Solskinn og månelyst

27.04.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Sola skinner over hovedstaden og en helg er over der begge Vålerengas a-lag tok tre poeng i helga og det egentlig er ganske fint å være vålerenggutt her vi sitter og skriver dagens gjetord. Dessverre blei det månelyst i Kristiansand og politiet brukte for andre året på rad batonger mot vålerengsupportere. Uansett må man se framover – mot dagens oddsenligakamp og hockey-VM.

 

Ny seier

Vålerenga tok sin andre seier på rad, den første på bortebane denne sesongen. Ikke minst er det godt å se at kunstgresskrekken fra i fjor er borte. Begge bortekampa i år har gått på kunstgress. Hjemme er lager uslåelige og nå er det herlig tett kampprogram. Herlig tett fordi Vålerenga går som på skinner. Det fikk Start unngjelde for på fredag.

 

0 – 1 kom på en herlig kontring. Rasmus Lindkvist satte fart, fant Deshorn Brown som igjen fant Ghayas Zahid som med mottaket frigjore seg helt og scora sikkert nede i hjørnet. Baklengsmålet rett før pause førte til at en meget svak Niklas Gunnarsson blei bytta ut i pausa. Heller ikke Simon Larsen hadde dagen, men Markus Nakkim var særdeles solid i midtforsvaret.

 

Den andre baklengsen er en god prestasjon, sjøl om Kjetil Wæhler burde vært noe nærmere og blokkert avslutninga; men som vi har blitt vant med denne sesongen. Vålerenga svarte nesten sporenstreks. Christian Grindheim til Zahid som vakkert flikker Brown igjennom og han satte kula mellom beina på Håkon Opdal. Deilig!

 

Så falt avgjørelsen. Daniel Fredheim Holm fant Daniel Braaten og i krigen er Braaten sterkest. Kriga seg fri fra første mann og der kunne det blitt blåst frispark begge veier, spilte tunnel på neste mann og der kunne Braaten fått straffe for måten startspilleren kaster seg i beina hans for å hindre ham i å komme rundt; men Braaten kom rundt, først på kula og tuppa den inn i Opdal som dermed ga en retur Herman Stengel enkelt plasserte i nettet med skeiva.

 

Det var morsomt å høre starttrener Mons Ivar Mjeldes sutring rundt det siste målet og påstanden om at Braaten gikk med knotta først. For det første må Mjelde være blind. Braaten tuppa kula, da er knotter først fysisk umulig. Også moro å høre Opdals sutring om at Braaten nærmest knakk beinet hans. Braatens fot går mot ballen og bak ballen var brystet til Opdal. Det er ikke forbudt å være først på kula.

 

Vålerenga har nå hatt sin beste sesongstart siden 1999. Laget har ett poeng mer enn i gullsesongen 2005, men det er fortsatt en del å rette på før laget kan feire seriegull. Nå er det ny midtukekamp mot bånnlaget Aalesund. Det er ikke mye som tyder på at de skal stoppe Vålerenga. I Aalesund vaier allerede flagga på halv stang.

 

Hattrick av Olsen

Damelaget tok sine første tre poeng på søndag, men det var så vidt de klarte det på tross av at Anne Lise Olsen scora hattrick. Arna-Bjørnar og Sandviken blei passert og Vålerenga rykka opp til en niendeplass. Etter at Olsen sendte Vålerenga i ledelsen rett før pause og økte den rett etter pause (via en budeie), så kom altså Arna-Bjørnar tilbake og det sto 2 – 2.

Anne Lise Olsen scora tre for Vålerenga.

 

Olsen scora igjen og også Johanne Fridlund la på så det sto 2 – 4. Allikevel måtte lage igjen få det spennende på slutten med å slippe inn sitt tredje mål. 3 – 4 holdt allikevel til tre poeng, men nå har laget spilt tre bortekamper og slippi inn tre mål i alle sammen. Forsvaret må opp i ringa.

 

Neste motstander er Trondheims Ørn hjemme i Vallhall andre mai. Det skal være tre poeng. VPN har intervjua Olsen etter seieren i Bergen. Intervjuet kan leses her.

 

Deng i Tromsø

Vålerengas G16-lag fikk deng av Tromsø i den første kampen i nasjonal serie. Vålerenga tapte rett og slett 6 – 1. Vålerengas mål blei scora av Magnus Lankhof Dahlby.

 

Batonger i Kristiansand

I år som i fjor valgte politiet i Kristiansand å slå vålerengasupportere med batonger. Det er ikke greit. Siden vi ikke har sett hva som skjedde, kan vi ikke helt klart uttale oss om hva som skjedde; men ut i fra det vi har fått med oss og hørt rundt så var det Iskoboys som blei angrepet.

 

Vi sto midt oppe i det i fjor – og da var det ingen tvil om at politiet fikk panikk og slo rundt på folk som ikke gjorde noe galt i det hele tatt, annet enn å stå først i køen da sperringa brast. Kristiansand har tydeligvis blitt stedet man ikke vil reise til, der politiet ser ut til å ha trang til å skape situasjoner sjøl. Mulig det er kjedelig å være politi i Kristiansand til vanlig og at de synes det er greit å få litt utløp for aggresjon når Vålerenga kommer på besøk.

 

Uansett: To år på rad er ikke lenger en tilfeldighet. To år på rad er en tradisjon. Start har ingen skyld i dette, det må være klart, men allikevel så gråter vi ikke om de rykker ned og vi slipper å møte batonger der nede i 2016.

 

Narvestad i Haugesund

Narvestad var en morsom karakter i borettslaget – nå har han også inntatt Haugesund stadion. Du veit, den der irritable typen med den irrasjonelle tankegangen som skal blande seg borti alt mulig rart og er et petimeter hva lover og regler. Han er nå i Haugesund. Det førte til at tre supportere, som valgte å stå bakerst på hovedtribunen – uten å sperre utsikta for noen – fikk en bot på seks tusen kroner eller tolv dager i fengsel.

Dette var haugesundsupportere. Mon tro om de kommer tilbake på kamp mer denne sesongen. Dette er oppskriften på hvordan man ikke behandler tilskuere og i Haugesund har de gitt hjemmesupporterne så dårlige plasser at disse tre altså valgte å kjøpe plasser et annet sted på stadion. Sjølsagt valgte de da plasser der de kunne stå uten å skygge for noen som sitter.

 

Dette tålte altså ikke Narvestad, eller Hans Jacob Svendsen, i Haugesund, som for øvrig er fra Securitas. Vi siterer fra Securitas sine egne hjemmesider. «Med egen sikkerhetssjef fra Securitas, skal det bli tryggere å arrangere fotballkamper for FK Haugesund. Mediasjef Svein Hegland i FK Haugesund synes hjelpen fra Securitas er en nødvendighet for å oppnå de strenge sikkerhetskravene til et kamparrangement.»

 

Profesjonelt. Ja, veldig. Oppskrifta på klinsj mellom klubb og supportere mener vi. Vi husker hvor mye bråk det blei da direktøren fra Hafslund, Pål Breen, blei henta til Vålerenga og plukka inn divisjonsdirektør Tom Ulseth som sikkerhetssjef. Til slutt måtte han gå og det blei ansatt en sikkerhetssjef helt uten sikkerhetsutdanning – annet enn gjennom Klanens Sikkerhets Tjeneste – og tro det eller ei, men problemene på stadion forsvant nærmest som dugg for sola.

 

Det kan virke skremmende at Securitas også samarbeider med Vålerenga og ransakinga i Gaza på serieåpninga var således under en hver kritikk. Når sikkerheten sørger for at folk ikke kommer inn på kampen i tide, så blir det rett og slett feil. Det var heldigvis retta til neste kamp, så vi velger foreløpig å stole på at det er Vålerenga og Anita Aleksandersen som styrer sikkerheten på Vålerengas kamper og at Securitas innretter seg etter fornuftige rettningslinjer og ikke rettningslinjer som tilhører en militærbase i Syria.

 

Holmen

Rekruttlaget spiller i kveld borte mot Holmen og Gard Holme får denne gang med seg litt hjelp fra a-stallen. Ivan Näsberg, Sander Berge, Moussa Njie og Elías Már Omarsson er alle med i troppen. De trenger jo kamptrening og vi regner egentlig med at alle tre starter kampen.

 

Holmen er en motstander vi kjenner svært lite til. De rykka opp til oddsenligaen i forfjor og spilte 0 – 0 i åpningskampen mot Harstad; men Holmen for oss er ikke en fotballklubb. Det er en hockeyklubb; men siden altså askerlaget har karra seg opp i oddsenligaen så må vi nok slite med dem i år.

 

0 – 0 mot Harstad på bortebane er egentlig ikke ganske overbevisende, men tyder kanskje på en noe defensiv struktur på laget. Harstad tapte tross alt 5 – 0 for Grorud denne helga; men med tøffe kallenavn på spillerne som «Dix», «Røis» og «Banan» så veit man jo aldri.

 

Antatt startellever for Vålerenga:

Adrian Møller

Madhusan Sandrakumar – Mats Vågan – Ivan Näsberg – Marius Koss

Sander Berge

Rino Falk Larsen – Simen Hestnes

Elías Már Ómarsson – Niklas Castro – Moussa Njie

 

Kampen streames som sist av Christian Haksø med kommentering fra Klanens Webradio. Sendinga starter 18:50 og kan sees i vinduet under her.

 

Fem til VM

Roy Johansen har tatt ut spillerne til A-VM og alle fem som har vært med i oppkjøringa er finni verdige. Det betyr at keeper Steffen Søberg er med, backene Daniel Sørvik og Stefan Espeland; samt løperne Morten Ask og Andreas Stene. Det er halvparten av alle spillere i norsk liga. Åj lars og kjøpeskauen har fått med to hver, mens Sparta har én spiller i troppen.

 

VM går i Tsjekkia og Norge har åpningskap første mai mot Russland. Deretter følger USA, Finland, Slovakia, Slovenia, Danmark og Hviterussland. Om alt går etter planen spiller gutta VM-finale på selveste 17. mai.

 

Tap for Trolls

Vålerenga Trolls gikk på sitt andre strake tap i eliteserien i helga. Lura Bulls blei alt for sterke på Jordal og vant enkelt 8 – 32. Dermed ligger Trolls på sisteplass etter to spilte kamper. De trenger kun å passere ett lag for å nå semifinalen i NM, så det er fortsatt håp for sesongen i år.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Holmen – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaens avd 1, Holmen Arena