ANALyse: Vålerenga – Stabæk

12.05.2015 av under 2015, Damer, Fotball, VIF | 2 kommentater

Vålerengas syvende toppseriekamp er mot laget som har skuffa flest og mest i sesongstarten, et skadeskutt Stabæk. Faktisk kan Vålerenga – riktignok med storseier – passere Stabæk på tabellen i kveld og Stabæk har en rekke på fire kamper uten seier. De høres fryktinngytende ut, men etter to tap i helga har Sotahjørnet sterk tro på at revansjen kommer i kveld.

Stabæk har vanligvis hatt taket på Vålerenga i Vallhall. De har vinni to ganger, mens det endte uavgjort 0 – 0 i 2013. Spillemessig har dog Vålerenga alltid vært på høyde, men har hatt litt ustabilt forsvar. Nå ser derimot forsvaret ut til å ha satt seg, mens Stabæk virker dårligere enn på mange år.

 

Stabæk måtte hente inn en utrent Solveig Gulbrandsen i fjor og skadesituasjonen sentralt er fortsatt vanskelig for dem. Stabæk ser rett og slett ikke ut til å være et topplag lenger og man kan lure på om Øyvind Eides mistro til egne talenter i fjor ødela svært mye for årets sesong. Uten Ingvild Stensland og med Ingrid Schjelderup nylig tilbake fra skade ser faktisk Stabæk svært overkommelig ut for Vålerenga. Kampen kan du se i videovinduet her.

 

Antatte startellevere

Vålerengas lag:

Josefine Ervik

Ellen Wang – Ingrid Søndenå – Daniela Schwarz – Maren Hauge

Mina Kjørum – Tina Wulf – Camilla Christensen – Johanne Fridlund

Rikke Storrø – Anne Lise Olsen

 

Stabæks lag:

Ingrid Hjelmset

Line Eithun Hauge – Toril Akerhaugen – Stine Reinås – Siri Nordeide Grønli

Cathrine Dekkerhus – Ingrid Schjelderup – Cecilie Dekkerhus – Ida Elise Enget

Melissa Wiik – Melissa Bjånesøy

 

Keepere

Vålerenga har Guro Pettersen ute med skade, mens Stabæk har landslagskeeper Ingrid Hjelmset. Normalt sett skulle det vært 0 – 1 fordel Stabæk. Nå er ikke Josefine Ervik en dårlig erstatter. Etter Sotahjørnets mening er hu Norges største keepertalent og har vært det siden vi så henne redde Norges J20-lag til VM-sølv i 2012. Det er etter Sotahjørnets mening ganske jevnt om keeperplassen i Vålerenga. Keeperne har litt forskjellige kvaliteter. Ervik har størrelsen som Pettersen mangler. Lill Yvonne Karlsrud er spilleklar og sitter på benken. Vi må allikevel gi en fordel til Stabæk på keeperplassen og setter opp 0 – 1 her.

 

Forsvar

Vålerenga mangler fortsatt Anne Stenstvedt som er ute med eksamen. Det gjør at vi setter opp samme rekke som forrige gang og vi må si det har fungert veldig bra mellom Daniela Schwarz og Ingrid Søndenå sentralt. Maren Hauge og Ellen Wang klarte seg også godt mot Kolbotn. For Stabæks del er Line Eithun Hauge nylig tilbake fra skade, men fortsatt litt rusten. På andre backen har de rutinerte Siri Nordeide Grønli. Det er greit, men ikke bedre enn Vålerengas backpar etter vårt skjønn. Toril Akerhaugen er derimot en meget rutinert og god landslagsstopper. Sammen med seg har hun talentet Stine Reinås, som etter vårt skjønn er det svake leddet. Vi håper Vålerenga klarer å angripe ute på venstrekanten og trekke inn fra høyrekanten. Der ligger svakheten i Stabæk. Normalt skulle Stabæk ha en liten fordel på forsvarsrekka, men med urutinerte Reinås og en smårusten Eithun Hauge mener vi dette blir jevnt. 0 – 0,

 

Midtbane

Stabæk har sin viktigste spiller Ingvild Stensland skada. Landslagskapteinen håper å nå VM, vi håper Even Pellerud holder henne ute av troppen. I fjor måtte Stabæk hente inn en utrent Solveig Gulbrandsen på grunn av skader. De har en tynn midtbane og den er like tynn i år. I tillegg til at Stensland er ute var Ingrid Schjelderup ute med skade i hele vinter og lider av manglende treningsgrunnlag. Det er kreativiteten i Stabæk. Med Ingvild Isaksen ute også begynner man å forstå hvordan Stabæk bare kan ligger tre poeng foran Vålerenga, med den starten Vålerenga har fått. Midtbanen til Stabæk er syltynn. Alternativene er få for Stabæk, vi tror dette blir tynt mot Vålerengas sterke midtbane.

 

Vålerenga har ingen grunn til å endre på midtbanen som kjørte over Kolbotn. Vi tror derfor vi får se den samme oppstillinga i kveld. Og når første omgang nærmer seg halvspilt kommer Vålerenga til å ta over helt mot den svakeste midtbanen vi har sett Stabæk med siden de kjøpte opp konkursboet etter Asker. Tina Wulf og Camilla Christensen sentralt mot en ung og urutinert Cecile Dekkerhus og en utrent Ingrid Schjelderup. Overkjøring. Mina Kjørum og Johanne Fridlund på kantene mot Cathrine Dekkerhus og Ida Elise Enget som begge har svikta i årets sesong start. Dette lukter overkjøring lang vei. 2 – 0 til Vålerenga.

 

Angrep

Stabæks angrepsduo har kun scora to mål denne sesongen og viser med all tydelighet at de ikke er gode nok som enkeltspillere, men er avhengige av en midtbane som fungerer bak dem. Det gjør ikke midtbanen til Stabæk. Dermed blir Melissaene Wiik og Bjånesøy enkle ofre for motstandernes forsvar. Vi er spente på Vålerengas angrep i kveld og tror det blir en endring. Anne Lise Olsens innhopp mot Kolbotn var meget godt og vi tror hu starter kveldens kamp på topp. Det er uansett kamp om plassen og Vålerenga har flere kort å kaste innpå om mål trengs. Om det blir Rikke Storrø eller Emelie Erlandsson er vi noe usikre på, men antar at Leif Tsolis vil ha innpå en meget motivert Storrø som skal bevise at hu skulle vært valget. Vi tror Stabæk allerede savner Storrø som de sendte oss på utlån. Smart trekk av Øyvind Eide? Neppe. Storrø senker Stabæk i kveld. Men vi må dessverre gi 0 – 0 for angrepet.

 

Totalt

Kunstgresset i Vallhall er sært, tungt og rett og slett jævlig. Dette er ikke Stabæk vant med og gir Vålerenga en ytterligere fordel. Vi legger på 1 – 0 for hjemmefordelen.

 

Vålerenga 3 – 1 Stabæk

  1. […] og mer om hvorfor jentene nå plutselig er blitt favoritter i denne kampen kan du lese om i ANALysen. Kampen streames av Christian Haksø og kommenteres av Klanens Webradio. Du kan se sendinga i […]

  2. hey there and thanks to your info ?I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical points the use of this web site, since I experienced to reload the web site a lot of instances prior to I could get it to load correctly. I had been puzzling over in case your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading cases occasions will very frequently affect your placement in google and could damage your high-quality ranking if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I am including this RSS to my e-mail and can look out for a lot extra of your respective fascinating content. Make sure you update this once more very soon..