Tung helg…

11.05.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerenga har vært det dominerende og beste laget i de tre kampa undertegnede fikk sett denne helga, men allikevel blei klubben avspist med fattige ett poeng av ni mulige. Det gjør dette til en kraftig blåmandag, men vi kan ikke grave oss helt ned, for allerede på tirsdag er det fullt kjør igjen. Da er Vålerenga i aksjon i både tippeligaen og toppserien – og kanskje får vi revansj.

Tap for Stabæk #1

De fleste vålerengasupportere har det tungt nå. Tippeligalaget gikk på en smell 0 – 2 hjemme for Stabæk etter å ha rundspilt bæringene i store deler av kampen, fått ei straffe i mot, blitt snytt for et par straffer og bomma på så mange hundreprosentsjanser at det så ut som om laget er vaksinert mot å score mål. Dette kommer på topp av at laget røyk ut i andre runde av cupen på onsdag. Sånt gjør rett og slett fryktelig vondt.

 

Men det er ikke lov å grave seg helt ned. Det finnes lys i enden av tunellen. Spillet var nemlig svært godt i store perioder mot Stabæk, som kun måtte satse på kontringer. Det blei skapt tolv gigantiske sjanser – tolv! Vi snakker ikke om tolv målsjanser vi snakker om tolv gigantiske sjanser. Tolv sjanser som Viðar Örn Kjartansson ville ha scora fjorten mål på i fjor. Hvordan er det så mulig å tape?

 

Vel, når kula ikke vil gå i mål, så skjer gjerne det som ikke skal skje. Motstanderen scorer. På sin eneste målsjanse. Et regelrett klønete straffespark forårsaka av Jonatan Tollås Nation. En spiller som aldri skulle ha starta kampen. Hvorfor? Fordi han ikke har spilt fotballkamp på nesten ett år. I stedet skulle Tollås Nation ha spilt én omgang av rekruttkampen mot Stabæk 2 på søndag, for deretter å spille hele Oddsenligakampen mot Lyn attende mai. Så ville han vært kampklar for tippeligaen.

 

Men Kjetil Rekdal fortsetter altså å drite seg ut på å slenge inn forsvarsspillere ved første mulighet. Det blei vi straffa for. Tollås Nation var også involvert i de to neste stabæksjansene, som kom i andre omgang. Han glapp markering på den første og tapte duellen på den andre; men ellers gjorde han en helt grei jobb. Resten av Stabæks sjanser kom på kontringer på sida til Ruben Kristiansen og Simon Larsen.

 

Det er uansett ufattelig at Rekdal ikke lærer av egne feil. Han kasta Jan Lecjaks, Nicolai Høgh og Joseph Baffo rett inn på laget i 2013 og blei straffa hardt for det – hver gang. Han blei kasta Max Bjørsvik rett inn på laget i 2014 og blei straffa hardt for det. Nå gjorde han det samme med Tollås Nation. Dette kan fungere fint i Oddsenligaen, men gjør du en tabbe fordi du enten misforstår lagkamerater eller mangler kamptrening i Tippeligaen, så straffes du knallhardt. Det var det som skjedde da Stabæk fikk straffe på lørdag. Det er, Kjetil Rekdal, lov til å lære av sine tidligere feil…

 

Tap for Stabæk #2

Det gikk ikke så mye bedre på søndag, da rekruttlaga møtte hverandre. Stabæk tok ledelsen et stykke ut i andre omgang, etter å ha forsøkt å bytte inn en spiller to ganger. Etter målet måtte de ned å sjekke dommerkortet og da fant de ut at spiller nummer seksten var satt opp som spiller nummer syv på dommerkortet, på tross av at en annen spiller hadde nummer syv. Det er slik de fører regnskap i Bærum…

 

Elías Már Omarsson utligna for Vålerenga fire minutter seinere etter ha gjort alt sjøl – fra egen banehalvdel og ned nesten til dødlinja, men så kom søndagens skikkelige nedtur. Ved pause hadde en haltende Marius Koss kasta inn håndkledet. Ivan Näsberg måtte egentlig også gi seg halvveis, men tvang seg til å spille midtstopper et stykke ut i andre omgang allikevel, fordi Koss måtte ut. Dermed var Vålerenga uten venstreback og en nødløsning måtte finnes. Det blei ving og spiss Tega George.

 

Dessverre var George den samme som først blei dratt av, deretter lagde frisparket og til syvende og sist glapp markeringa da Stabæk scora seiersmålet i kampen. For øvrig klarte han seg godt, men akkurat de sekundene blei en feilserie avgjørende for kamputfallet.

 

Igjen hadde Vålerenga en rekke store sjanser til å avgjøre kampen. Blant annet et hardt innlegg fra dødlinja av Simen Hestnes der Niklas Castro forsøkte å styre ballen inn i nettet med bakerste bein på første stolpe. Det endte med tunell. Castro hadde for øvrig en rekke dårlige avslutninger i denne kampen og har tydeligvis vært igjennom det samme vaksinasjonsprogrammet som a-laget.

 

Vålerengas beste var Simen Hestnes som basert på de siste tre ukers kamper nå bør være tredjevalg på sentral midtbane i Rekdals mannskap – etter Christian Grindheim og Herman Stengel. Hans oppofrende spill, gode nærteknikk og overblikk og tempoet i spillet gjør at han er vår klare favoritt som Vålerengas neste tippeligadebutant. Hestnes debuterte for øvrig i offisiell kamp i første runde i cupen i år.

 

Uavgjort mot Kolbotn

Damelaget lider av samme scoringsvegring som herrelaget og blant annet bomma Rikke Storrø på en gullfatservert ball et kvarter før slutt mot Kolbotn på lørdag. På åpent mål, fra syv meter, på en trilleball mot henne, klarte hu å sette kula over tverrliggeren. Vi kjørte livereferat fra kampen som endte 0 – 0 etter at Vålerenga stort sett dominerte kampen.

 

Vi anbefaler dog ikke publikum å reise på toppseriekamp på Sofiemyr Stadion. I hvert fall kan vi ikke gjøre det før vi har sett noen reksjoner fra Norges Fotball Fiender på speaker’ns opptreden i kampen. For første gang har undertegnede sendt inn en åpen klage og krevd at en speaker fjernes fra sitt virke; men både generalsekretær Kjetil Siem og leder av foreningen for norsk kvinnefotball Tone Angeltveit var til stede. Det var også Kolbotns styreleder Kjell Magne Bondevik som gikk rundt på tribunen og smilte fra øre til øre og lo mens speakeren mobba så vel Vålerengas supportere som spillere. Var det ikke nettopp mobbing han ville til livs som statsminister?

 

For dere som vil lese mer om denne såkalte «nøytrale» speakeren, så ligger hele den innsendte klagen åpent på disse sidene i artikkelen speaker’n i kista.

 

Pettersens skade

Guro Pettersen blei skada mot Kolbotn og måtte sy fire sting. Det er dog ikke mer alvorlig enn at hun er tilbake til 16. mai-kampen mot undulatene. Verre er det for rekruttlagets kamp på onsdag, for dersom ikke spanjolene sender inn overgangspapirene til Caroline Knutsen snart, så må Vålerenga starte kampen med en utespiller i mål.

 

Revansje mot Stabæk

Tirsdag skal damelaget også møte Stabæk, denne gang i Vallhall. Kampstart er 19:00. Vi kommer sannsynligvis tilbake med mer dersom vi rekker det i morgen, men rekker vi det ikke kan dere i hvert fall se kampen i bildet under, streama av Christian Haksø og kommentert av Klanens Webradio. Sendinga starter 18:50.

 

Tap for G16 igjen

Gutter 16-laget for stadig bedre resultater i den nasjonale serien, men også denne gang blei det tap. 1 – 0 borte mot Sarpsborg 08. Dermed står laget fortsatt uten et eneste poeng etter tre kamper. Samtidig mangla laget Christian Dahle Borchgrevink som var med å tape 1 – 0 for Belgia for Norges G16-lag i UEFA Developement Tournament i Portugal.

 

  1. dødsbekken Oksa sier:

    Du holder koken, Hjesus. Bondevik er en skikkelig mobber sjøl. Han fikk så øra flaggra for mange år sia i en fjernsynsdebatt av Helga Hjetland, leder i lærerforbundet, da han brukte sin hersketeknikk ved å sette psykiatriske diagnoser på sine motstandre. En forbanna sleiping, spør du meg, og han har jeg driti ut et par ganger i Klassekampen.

    Flott klage du har sendt!