Til ettertanke…

28.04.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Dagens gjetord er egentlig ganske kort og konsist, men ender opp med en lengre kjip sak til ettertanke. Denne gang handler det om måten man omtaler gårsdagens sending av Holmen – Vålerenga rekrutt, men det kunne like gjerne omhandla en fotograf som ikke krediteres et bilde, journalist som ikke krediteres et sitat eller en kollega som forsøker å forfremme seg sjøl ved å ta æren for andres arbeid og innsats.

Uavgjort nummer to

Rekruttgutta fortsetter i steamen de har fra interkretsserien. De taper ikke fotballkamper, men sliter med å vinne dem også. Mot Holmen blei det uavgjort 2 – 2 etter at Vålerenga lå under med to mål til pause og snudde kampen i andre omgang. Elías Már Ómarsson scora begge måla. Det andre på ei straffe. Kampreferat finner du her.

 

Rekrutt mot rekrutt

Vålerengas rekruttjenter reiser til Nadderud for å gi rekruttjentene til Stabæk deng. Vålerenga starta serien fantastisk med 7 – 0 seier og hattrick av Frida Løvlie Bråttum. I dag gjelder det å følge opp. Stabæk har både seier og tap i innledninga og får etter alt og dømme sitt andre nederlag i kveld. Det tør vi si sjøl om vi ikke aner hva slags lag Vålerenga stiller med. De er bedre enn Stabæk uansett.

 

Zahid vil på landsen

Ghayas Zahid blir oversett av Per Mathias Høgmo. Det er de fleste skjønt enige i. Nå tar også gutten sjøl grep og opplyser Høgmo om at han faktisk spiller veldig bra for tida og gjorde det samme i fjor. Han har sjølsagt kaptein Christian Grindheims støtte. Noe annet skulle tatt seg ut. Problemet er at Høgmo spiller en veldig enkel type fotball. I hans verden er det ikke plass til genier. Årsaken er sjølsagt så banal at Høgmo ikke forstår genialiteten.

 

Sånn er det å være en enkel landslagstrener med et landslag som er i fritt fall på FIFA-rankingen, men der han får alle journalister til å runke heftig hver gang han setter inn på en sekstenåring. Så får vi håpe Per Erik Moen i dagsavisen greier å snakke Zahid inn. Det er dog tvilsomt. Høgmo leser nok bare VG…

 

Aabrekk til NAV

Harald Aabrekk blei ansatt 1. desember i fjor. Etter en såkalt lang evaluering falt styret ned på at Aabrekk ikke hadde spillernes tillit. Spillernes talsmann, Fredrik Carlsen, bedyrer at spillerne ikke visste noe annet enn at det var satt i gang en evalueringsprossess av ham. Fire runder og sparken. Aalesund er en klubb i fritt fall.

 

Til alt hell for Vålerenga, som møter Aalesund allerede til torsdag, kan det først ventes en effekt av trenerbyttet i andre kamp, særlig hvis denne spilles på hjemmebane. Vi annonserer allerede at statistikken ikke kommer til å lyve. Vålerenga vinner på Ullevaal til torsdag og Aalesund slår Bodø/Glimt på Color Line søndag.

 

Til ettertanke

I en av dagens artikler på VPN kan vi helt i starten lese at VPN sendte kampen mellom Holmen og Vålerenga 2 direkte. Jøss, flott tiltak. Kjernegjeng denne dugnadsgjengen i VPN som skaffer til veie et temmelig kostbart videokamera, terratek, 4G-modem, headset til tre personer, trådløs mikrofon, mixerbord og diverse ledninger, før de la ned et par dagsverk med forberedelser, reise, oppsett av utstyr og ikke minst streaming, filming og kommentering av kampen.

 

Eller var det egentlig VPN? Vi har nemlig fått vite at det var Aperopet som viste den helt gratis, dit blei det til og med lagt link fra debattforumet til Klanen, sjøl om de kunne ha hoppa over å gå på innom sida og heller gått direkte til steramen fra qbrink.com.

 

Andre så kampen via Vålerenga Fotball Elite sin forhåndsomtale av kampen. Og selveste Mark Zuckerberg mente at dette oppgjøret var så viktig at han kasta seg rundt og sørga for at man fikk sett kampen gratis gjennom Vålerenga Fotball Elite sin facebookside. Men fakta er: Som eneste pub i verden var det faktisk Bohemen Sportspub som streama denne kampen direkte, et usøkt arbeid av bartender Martin. Dette i følge flere småbrisne gjester rundt bardisken.

 

Det rare er at det vanligvis så pålitelige gjetordet skreiv at det var Christian Haksø som streama kampen med kommentering fra Klanens Webradio. Så løy gårsdagens gjetord? Jeg mener, iframe-koden som viste livesendinga var jo tilgjengelig fra gjetordet også. Så hvorfor streama ikke Sotahjørnet kampen? Hadde de rappa koden fra VPN som streama kampen gratis for Aperopet? Eller syntes kanskje Sotahjørnet det er greit å kalle en iframe-kode for en iframe-kode og ikke en iframe-kode for sin egen livesending for å kreditere og generere treff til sin egen side?

 

For sjøl om kampen altså blei filma av Christian Haksø – forhåpentligvis får han snart oslosporten opp å gå – og kommentert av kringkastingssjefen i Klanen; videoutstyret som blei brukt tilhørte KFUM Oslo og lydutstyret Klanens Webradio; så var det tydeligvis et par uavhengige vålerengablogger som skal ha æren for at de som ønska det fikk se kampen gjennom internett.

 

Vel, Klanens Webradio fikk et budsjett på fattigslige fem tusen kroner dette året. For tyve til tredve tusen til skulle KWR ha klart å levere direktesendinger med både grafikk som klokke og målscore samt repriser, fra både oddsenligaen og toppserien i år, uten hjelp fra andre enn dugnadsvillige klansmedlemmer; men penga gror ikke på trær. Klanens medlemstall er ikke som for ti år sida. Da er det hyggelig at noen blogger tar æren for sendingene som om det var de sjøl som sto for dem og betalte dem. Det trekker sikkert mange nye potensielle medlemmer til Klanen.

 

Koden distribueres ut til flest mulig vålerenganettsteder slik at flest mulig vålerengasupportere skal få muligheten til å oppdage at kampen sendes direkte. Men utstyret til Klanens Webradio betales hverken av VPN, Aperopet, Sotahjørnet eller andre blogger. Det betales av Klanens medlemmer gjennom medlemskontigenten. Tenk litt på det til neste gang.

 

Vålerenga i dag:

18:45 Fotball: Stabæk 2 – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 1, Nadderud Kunstgress 2