ANALyse: Vålerenga – Trondheims-Ørn

02.05.2015 av under 2015, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas femte motstander er Trondheims-Ørn. Laget som før denne sesongen slukte Kattem, fordi de mente det ikke var plass til to toppserielag i bygda. Litt moro er det derfor at Byåsen kjemper om opprykk fra første divisjon. Hva skal Ørn gjøre om de rykker opp? De har jo slått fast at det ikke er plass til to lag i den lille bygda si.

Ørn har, som Vålerenga, ny trener av året. Trond Schjølberg kom fra Grand Bodø rundt nyttår. Tre ganger har laga møttes i Vallhall. Det har endt med tre ulike resultater og totalt tretten mål. 4,3 mål i snitt – det er lov å håpe på en målrik kamp med andre ord.

 

Kampen streames av Christian Haksø og kommenteres av Klanens Webradio. Sendinga starter 14:50 og kan sees i vinduet her.

 

Antatte startellevere

Vålerenga

Guro Pettersen

Maren Hauge – Daniela Schwarz – Ingrid Søndenå – Ellen Wang

Tina Wulf – Camilla Christensen

Josefine Ervik

Mina Kjørum – Rikke Storrø – Anne Lise Olsen

 

Trondheims-Ørn

Kristine Nøstmo

Martine Flakk – Marit Clausen – Inger Ane Hole – Mali Lilleås Næss

Andrea Haugstøyl – Ingrid Engen

Guro Reiten

Oda Fugelsnes – Lise Marie Karlseng Utland – Julie Adserø

 

Keeperplassen

Trondheims-Ørns keeper, Kristine Nøstmo, er ganske svær og har god rekkevidde. Mest kjent er hu kanskje for å ha scora fra midtbanen mot Vålerenga i toppserien i 2012. På tross av sin unge alder har Nøstmo allerede tre toppseriesesonger som førstekeeper i Ørn. Vi mener allikevel hu er på et lavere nivå enn Guro Pettersen som kjemper om å bli blant de tre utatte keeperne til VM. Vi gir Vålerenga en fordel 1 – 0 her.

 

Forsvaret

Vålerenga mangler igjen Anne Stenstvedt i midtforsvaret. Også Maren Andersen er ute og det blir en nøtt å knekke for Leif Tsolis i kveldens kamp. Vi mener han har to valg. Enten trekke Daniela Schwarz inn sentralt eller starte med Elisabeth Bakken som makker til Ingrid Søndenå. På grunn av farta i angrepet til Ørn velger vi førstnevnte og setter hurtige Maren Hauge ned som høyreback. Ellen Wang er fast på venstrekanten.

 

Schjølberg har måttet komponere et helt nytt forsvar. De to rutinerte bak, Camilla Åseng og Solfrid Andersen Dahle la opp etter fjorårssesongen. Marit Clausen er en ganske stor midtstopper, men bare 18 år. Inger Ane Hole har rutinen men er omskolert spiss. Det danner det sentrale stopperparet. Høyrebacken er nok en omskolert spiss i Martine Flakk, mens Mali Lilleås Næss på venstrebacken har mye toppserieerfaring på tross av at hu kun er tyve år. Vi holder allikevel en knapp på Vålerengas forsvar og gir Vålerenga 1 – 0 også på forsvarsfireren.

 

Midtbanen

Vi satser på en treer på midtbanen på begge lag. Tina Wulf og Camilla Christensen danner Vålerengas solide indreløpere med Johanne Fridlund i tierrollen. Det er litt vanskeliere å forutse midtbanen til Ørn. Guro Reiten eller Julie Adserø starter nok i tieren. Vi går for Reiten som spilte i seieren mot Røa sist.  Reiten er en målfarlig midtbanespiller. Vi tror Andrea Haugstøyl og Ingrid Engen får indreløperrollene, men også Tina Fremo er et alternativ. Det blir uansett jevnt og vi tror midtbanen er ganske jevngod og ender opp med 0 – 0 her.

 

Angrep

Vålerenga har mangla sine to spisser Rikke Storrø og Lise Jarlsbu Eide, men i deres fravær har Anne Lise Olsen gripi sjansen. Nå er alle tilbake og dermed får Tsolis et lite luksusproblem. Emelie Erlansson har nemlig fungert godt som midtspiss. Det blir en kamp mellom hun og Storrø. Vi tror Storrø starter og at Olsen og Mina Kjørum tar kantene.

 

Angrepet til Trondheims-Ørn er forholdsvis enkelt å sette opp. Lise Marie Karlseng Utland er midtspiss. Vi tror oda Fulsnes og Julie Adserø spiller på kantene. Alternativt kan hurtige Marthe Enlid ta en venstreving, men vi tror Adserø går for litt defensiv trygghet kontra ungdommelig overmot. Igjen helt jevnt og vi sier 0 – 0 igjen.

 

Totalt

Vålerenga bør ha en klar hjemmefordel av et gammelt, slitt og tørt kunstgress i Vallhall. Dette trener de på daglig, men vil være helt uvant for Ørn. Vi gir Vålerenga 1 -0 for hjemmefordalen.

 

Vålerenga 3 – 0 Trondheims-Ørn