommenteres av Klanens Webradio. Du kan se sendinga i boksen under her.

 

Tap

Norges G16 lag med Christian Dahle Borchgrevink blei slakta og tapte 0 – 4 for Italia i dagens kamp i UEFA Development Tournament i Portugal. Mer gidder vi ikke si om den saken.

 

Vålerenga i dag:

12:00 Fotball: Italia – Norge G16, UEFA Development Tournament, Portugal

18:00 Fotball: Tromsø – Vålerenga Herrer, Tippeligaen, Alfheim Stadion

19:00 Fotball: Vålerenga Damer – Stabæk, Toppserien, Vallhall